Verkeerstremmingen wegens wegwerkzaamheden

Zwolle – De gemeente Zwolle voert wegwerkzaamheden op verschillende locaties in de stad uit van dinsdag 20 april tot en met vrijdag 23 april in de avond- en nachturen. Het betreft de aanleg van voetgangersoversteekplaatsen aan de rotonde Zamenhofsingel-Rembrantlaan, voetgangersoversteekplaats aan de Schuttervaerkade en de asfalteringswerkzaamheden aan de Burgemeester Drijbersingel.

De activiteiten veroorzaken verkeersstremmingen. De aanleg van de voetgangersoversteekplaatsen aan de rotonde Zamenhofsingel – Rembrantlaan en de asfalteringswerkzaamheden aan de Burgemeester Drijbersingel vinden plaats in de nachtelijke uren van dinsdag 20 april tot en met donderdag 22 april tussen 23.00 en 06.00 uur. Gedurende de werkzaamheden zijn de Rembrantlaan en de Burgemeester Drijbersingel voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer en stadslijn 2 worden omgeleid via de Burgemeester Roelenweg. Fietsers worden verzocht gedurende deze nachtelijke werkzaamheden een andere route te nemen.

De aanleg van de voetgangersoversteekplaats aan de Schuttervaerkade vindt plaats in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 april van 20.00 uur tot 06.00 uur. Wegens de werkzaamheden is de Schuttevaerkade van donderdag 22 april om 20.00 uur tot vrijdag 23 april om 06.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt via de Burgemeester Roelenweg omgeleid.

Beleidsplan verkeersveiligheid
In het beleidsplan verkeersveiligheid 2008-2018 legt de gemeente Zwolle de prioriteit bij de kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers. In de uitvoeringsaanpak van het beleidsplan wordt veel aandacht besteed aan voetgangersoversteekplaatsen. De meeste voetgangersbewegingen vinden plaats van het NS-station naar de binnenstad en rondom de binnenstad. In deze omgeving geeft de gemeente de eerste prioriteit om bestaande oversteekplaatsen te onderzoeken en indien nodig aan te passen.

Artikel delen:

Reageer