HSV met sterren naar toernooi VV Berkum

Zwolle – Bundesligaclub HSV uit Hamburg zal op zaterdag 23 juli met zijn nieuwe aanwinsten, inclusief de Nederlandse international Jeffrey Bruma, aantreden op het toernooi van VV Berkum. De Duitse topclub speelt niet alleen tegen de jubilerende Zwolse zaterdaghoofdklasser maar ook tegen de profs van FC Zwolle.

Behalve Bruma zal ook collega-international Eljero Elia deel uitmaken van de HSV-selectie en mogelijk is ook ex-Feijenoorder Romeo Castelen van de partij. De Nederlandse aanvaller was lange tijd geblesseerd maar kreeg dit jaar toch weer het vertrouwen én een nieuw contract bij de Hamburgse vereniging. De net aangetreden HSV-manager Frank Arnesen haalde dit seizoen niet alleen Bruma van Chelsea binnen maar van dezelfde Londense club kwamen ook Michael Mancienne, Jacopo Sala en Gökhan Töre. Verder werd Tolgay Arslan van Alemania Aachen overgenomen en werd de verhuurde Zweedse centrumspits Markus Berg weer van PSV teruggehaald. Sören Bertram kwam over van FC Augsburg.

Bij HSV spelen verder diverse Duitse internationals zoals Marcell Jansen, Dennis Aogo en Heiko Westermann terwijl ook internationale topvoetballers als José Paolo Guerrero en Mladen Petric voor de Hamburgse club uitkomen.

Ook FC Zwolle komt met een flink aantal nieuwe spelers naar het Berkum-toernooi, onder wie Gerard Aafjes, Bart van Hintum, Darryl Lachman, Norair Mamedov, Rochdi Achenteh, Alexander Bannink, Furdjel Narsingh en Mustafa Saymak.

Het ‘drietrapstoernooi’ ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van Berkum wordt gespeeld in het stadion van FC Zwolle en begint zaterdag om 18.00 uur met de ontmoeting tussen Berkum en HSV. Daarna volgt om 19.00 uur het duel tussen HSV en FC Zwolle en om 20.00 uur nemen Berkum en FC Zwolle het tegen elkaar op. Elk duel duurt 45 minuten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)