Aftrap Smaakroute Zwolle

Zwolle – Smaakroute Zwolle verbindt smaak- en sfeervolle Zwolse bedrijven. Het is DE route om Zwolse specialiteiten te proeven en kopen. Men wil graag laten zien hoe we in Zwolle op ambachtelijke manier producten maken of presenteren. Vandaag vond de aftrap plaats bij ’t Konkeltje.

16-04-2010_culinaire_route_1.jpg

De organisatoren vinden het leuk om u uitgebreid over hun vak te vertellen en uw vragen te beantwoorden. Wilt u er rekening mee houden dat er ingeval van drukte (bijv. vrijdag en zaterdag) niet altijd gelegenheid voor is? De smaakroute is volop in ontwikkeling, zodat deze in de loop van het jaar steeds aantrekkelijker wordt! Er wordt gedacht  aan folders, kortingsacties, smaakevenementen en groepsarrangementen.

16-04-2010_culinaire_route_2.jpg

16-04-2010_culinaire_route_3.jpg

16-04-2010_culinaire_route_4.jpg

Door de route te wandelen of fietsen kom je langs de smaak- en sfeervolle bedrijven in Zwolle. De bedrijven willen laten zien dat er in Zwolle op ambachtelijke manier eigen producten worden gemaakt of gepresenteerd en daarover voorlichting geven. In elk bedrijf zijn ook de typisch Zwolse producten te vinden. De route is zowel bestemd voor de Zwollenaren (bijvoorbeeld om op smaakverkenning te gaan of een kado met Zwolse producten samen te stellen) als toeristen (om de Zwolse producten eenvoudig te vinden en de ambachtelijke bedrijven te bezoeken).

16-04-2010_culinaire_route_5.jpg

Het idee ontstond op de laatste Superstreekmarkt: Hoe komt het dat er zoveel Zwollenaren op deze ambachtelijke smaakmarkt afkomen? Blijkbaar is er een behoefte aan! We willen weer terug naar ‘de smaak van vroeger’, de thee zoals oma die maakte. En de ondernemers hebben behoefte aan het geven van duidelijke voorlichting over wat eerlijke producten zijn. Ze willen bijdragen aan het proces van bewustwording dat blijkbaar op gang is.

De betrokken ondernemers hebben hiervoor een aantal keer bij elkaar gezeten en besloten de Smaakroute geleidelijk te ontwikkelen. De eerste fase wordt nu gelanceerd: de website www.smaakroutezwolle.nl. Middels Google-maps kun je de route naar behoeven aanpassen. Er is een overzicht van de aangesloten ondernemingen opgenomen en alle smaakevenementen in Zwolle zijn overzichtelijk weergegeven. Op dit moment wordt nagedacht over de verdere ontwikkelingen.

De bedrijven die zich tot nu toe hebben verbonden zijn: ’t Konkeltje koffie en thee specialiteiten, Wijnkoperij Bartels, Bonbonnerie Borrel, Kaasboerderij De Huppe, Restaurant De Mandarijn, Haiko Natuurlijk, Hettinga Bier, Wijnkoperij Mondovino, Slagerij Haverkort, Meinesz&Bennesz, Smaakspecialist Harry, Zwols Balletjeshuis, Café Je bent in de Buurt. Tevens zijn aangesloten: Fietsjoe Fietstaxi Zwolle, Custom Cruisers Fietsverhuur en Bed&Breakfast In de Kromme Jak, zodat er ook de mogelijkheid is om te fietsen of overnachten.

Artikel delen:

Reageer