Volop sport op De Pelikaan tijdens Nationale Sportweek

Zwolle – Van zaterdag 17 april a.s. tot en met zaterdag 24 april a.s. vindt de 7e Nationale Sportweek plaats. Het startschot hiervoor wordt morgen gegeven in Arnhem. In het kader van dit landelijke initiatief heeft de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in Zwolle met drie partners uit de stad verschillende activiteiten ontwikkeld.

In samenwerking met volleybalvereniging Landstede/VC Zwolle zullen zowel dinsdag 22 april a.s. als donderdag 24 april a.s. op de Beachsportaccommodatie op ons sportpark gratis Beachvolleybal clinics plaatsvinden. Dinsdag zal daarbij het eredivisie herenteam van Landstede Volleybal met selectie en staf de clinics en demo’s verzorgen. Donderdag a.s. zullen verschillende trainers van volleybalvereniging Landstede/VC Zwolle de clinics en demo’s verzorgen. Van 17.00 uur tot 18.30 uur is er beide dagen Beachfun voor de jeugd van 6-12 jaar, van 18.30 uur tot 19.00 uur een demo waarna van 19.00 uur tot 20.30 uur de jeugd van 13-18 jaar en senioren aan de slag kunnen in het zand. Opgave vooraf is niet nodig en de deelname is gratis.

Met partner Sportservice Zwolle worden vrijdagmiddag 23 april a.s. sportactiviteiten georganiseerd voor 150 leerlingen van basisscholen uit de omgeving van ons sportpark. Zij zullen onder begeleiding van de verenigingen en studenten kennismaken met korfbal, voetbal, hockey, tennis en beachvolleybal. Tenslotte zal aankomende week ten behoeve van de seniorensport op ons sportpark de sportdag Zwolle Senior Actief in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Zwolle worden georganiseerd. Ruim 250 Zwolse senioren gaan woensdag 21 april a.s. kennismaken met verschillende buitensportactiviteiten. Naast de aanwezigheid van Olga Commandeur en Duco Bauwens van het TV-programma Nederland in Beweging, is vandaag bekend geworden dat Jan Verheijen, huidig trainer van zondag hoofdklasser Babberich en oud-speler van o.a. Pec Zwolle en Feyenoord op deze sportdag zal laten zien dat 55-plussers wel degelijk nog tegen een balletje kunnen trappen. De 55-jarige in Zwolle woonachtige Verheijen toonde zich direct bereid om tijdens de sportdag zijn medewerking te verlenen en een 2-tal voetbalclinics te verzorgen voor de deelnemende senioren.

Artikel delen:

Reageer