Vierde jeugdronde van Zwolle bij de Wijthmenerplas

Zwolle – Zaterdag werd bij bijzonder mooie weersomstandigheden de vierde jeugdwielerronde van Zwolle verreden op een parcours rond de Wijthmenerplas. De organisatie lag in handen van de Zwolse wielervereniging “De Hanzerenners”.

17-4-10-80_jeugdwielerronde.jpg

De wedstrijden telden mee voor het nationaal kampioenschap. De Hanzerenners zetten met de deelname van 235 jeugdige wielerenthousiasten in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar, Zwolle in de wielerwereld duidelijk op de kaart. Er werd gereden over verschillende afstanden in 7 categorieën. De afstanden zijn gerelateerd aan de leeftijd van de jongelingen. Wat in de vierde editie, met deze grote deelname, opviel, was het kleine aantal massasprints. Onder de deelne(e)m(st)ers van de Hanzerenners was Maaike Brandwagt, dochter van de voorzitter van de wielervereniging, de enige die het podium haalde. Zij werd tweede in de Jeugd Categorie 4. In deze categorie strijden jongens van 11 jaar en meisjes van 12 jaar gezamenlijk om de hoogste eer.

17-4-10-119_jeugdwielerronde.jpg

17-4-10-142_jeugdwielerronde.jpg

Naast de Jeugdronde van Zwolle deden 3 leden van De Hanzerenners bij de Nieuwelingen mee aan een klassieker over 70 km in Emmen met de mooie naam Omloop door het Land van Kleine Hein. Het was Rik Mensink die deel uitmaakte van een kopgroep en na 10 km hieruit ontsnapte. Helaas werd hij weer door 12 man teruggehaald en moest hij bij de streep genoegen nemen met een toch zeer verdienstelijke 12e plaats. De andere twee deelnemers van de Hanzerenners, Henk Klein Tijssink en Bas Tietema, werden respectievelijk 25e en 56e in de einduitslag van 160 deelnemers. Hetgeen voor Bas Tietema een knappe prestatie was, aangezien hij nog niet lang geleden met het wielrennen is gestart.

Artikel delen:

Reageer