Buurtbewoners bang voor verloedering

Zwolle – De buurtbewoners van het Blekerswegje en de Oldenhofveste vinden dat doordat de gemeente niet optreedt tegen de vervuiling, veroorzaakt door de bewoners van de woonboten ter hoogte van de Brink en er geen onderhoud wordt gepleegd aan zowel de stoep als de kadereling van de Diezerkade, de buurt verpaupert.

15-04-2010_boze_bewoners_bleekerswegje_2.jpg

Voornoemde zaken hebben zijn weerslag op de leefomgeving en de verloedering van het omliggende winkelbestand. De bewoners verlangen unaniem dat de gemeente Zwolle per direct actie onderneemt.

15-04-2010_boze_bewoners_bleekerswegje_3.jpg

15-04-2010_boze_bewoners_bleekerswegje__vervuiling_door_diesel_en_motorolie___4.jpg

Artikel delen:
Reacties 75
 1. Als ik het goed heb verblijft in de vervuilde boot een stel (met hond) waarvan de man gehandicapt is.

  Je kan je afvragen waarom de situatie is zoals die nu is. Waarom praat de buurt niet met het stel?


  Maak melding

 2. ik ben ik jaren klaar met dat woonboot volk. Gehandicapt of niet, ze maken er gewoon een zooitje van en onderhouden helemaal niets!


  Maak melding

 3. Beetje rommelig? Crisis… Als je een een licht afwijkende dakkapel wil plaatsen, komt de welstandscommissie over je heen, en dit moeten we gewoon accepteren?

  Wat een zooitje. Lijkt me dat daar wel wat druk op uitgeoefend kan worden!


  Maak melding

 4. @Wilbert,

  Als ik vanaf mijn balkon over Assendorp heen kijk dan zie ik wel honderd dakkapeltjes. Ze zijn bijna allemaal verschillend, dus afwijkend.


  Maak melding

 5. idd zover ik weet woonde daar een meneer maar die zit al jaren in verpleeghuis…
  dus wie moet daar dan wonen volgens mij niemand zijn (jonge)vrouw?dan mag die dat idd wel eens opruimen maar denk dat deze mevrouw idd geholpen moet worden..


  Maak melding

 6. Heel simpel: het oog wil ook wat!

  Als je daar voorbij loopt is het inderdaad vervelend om te zien dat sommige mensen de boel zo laten verloederen. We hoeven niet toe naar een situatie waarin mensen verplicht zijn de voorgeschreven gordijntjes voor hun ramen te hangen. Maar dit slaat wel een beetje ver door naar de andere kant!


  Maak melding

 7. kade en stoep: gemeente bel , denk dat het binnen week klaar is

  boot : ga praten ja , of help eens je buur. likje verf er op klaar

  mensen (BRINK) geniet van het leven , mooi weer van het weekend,

  p.s. goed schilder weer 8)8)8)


  Maak melding

 8. Heeft iemand die er last van heeft de buren er al op aangesproken?
  Denk het eerlijk gezegd niet. Men loopt liever meteen moord en brand te schreeuwen bij de overheid.
  Terwijl een vriendelijk gesprek al veel duidelijkheid kan bieden. En misschien kun je dan ook een helpende hand aanbieden.


  Maak melding

 9. Die bewoners komen wel met een goed punt. Die drijvende schroothopen zijn geen gezicht, laat staan dat je er fatsoenlijk in kan wonen. Voor die ligplaatsen moet wel iets van een vergunning zijn afgegeven. Daarin kan prima iets over de onderhoudsstaat van het schip (en de rommel op de wal) worden opgenomen. Misschien is dat zelfs al wel het geval en moet er alleen gehandhaafd worden door de gemeente.

  Dat een woonschip niet aan dezelfde (beeld)kwaliteit hoeft of kan voldoen als een normale woning is logisch en rijke schippers heb ik nog nooit gezien. Een schip heeft nou eenmaal veel onderhoud nodig, maar de boel een beetje normaal bijhouden moet wel mogelijk zijn.

  Aan het Groot Wezenland liggen trouwens ook een paar van die roestbakken.


  Maak melding

 10. ik ben ik jaren klaar met dat woonboot volk. Gehandicapt of niet, ze maken er gewoon een zooitje van en onderhouden helemaal niets!

  Zit een mens zo in elkaar, dat als je je al jaren niet openstelt voor hen, dat men zich dan wel openstelt voor jou als je boos bent?


  Maak melding

 11. mijn overburen hebben al jaren iedere dag het dekbed uit het raam hangen bij weer en ontij, aan de tuin doen ze ook niks en wat zegt de woningbouw: tja daar kunnen we niks aan doen.


  Maak melding

 12. @Tsja; we leven in een tijd dat elke opmerking, hoe goedbedoeld ook misschien, metéén word gezien als een persoonlijke aanval -helaas-.

  gisteren in de schouwburg had ik ook zo iets aan het handje.Na minstends een half uur op klapstoelen naast ons rondgesprongen te hebben , vroeg ik vriendelijk doch dringend aan de ‘moeder’ (of wat het ook was) of ze haar kinderen een beetje rustig wou houden…Nou een agressie wat ik en mijn man over onze hoofden kregen, niet normaal meer. ‘het waren maar kinderen’ en uiteraard hadden we hun irritante gedrag maar te gedogen want ‘zo waren ze nou eenmaal’.
  En het ergste is, de meeste ouders hebben zich dat overassertieve ‘andre- hazes’ mentaliteit toegemeten, je mag alleen maar hun kindjes leuk vinden en er naar lachen…
  Nou ja, dit was de terreur van een armoedig bijstandsgezin, die arme mensen zijn sowieso niks waard en daarom snel aangebrand.Dat heb je als je in rijtjeshuis woont…kun je dus nagaan als die alles mag kindjes straks 15 zijn en de boel verzieken…>:(


  Maak melding

 13. Zo’n verhaal onderbouwen met foto’s is prima, maar laat dan wel foto’s zien waar je daadwerkelijk ‘verpaupering en verloedering’ op ziet (lachwekkende termen hier trouwens). Kom er zelf regelmatig en zie neits bijzonders. Gewoon wat achterstallig onderhoud meer niet. Stelletje zeikerds 🙁


  Maak melding

 14. Ik kijk niet zo snel op mensen neer maar dit waren ratten en daar heb ik geen medelijden mee… zorg voor een oppas als je kinderen te druk zijn voor een optreden, maar val anderen niet lastig met je adhd onopvoedbare vlooienspul.


  Maak melding

 15. Bericht door QuestionMaster, op 16 april 2010 om 11:54
  Ik kijk niet zo snel op mensen neer maar dit waren ratten en daar heb ik geen medelijden mee… zorg voor een oppas als je kinderen te druk zijn voor een optreden, maar val anderen niet lastig met je adhd onopvoedbare vlooienspul.

  Whahaha! Thanks voor dit vermakelijke bericht! 🙂


  Maak melding

 16. Ik denk dat dit weer een poging is van de bewoners van het appartementencomplex aan het Blekerswegje.
  Een aantal jaar geleden toen deze vut-bunker nog moest worden afgebouwd lagen er al zo’n zeven bezwaarschriften van de toekomstige bewoners tegen de woonboten die er al sinds mensheugenis wonen.
  Ik denk dat ze nu hun kans weer schoon zien om de nodige heibel te trappen en de woonbootbewoners die zij duidelijk als minderwaardig beschouwen weer een oor aan willen naaien enkel en alleen tbv hun eigen bekrompen uitzicht.


  Maak melding

 17. Waarom mogen mensen niet verwachten dat hun medebuurtbewoners de boel een beeeeeeetje netjes houden?
  Vooropgesteld, dat ze natuurlijk eerst even zelf met dat soort mensen gaan praten alvorens ze klachten indienen.


  Maak melding

 18. Tim,

  dan heeft ze vast de lagere school niet afgemaakt

  Nou een agressie wat ik en mijn man over onze hoofden kregen, niet normaal meer.😀


  Maak melding

 19. Nou ja, dit was de terreur van een armoedig bijstandsgezin, die arme mensen zijn sowieso niks waard en daarom snel aangebrand.Dat heb je als je in rijtjeshuis woont

  @Tsja; we leven in een tijd dat elke opmerking, hoe goedbedoeld ook misschien, metéén word gezien als een persoonlijke aanval -helaas-.

  De pot verwijt de ketel ………………


  Maak melding

 20. Ik vind dat je wel mensen moet kunnen aanspreken op het gedrag van hun kinderen als deze op stoelen staan te springen.

  Wat ik vervelender vind: ik hang al jaren mijn dekbed uit het raam om het lekker op te frissen. Nu heeft onze overbuurman daar over geklaagd bij de woningbouw! Kun je je dat voorstellen?!? 😉


  Maak melding

 21. QM en Plantje toch! Deze “moet-kunnen-broedsels” moet je niet op hun tere zieltjes gaan staan. Reprimandes bestaan niet in hun grenzelose belevingswereld; ze zijn er nog niet aan toe…..


  Maak melding

 22. Plantje, als je tegenover woont dan heb je de hele dag dat uitzicht van de vroege ochtend tot de late avond. Vlaggetjes dag. >:(


  Maak melding

 23. Zusenzo…ontzettende sump! Zie je dan niet dat ik de discussie luchtig probeer te houden door het volgende commentaar een beetje op de hak te nemen?

  Bericht door pluisje,, op 16 april 2010 om 11:33
  mijn overburen hebben al jaren iedere dag het dekbed uit het raam hangen bij weer en ontij, aan de tuin doen ze ook niks en wat zegt de woningbouw: tja daar kunnen we niks aan doen.

  Mensen, trek je niet zoveel van elkaar aan! Natuurlijk moet eenieder een beetje zijn gang kunnen gaan. Maar als je sommige van die varende wrakken ziet liggen kan ik me wel voorstellen dat het vervelend is om daar jarenlang tegenaan te kijken!


  Maak melding

 24. Plantje, heb jij wel een vergunning voor:
  a – het onbezoldigd, dagelijks verfraaien van voor- of achtergevel m.b.v. dekbedhoezen
  b – een overbuurman?


  Maak melding

 25. Ben er vandaag nog geweest. Er liggen zes woonschepen waarvan één woonbootbewoner van zijn boot een opslagruimte heeft gemaakt. Verder valt er niet zo heel veel te zien.

  Nadat de huizen aan de van Spilbergenstraat begin jaren 80 werden bewoond zijn sommige bewoners ook gaan klagen over de woonboten die aan de andere kant van het Almelose Kanaal liggen.

  Nu is het wachten op het gezeur van de nieuwe bewoners van het Wipstrikpark over de boten die aan de Weteringkade liggen.

  Het gekke is dat de woonbootbewoners zelf nooit klagen over de bebouwing tegenover hun woonboten.


  Maak melding

 26. Er ligt een “woonboot”net voorbij de Weteringbrug. Normaal lag de boot aan de kade bij het woonwagenpark, maar ivm baggerwerkzaamheden is de boot verplaatst. Ik heb gehoord, dat die boot geen vergunning heeft en de boot is ook slecht onderhouden.
  Maar ja, wie haalt zo’n boot weg??? De Gemeente, de Politie?? Wie het weet, mag het zeggen!!


  Maak melding

 27. Waarom klagen bel eens aan en kom maar kijken dan kun je zien dat mensen op een woonboot heel gewoon zijn.
  Uitzonderingen op de regel heb je overal.


  Maak melding

 28. Wie heeft last van deze woonboot bewoner dan? Ik niet fiets er regelmatig langs. Iedereen is er altijd even vriendelijk. Waarom altijd denken in hokjes?


  Maak melding

 29. Waar blijven de camerateams van “Help, mijn woonboot is een bouwval”of “tussen de wal en het schip”?
  Ok, serieus dus (ook ik woon in een rij)
  Natuurlijk moet verpaupering tegengegaan worden dat is met huizen zo en dus ook met boten. Echter, kan je gaan handhaven als gemeente of je kan als buurt die gehandicapte man eens helpen als hij daarvoor open staat?


  Maak melding

 30. die gehandicapte man woont daar niet eens meer volgens mij zie hem altijd in een verpleeghuis…man kan niet meer praten heel zielig allemaal
  nu weet ik niet of zijn vrouw-vriendin er in woont…kun je die dan niet aan spreken?  Maak melding

 31. So – ga ik mij er ook ff mee bemoeien 🙂 Op zich geen binding met deze bewoners/bootjes of omwonenden.

  Maar als je dat half gezonken ding ziet -> weg ermee. Eigenaar is ws te lui om deze te herstellen.

  Als er nog iemand onder die open kajuit met grof vuil ziet -> of herstellen, of weg daar. Sowieso niet onder gaan wonen, want ik zie daar met dat hout nog eens de hens in gaan (nee, niet door mij – zo kort is mijn lontje niet). En lijkt mij niet echt veilig om daar onder te gaan wonen……

  En verder – acht bootjes horen daar toch wel een beetje en geven toch wat kleur. Of het nu modelburgers zijn ja/nee……


  Maak melding

 32. Mw Tokkie die op die boot woont valt niet mee te praten. Iedereen die langs loopt en al een blik op haar boot laat vallen krijgt een scheldkannonade over zich heen. Om wat bij te verdienen loopt ze folders (die allemaal naast haar boot in de gracht verdwijnen). Haar gehandicapte man/vriend is een tijd geleden van die boot gehaald omdat ze hem in zijn ontlasting en urine in bed liet liggen. Te treurig allemaal. Zij heeft serieus hulp nodig want ze kan zichzelf en die boot niet onderhouden. Ik begrijp ook niet dat de gemeente het toe laat haar gezonken plezierboot millieutechnisch gezien in de gracht laat liggen.


  Maak melding

 33. dit vrienden forum wij alleen overal een mening over hebben en verder doen ze niets. Wat mij betreft laten we dat volk insluiten van die woonark


  Maak melding

 34. offtopic: een mening uiten mag op een forum 😉

  En wat betreft het niets doen: als “gewone burger” kan je vaak niet meer doen dan signaleren en proberen een gesprek aan te gaan. Als dat geen vruchten afwerpt, dan is het aan de autoriteiten om hier iets mee te doen, lees: huisarts, maatschappelijk werk, gemeente, politie en anderen die hier in misschien iets kunnen betekenen.
  Zoals ik het lees is het een schrijnende situatie: man invalide en niet meer kan spreken, vrouw die de noodzakelijke zorg voor haar man/vriend niet kan realiseren waardoor man elders verblijft. Vrouw is aan haar “lot overgelaten” (of accepteert geen hulp) en zich zelf moet voorzien in alle noodzakelijke dingen in het dagelijks leven.
  Dit is niet eenvoudig… niet voor de hulpverlener en in de laatste plaats ook niet voor de personen in kwestie.


  Maak melding

 35. er ontstaat vandaag een fijn vriendengroepje op dit forum: Gezellig, theehuis en Zwolle-bewoner (misschien vergeet ik er nog een paar, neem me vooral niet kwalijk). Ik kan me helaas niet aansluiten, want ik begrijp hun taal niet. Misschien is het een idee om speciaal voor dit groepje een eigen-forum-eerst-log in het leven te roepen. Dat hebben ze wel verdiend.


  Maak melding

 36. Nog een laatste idee: zou het wat zijn als de unanieme groep bewoners in samenwerking met instanties zich zou ontfermen over de mevrouw die in de woonboot is achtergebleven (zorg regelen, boot opknappen etc.). Diezerpoort/ondernemers hebben mogelijkheden via BIZ de Diezerkade e.o. op te knappen. Win-Win situatie.


  Maak melding

 37. dat is me ook wat. Van je hele leven een zooitje maken en en dan moet de staat of een socio groepje het maar weer opknappen. Goed idee drama, wanneer begin je?


  Maak melding

 38. Maakt het verschil wie er als eerste woonde? Dus als ik ergens eerder ben dan jij mag ik doen en laten wat ik wil? Ik was er immers eerder!


  Maak melding

 39. Het tweede deel van mijn post was inderdaad als grap bedoeld. Maar het eerste stuk meen ik wel. Maakt het verschil wie er als eerste woonde?

  Kijk als je het hebt over (ik noem maar wat) in de buurt van Schiphol gaan wonen…dan moet je niet zeuren over overvliegende vliegtuigen. Je wist dat dat het geval was toen je er kwam wonen!
  Maar het gaat hier niet over de aanwezigheid van woonboten. Het gaat erom hoe de zaak erbij ligt. En het feit dat de woonboten er misschien al tientallen jaren lagen voordat de appartementen er kwamen hoeft niet in te houden dat de bewoners van de appartementen er blij mee zijn dat het er zo bij ligt.


  Maak melding

 40. Idd Bericht door jaap, 15 april 22:42

  Je kan je afvragen waarom de situatie is zoals die nu is. Waarom praat de buurt niet met het stel?

  Velen spreken liever schande over andere mensen dan samen aan een oplossing te werken of naar een oorzaak te vragen. Triest.


  Maak melding

 41. Man (in rolstoel met blauw oog en winterkleding (muts) aan) en vrouw in stad gespot.

  Praten lijkt me, na alle reacties gelezen hebbend, nog altijd de beste optie. Woonbegeleiding lijkt me daarbij ook op zijn plaats.


  Maak melding

 42. geeft gelijk het scheepvaart niveau van de fam tim weer als je nergens certificaten voor hebt en wat betreft de questionmaster verwijs ik graag naar het forum van henk bres.


  Maak melding

 43. Bericht door theehuis, op 18 april 2010 om 20:54
  geeft gelijk het scheepvaart niveau van de fam tim weer als je nergens certificaten voor hebt en wat betreft de questionmaster verwijs ik graag naar het forum van henk bres.

  Fout! Moet zijn: Bericht door theehuis, op 18 april 2010 om 20:54
  geeft gelijk het scheepvaart niveau van de fam tim theehuis weer als je nergens certificaten voor hebt versatand van hebt en alleen maar wil trollen doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 44. Toch geef ik je voor een deel wel gelijk theemuts!

  Bericht door theehuis, op 18 april 2010 om 20:54
  geeft gelijk het scheepvaart niveau van de fam tim weer

  Tim laat hier namelijk regelmatig zien wat voor niveau hij heeft. Ik heb me dan ook meerdere malen verbaasd over hoe hij behoorlijk betrokken is bij ons Zwolse en hoe volwassen hij bepaalde zaken kan beargumenteren. Dat terwijl veel van zijn leeftijdsgenootjes op een hele andere manier in het leven staan!

  De rest van je verhaal is natuurlijk dikke vette onzin! Maar dat kun je zelf ook wel bedenken! 😉

  En inderdaad… Weer on topic!
  Hoe komt dit verhaal eigenlijk op weblog Zwolle? Is er een bericht naar de redactie gegaan? Is er wellicht een officiële klacht bij de gemeente ingediend? En zo ja…wat gebeurt daarmee?


  Maak melding

 45. Dank, Derk en Plantje voor jullie correctie richting theehuis :)…

  @theehuis, gelukkig is het dan de pot die de ketel verwijt dat-ie zwart ziet, en het volgende: “fam tim” > waarom betrek je opeens mijn familie hierin 😀

  Oh ja, en scheepvaart = varen, vaart, werkwoord. Stilliggen is compleet iets anders.

  Oh ja nummer 2, waarom haal je opeens mij erbij? Ben wel blij dat je me zo goed kent, anders had je vast onzin uitgekraamd.


  Maak melding

Reageer