Informatiebijeenkomst voor allochtone mantelzorgers

Zwolle – Speciaal voor allochtone mantelzorgers organiseren Steunpunt Informele Zorg en Dimence informatiebijeenkomsten over het zorgen voor een naaste met psychiatrische verschijnselen. Tot aan de zomer is maandelijks een bijeenkomst gepland.

Deze tweede bijeenkomst gaat over dementie. De bijeenkomst is bedoeld voor allochtone mantelzorgers van dementerenden. De ervaring leert dat allochtonen het soms lastig vinden om in het bijzijn van autochtonen vragen te stellen over zaken die voor hen onduidelijk zijn. Met deze bijeenkomsten proberen Steunpunt Informele Zorg en Dimence ook hen van dienst te zijn. Steunpunt Informele Zorg is onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle. Onderwerpen die deze keer aan bod komen, zijn begeleiding en verzorging, veranderende relaties, de omgeving, het bewaken van grenzen, financiële positie en intimiteit.

‘Informatiebijeenkomst voor allochtone mantelzorgers: dementie’, 29 april, 09.00 tot 11.00 uur, Steunpunt Informele Zorg, Assendorperstraat 48 in Zwolle. Aanmelden kan tot en met 27 april via Steunpunt Informele Zorg: (038) 422 52 00.

Artikel delen:

Reageer