Demonstratie tegen werven beveiligers

Zwolle – In verschillende steden in Nederland is vrijdag 16 april weer gedemonstreerd bij de uitzendbureaus Randstad en Adecco, zo ook in Zwolle . De actie richtte zich tegen het werven van beveiligers voor Group4Securicor. De beveiligers die geworven worden, worden ingezet in vreemdelingen detentiecentra, zoals de bajesboten en kamp Zeist.

img_529520copy.jpg

In deze gevangenissen worden uitgeprocedeerde asielzoekers, ofwel "illegalen" vastgehouden onder mens-onwaardige omstandigheden tot ze gedeporteerd worden. Door bewakers te werven werken de uitzendbureaus mee aan dit onmenselijke beleid van de Nederlandse overheid. Een beleid dat door onder andere Amnesty International in de gaten wordt gehouden en ook als inhumaan wordt bestempeld.

img_529620copy.jpg

Vanaf 16:00 werd er bij het Randstad en Ardecco uitzendbureau aan het Gasthuisplein een picketline actie gehouden. Hierbij werden voorbijgangers en klanten van de uitzendburo’s door middel van flyers geinformeerd en medewerkers werden opgeroepen met deze werving te stoppen. Onder het mom van als niemand meer een bijdrage zal leveren aan deze bajes kan deze ook niet verder functioneren en moet de overheid onschuldige mensen vrij laten.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. ik kan ook wel van alles bestempelen…echter zit er een kras op de plaat, 2 jaar geleden was het ‘nieuws’ niet anders”

  Nieuwsbericht | 29-05-2008

  Het Ministerie van Justitie reageert op de NOVA-uitzending van 27 mei jl. Volgens NOVA worden niet-criminele illegalen in Nederlandse detentiecentra door bewakingspersoneel mishandeld.

  Het ministerie van Justitie heeft geen aanwijzingen voor structurele misstanden in de omgang met vreemdelingen in de detentiecentra. Ook de Inspectie voor de Sanctietoepassing concludeerde in 2006 in een onderzoek naar de detentieboten in Rotterdam dat er geen sprake was van ??structurele misstanden of een verstoorde relatie tussen de vreemdelingen en de bewaarders??.

  In de vreemdelingenbewaring verblijven mensen, die illegaal in Nederland verblijven en worden voorbereid op hun terugkeer naar het land van herkomst. Dit brengt spanningen met zich mee, ook in de relatie met de medewerkers. Het beleid is erop gericht om bij voorkomende incidenten consequent en proportioneel op te treden. Hieraan wordt in de opleiding en in de dagelijkse aansturing van de medewerkers ruim aandacht besteed.

  Iedere vreemdeling kan met een klacht over zijn behandeling terecht bij een onafhankelijke commissie van Toezicht (CvT) of aangifte doen bij de politie. De locatiedirecteur kan bij vermoedens van onheuse behandeling een onderzoek laten uitvoeren door het Bureau Integriteit en Veiligheid van DJI. Als uit het eigen onderzoek of het strafrechtelijk onderzoek blijkt dat er sprake is van onprofessioneel handelen worden de medewerkers hierop aangesproken en volgen disciplinaire maatregelen of ontslag.

  In de zaak van ??Jean Marie?? heeft de Commissie van Toezicht een klacht van twee vreemdelingen in behandeling genomen. De commissie kwam tot het oordeel dat er geen sprake was van ??disproportioneel optreden?? van de medewerkers.  Maak melding

 2. ze moeten uitgezet worden en dat is geen leuke job. Wordt dit volk niet bewaakt dan waaieren ze uit en verdwijnen in de anonimiteit. Dan zitten wij met een groter probleem namelijk criminaliteit.


  Maak melding

 3. Ik mis wat leestekens in het hele verhaal. Onder andere bij de volgende zin:

  In deze gevangenissen worden uitgeprocedeerde asielzoekers, ofwel “illegalen” vastgehouden onder mens-onwaardige omstandigheden tot ze gedeporteerd worden

  had ik er aanhalingstekens omheen verwacht. Bovendien wordt er niet genoemd wie hier geciteerd wordt.

  Of hebben we het hier soms over de mening van de Weblog Zwolle admins?!? Ik bekritiseer het weblog niet vaak, omdat ik hier altijd mijn mening kan uiten en je niet op de vingers getikt wordt als je je netjes aan de regels houdt. Toch heb ik hier wel heel erg mijn vraagtekens bij!


  Maak melding

 4. @ plantje: Hier moet ik je gelijk geven of het bericht moet van een andere bron komen. Vooral het “gedeporteerd” doet lekker aan…deporteren dient een iets ander doel zoals we allen weten. Het is een vorm van stemmingmakerij en aanzetten van het geheel. De doelstelling is uitzendkrachten werk uit handen te nemen zodat deze, omdat ze toch niet anders te doen hebben, zich bij de actievoerders kunnen voegen, of doe ik nu aan stemmingmakerij?;)


  Maak melding

 5. In deze gevangenissen worden uitgeprocedeerde asielzoekers, ofwel “illegalen” vastgehouden onder mens-onwaardige omstandigheden tot ze gedeporteerd worden
  Ja, dit is echt stemmingmakende berichtgeving hoor, ik kan me niet voorstellen dat de redactie van Weblog deze tendentieuze teksten verzint, maar het staat er wel.


  Maak melding

 6. weblogzwolle is altijd al een medium geweest wat heeeeel links is, opzich niet erg, ook dit soort volk moet een plekje hebben. Alleen jammer dat ze doen alsof ze neutraal zijn.

  Jammer dat dit soort berichten nooit vanuit de andere kant bekeken worden hier; “protesterende linksmensen vallen hardwerkennde mensen lastig.” Dan geen zielig verhaaltje over illegaaltjes/tuig/moordenaars etc. etc., maar over hardwerkende mensen die zich bedreigd voelen door dit linkse volk als ze op zoek zijn naar een baan.

  Groetjes een oud zwollenaar die helaas geen beter medium weet over Zwolle dan dit weblog. Mijn complimenten daar weer voor natuurlijk.


  Maak melding

 7. weblogzwolle is altijd al een medium geweest wat heeeeel links is

  Tja, hier is al eens eerder een discussie over geweest en ik moet zeggen dat ik die mening toch niet helemaal deel. Ook voor positieve berichtgeving over (bijvoorbeeld) partijen als de VVD is een plekje op dit weblog. Bovendien grijpen admins nooit in wanneer er negatief gesproken wordt over hetzij links danwel rechts. Die discussie mag gewoon plaatsvinden.

  Ik verwacht dan ook zeker de reactie van de admins dat het hier inderdaad teksten van de betogers en NIET de organisatie van het weblog betreft!


  Maak melding

 8. Alle kritiek op weblog Zwolle in deze, daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik hoop dan ook dat iemand van wb Zwolle zelf wil reageren.


  Maak melding

 9. Jazeker , liever dit dit soort medium dan bv
  een reactie geven op de Telegraaf. Als het ook maar lijkt op kritiek, dan wordt jouw commentaar niet geplaatst of alle anonieme (want, te groot) schreeuw reacties op nujij..

  Laat evengoed onverlet dat ik graag zou willen weten waar dit nieuws vandaan komt en in hoeverre de berichtgever politiek gekleurd is.


  Maak melding

 10. Natuurlijk is de in de berichtgeving geschreven tekst aangeleverd door de protesterende partij. Dat lijkt mij duidelijk. Realiseer me ook dat de tekst anders gelezen kan worden.
  Degenene die Weblog Zwolle ook maar een beetje kennen weet dat de Admins garant staan voor neutraliteit op commercieel- en politiek gebied. Daar doen we ons uiterste best voor!


  Maak melding

 11. logger,

  ik vind de titel ‘demonstratie tegen werven beveiligers’ vrij neutraal. Ik krijg er niet bepaald het idee van dat ik overtuigd wordt door deze titel.

  De vraag of je links of rechts bent is hier volgens mij ook niet belangrijk (als die uberhaupt al ergens belangrijk is). Volgens mij is het belangrijk om te weten of het gevangenschap inderdaad zo mensonwaardig is. Als dat zo is, lijkt het me in het kader van de mensenrechten wel zo neutraal om hier iets tegen te doen.


  Maak melding

Reageer