Doomijn opent kindercentra in Stadshagen

Zwolle – Doomijn realiseert nieuwe kinderopvanglocaties aan de Oude Wetering in Stadshagen. Aanstaande maandag worden de eerste kinderen verwelkomd op het kindercentrum in de Brede School Het Festival. Ook de kinderopvang van Veerezon zal hier tijdelijk in gehuisvest zijn. Na de zomervakantie verhuizen het onderwijs en de kinderopvang van Veerezon naar een nieuwe locatie, die Doomijn realiseert op een kavel naast Het Festival.

Hiermee zorgt een uniek samenwerkingsverband tussen Doomijn, Gemeente Zwolle, Stichting Openbaar Onderwijs en het christelijk onderwijs -samenwerkend in Veerezon- ervoor dat wachtlijsten in de kinderopvang in Stadshagen definitief tot het verleden behoren. Volgens bestuurder Gideon Alewijnse van Doomijn is dit een mooi staaltje van “Samen maken we de stad”. Als alle partijen en de gemeente samenwerken komen er mooie dingen tot stand.

Bijzonder aan de locaties is dat onderwijs en kinderopvang samenwerken in één locatie, een geïntegreerd aanbod verzorgen en kunnen werken aan een Brede School concept. Doomijn heeft onlangs eveneens een kindercentrum geopend in openbare school De Schatkamer. Doomijn wil de leefwereld van kinderen laten groeien door op alle locaties te werken met methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. Zo worden de kinderen uitgedaagd om spelenderwijs hun eigen talenten te ontwikkelen.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Ik kan kinderopvang en naschoolse opvang bieden en ook logeeropvang. Kijk maar eens op de website van kinderbureauannet.nl. In een mondeling gesprek wil ik het graag toe lichten. Groeten van Annet van Prooijen.


    Maak melding

Reageer