Getuigenoproep: Mannen belagen voorbijgangers

Zwolle – In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 april kwam er een melding bij de politie van een man die was lastig gevallen aan de Hanekamp. De 22-jarige Zwollenaar fietste langs het tankstation ter hoogte van de Evertsenkamp/Hanekamp toen hij plotseling belaagd werd door drie (nog) onbekende mannen. Een van zijn belagers probeerde hem van zijn fiets te trappen. De man kon echter overeind blijven en ging ervandoor.

 

Diezelfde avond kreeg de politie nog een melding van een 22-jarig man uit Zwolle die hetzelfde was overkomen. Hij had echter niet kunnen ontsnappen en werd mishandeld door het drietal. Na de mishandeling gingen zij er vermoedelijk vandoor in een donkere auto. De politie is op zoek naar getuigen die rond de klok van 04.00 uur of eerder iets gezien of gehoord hebben op de genoemde locatie of aanslaan op onderstaande signalementen.

 

 

Dader 1: een negroïde man tussen de 18 en 21 jaar, ongeveer 1.80 m., kaal of gemillimeterd haar, normaal tot breed postuur. Deze man droeg een bruine leren jas met een dunne bontkraag. Hij droeg vermoedelijk een spijkerbroek en oorbellen in zijn oren.

 

Dader 2 en 3: beide lichtgetint en tussen de 18 en 21 jaar. De ene man was ongeveer 1.80 m. en de andere man iets kleiner. De man van 1.80 m. droeg een leren jas met bontkraag en was ook kaal of had zeer kort haar.

 

De politie roept personen, die informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak, op zich te melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M. 0800-7000.

Daarnaast is de politie op zoek naar een fietser, vermoedelijk tussen de 40 en 50 jaar, waarvan door een van de slachtoffers gezien is dat hij ook achterna gezeten werd door dezelfde mannen. Deze fietser wordt gevraagd zich te melden via een van bovenstaande telefoonnummers.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.