Zwolle is hiphop hoofdstad van het land

Zwolle – Verrassende feiten en opmerkelijke uitspraken in Burgerjaarverslag.
Het Burgerjaarverslag is dit jaar voor het eerst digitaal verschenen en op de nieuwe website van de gemeente Zwolle te lezen en te bekijken. Dit jaar wordt er niet alleen teruggekeken op het voorgaande jaar, maar blikt burgemeester Henk Jan Meijer in een interview ook terug op de afgelopen tien jaar waarin hij burgemeester was. Hij vertelt wat hem bezighoudt en wat hem drijft en meldt opmerkelijke zaken over Zwolle én over zichzelf.

Op http://www.zwolle.nl/ zijn naast een filmpje van dit interview ook filmpjes te bekijken van belangrijke activiteiten van 2009, zoals de eerste uitreiking van Jong Goud, huldigingen van Zwolse inwoners en de Week van de Verbinding.

 

Het Burgerjaarverslag geeft een overzicht van hoe het er in Zwolle in 2009 aan toe is gegaan. Zo wordt er terug gekeken op burgerparticipatie, dienstverlening en veiligheid in Zwolle. Maar ook activiteiten van de gemeenteraad komen aan de orde en de statistieken op het gebied van onder andere bevolkingsontwikkeling.

Voor het eerst kijkt burgemeester Henk Jan Meijer ook terug op zijn tienjarig burgemeesterschap, zowel in een uitgeschreven interview als in een filmpje. ‘Toen ik hier burgemeester werd, kende ik de stad helemaal niet zo goed. Daar heb je jaren voor nodig. Je moet alles proeven wat met zo’n stad te maken heeft. En dan constateer ik dat Zwolle goed smaakt’, zegt Meijer terugkijkend.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. opgezwolle bestaat toch niet meer?

  ik herinner me dit soort praat ook al van een paar jaar geleden. h.j.m. een beetje dweepen met de hip-hoppers maar de hip-hoppers zelf konden destijds nergens terecht met hun muziek. toen besloot men zelf een hip-hop feestje te organiseren onder een viaduct en kwam de m.e. met bruut geweld en honden iedereen wegvegen. geloof dat enkele leden van opgezwolle daarbij zijn opgepakt zelfs


  Maak melding

 2. Er is maar een hiphophoofstad en dat is Rotterdam, zonder twijfel. Zwolle heeft/had opgezwolle en daaromheen de fakkelbrigade waarvan enkele niet eens uit Zwolle komen. Af en toe is er een hiphopfeestje in Hedon. En dat is het dan. Hiphop leeft hier verder totaal niet. Belachelijk titel dit, beetje aandoenlijk zelfs. Maar goed, alles voor de marketing van de stad, maar de echt hiphoppers weten wel beter.


  Maak melding

 3. Mm, kan me niet voorstellen dat Rotterdam iets goed doet met klasse en stijl. Opgezwolle is en blijft de beste hiphop formatie die Nederland ooit had, dus is Zwolle de hoofdstad!


  Maak melding

 4. Opgezwolle heeft meegeholpen vorm te geven aan de nederlandse hiphop door het toegankelijker te maken met hun “beide benen op de grond” teksten en door bruggen te slaan met andere steden.
  Maar dat er geen nieuwe aanwas meer is vanuit Zwolle betekent dit niet dat Zwolle geen hiphop stad is.
  Rotterdam blijft rauw, maar blijft ook hangen in die stijl. Hier in Zwolle “struggelen” veel minder mensen en “als je geen issues heb hoe kan je dan anders rappen?” is de houding van het westen.
  En dat is waar opgezwolle het gat heeft opgevuld. Je hoeft niet meer alleen te rappen over gangsterpraktijken of je bling-bling cultuur en daar heeft opgezwolle mede voor gezorgd.

  Verder in korte tijd toch wat grote namen in onze stad gehad waar we vroeger alleen van konden dromen….niet gek voor zo’n plaatsje als Zwolle.

  Verder dikke is het natuurlijk onzin dat opgezwolle de beste hiphopformatie is en blijft…Dat hoor je hun zelf ook nooit zeggen en om ze zo neer te zetten zijn te veel credits waar zij zelf ook niet op zitten te wachten.

  Zwolle staat op de kaart en het is niet voor niets dat heel nederland naar Zwolle komt.

  5 juni HITSQUAD!!!!


  Maak melding

Reageer