Het weer: droog

Zwolle – Maandagochtend begint de dag weer fris, maar voor de middag is het vrijwel overal al weer meer dan 10 graden. Er staat een zwakke noordoostenwind, waardoor de temperatuur in de noordelijke provincies gedurende de dag wat achterblijft. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Het blijft overal droog. In de middag stijgt de temperatuur naar 11-12 graden in Groningen en Friesland tot ongeveer 16 graden in Noord-Brabant en Limburg. Het blijft overal droog en we zien overal de zon geregeld. Waarschijnlijk zijn er in het noorden iets meer wolken dan in het zuiden van het land.

weerfoto__19_april.jpg
Blik op de Watertoren

In de avond en nacht naar dinsdag is het nagenoeg helder en koelt het flink af. De minima komen uit tussen 0 en +3 graden. Aan de grond is er opnieuw kans op nachtvorst, zeker in de noordelijke helft van het land. Dinsdag wordt met een matige noordwestelijke wind koele lucht aangevoerd. Er zijn vrij veel wolken, waaruit mogelijk in het noorden een spat regen valt. De middagtemperatuur ligt tussen 10 graden in het noorden en westen en 14 graden in Limburg. In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 0 graden en aan de grond kan het weer tot nachtvorst komen.

Woensdag is het wisselend bewolkt met opnieuw vooral in het noorden kans op een enkel buitje. Met in de middag gemiddeld slechts een graad of 12 is het vrij fris voor de tijd van het jaar. Ook in de nacht naar donderdag is de kans op nachtvorst aanwezig.

Ook donderdag zijn er wel wolken, maar blijft het op de meeste plekken droog. De zon zien we ook af en toe en de temperatuur is met 12 graden niet anders dan woensdag.

Vrijdag verandert er weinig, maar komend weekend draait de wind naar zuidelijke richtingen en gaat warmere lucht aanvoeren. De kans bestaat dat het zondag op grote schaal 20 graden wordt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer