WVF vergeet de punten uit Ommen mee te nemen!

Zwolle – Zaterdagmiddag leek het er geen moment op dat WVF zonder punten zou vertrekken uit Ommen. Met name in de eerste helft werd er prima gespeeld en met veel overtuiging. De Ommenaren werd geen tijd gegund om in hun spel te komen.

WVF kreeg ook de meeste kansen en scoorde na een kwartier maar helaas werd (onterecht) buitenspel gefloten door scheidsrechter Gils. Kort voor rust opende toch OZC de score via Rik Jan de Groot. Via een prachtige vrije trap op slag van rust van Mark Sloots werd het gelijk. Na de thee een meer gelijkopgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen Waar de supporters zich al hadden verzoend met een gelijkspel bracht Floris Buitenhuis uit een vrije trap ruim in blessuretijd nog geheel onverwacht de 3 punten bij de gastheren. WVF speelde van meet af aan met veel druk naar voren. Goed gestuwd vanuit de verdediging werd steeds de aanval gezocht.

De ijverige Ozhan Kardag kreeg diverse kansen en was een kwelling voor zijn tegenspelers, maar afgezien van een afgekeurde goal in de 15e minuut wist onze spits vanmiddag het net helaas niet te vinden. Een geweldige inzet van Hessel Berends had beter lot verdiend: de keeper wist de bal uit de bovenhoek te ranselen. De prima vrije trap van Martijn van der Steege vloog ook rakelings naast het doel in de 35e minuut. Zo leek het er op dat voor rust niet gescoord zou worden. Een kleine onachtzaamheid in de schterhoede waar verzuimd werd rigoureus weg te werken werd door Rik Jan de Groot afgestraft 1-0. Gelukkig wist Mark Sloots met een prachtig genomen vrije trap de stand gelijk te trekken 1-1 en zo brak de rust aan. Het tweede bedrijf was duidelijk minder. In het begin ging WVF door en kwamen er goede kansen voor Ozhan en Arno Leenhouts. De schoten gingen naast of werden geblokt. Jeroen van Brummen nam vanmiddag ook regelmatig het voortouw en zette menig  goede aanval op. OZC kwam nu ook wat meer door en werd enkele malen ook gevaarlijk. Michel van de Aa was echter heer en meester in zijn doelgebied. Eduard Lindeboom wisselde Hessel Berends voor Martijn Ruysch en later Hans Kamping voor Peter van de Streek. Het bracht echter vanmiddag niet het gewenste resultaat. In de slotfase raakte Michel van de Aa geblesseerd en werd vervangen door Mike ter Wiele. Deze kreeg kort daarna de domper dat hij de uitgelokte vrije trap door Floris Buitenhuis via zijn handen in het doel zag verdwijnen.  Conclusie is dat we vanmiddag duidelijk te kort zijn gedaan (of ons hebben gedaan..)maar dat deze competitie ongemeen spannen blijft. Misschien wel tot de laatste speeldag. De kans op promotie is zeker niet verkeken dus: volgende week thuis tegen AZSV met frisse moed er weer tegenaan jongens!

Tekst: Bert Kamerman

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Was een leuke wedstrijd om te zien, helaas was het eind voor de wvf’ers onder ons niet helemaal leuk. Als neutrale supporter vond ik bij WVF de jongens op de rechterkant goed spelen samen met die blonde linkshalf en bij ommen die lange (rooie) op het middenveld, hebben niks te zoeken in de 2e klasse! WVF zet um op, jullie hebben alles nog in eigen hand, alhoewel volgende week niet verloren moet worden!

    Kop op jongens

    groet van de veluwe :D:D


    Maak melding

Reageer