Zwolse steppers in landelijke stepcompetitie 2010

Zwolle – De landelijke stepcompetie gaat zondag 25 april van start. En ook zullen rijders van stepteam Zwolle mee doen aan deze openingswedstrijd. De Kickbike Cup competitie gaat over 10 wedstrijden die verspreid door het hele land plaats vinden.

steppen_470.jpg
Eigen foto

De competitie gaat van start met het nieuwe stepcriterium in het programma van de Wielerronde van Noord Holland in Zaandam. En eind mei staan de steppers al weer in Den Oever aan de start een 38 km lange steptijdrit over de Afsluitdijk. Een pittige uitdaging. Ook Judith Steenbergen een lid van Stepteam Zwolle dat vorig jaar nog de competitie bij de pupillen won is van de partij. En ook haar beide broers zijn inmiddels op de step gesignaleerd. Ook Zwolse Mary Hartman-Folkers gaat bij de veteranen dames voor de punten dit jaar. De rijders van Stepteam Zwolle gaan deze zomer voor de competitiepunten. Want niet alleen kunnen steppers invidividueel scoren, ze kunnen ook punten vergaren voor hun stepclub in het Kickbike Cup team klassement!.

Ook zijn er een aantal Nederlands Kampioenschappen in de stepsport waar titels te winnen zijn. Ondermeer het NK sprint in Noord Laren, het NK individueel in de Kop van Overijssel en het NK cross in het zuiden, in het Brabantse Oss. En de echte fanatieke steppers van het team zijn ook te vinden in de eurocups in Europa en het WK in Noord Italië. Het wordt een uitdagend stepseizoen. Het team hoopt op goede resultaten. "…. Mochten er Zwollenaren zijn (van 10 jaar en ouder) die ook mee willen met het stepteam naar de wedstrijden of gewoon recreatief trainen met de groep in Zwolle contact ons via de website …" aldus T. Brouwer van stepteam Zwolle. Het stepteam en de resultaten zijn te volgen op www.stepteamzwolle.nl. Over de stepcompetitie kunt u meer lezen op www.autoped.nl.

Artikel delen:

Reageer