Ali B en Harm Wolters bij opening Hengeveld College

Zwolle – Woensdag 28 april houdt het Hengeveld College in Zwolle, waar leerlingen van de Twijn  en de Ambelt voortgezet speciaal onderwijs volgen, een feest voor haar leerlingen om de ingebruikname van het gezamenlijke pand te vieren. Tijdens het feest treden artiesten Ali B en Harm Wolters speciaal voor deze leerlingen op. Ook War Child staat centraal op deze dag. Een door de leerlingen verzameld sponsorbedrag wordt, tussen de optredens door, officieel overhandigd aan een vertegenwoordiger van War Child.
Directeuren Kees Hendriks van de Ambelt en Pieter Greidanus van de Twijn zijn enthousiast over het leerlingenfeest. Kees Hendriks: “Dankzij dit feest gaan leerlingen beseffen dat dit gebouw echt voor hen is. Daarom vieren we deze aftrap allereerst voor onze leerlingen, de officiële opening van het gebouw komt later.” Pieter Greidanus vult aan: “Onze leerlingen hebben voor het eerst het gevoel dat ze naar een volwaardige school gaan, voorheen gingen ze naar noodgebouwen. Daarnaast openen we, samen met de Ambelt, ook toekomstperspectief. Het gebouw biedt gezamenlijke faciliteiten en mogelijkheden, zoals het arbeidstrainingscentrum, wat onze leerlingen voorbereidt op arbeid, vervolgopleidingen en dagbesteding”. “Dit bindt onze speciale typen onderwijs”, zo vinden beide directeuren. Warchild: “Iets doen voor de medemens”

Teamleider Hendrik Jan Rozeveld van de Ambelt legt uit waarom gekozen is voor het thema War Child: “Onze leerlingen krijgen een feest, maar wij willen stimuleren dat zij ook iets doen voor de medemens. Daarom is gekozen om het feest te verbinden aan War Child. Wekenlang hebben de leerlingen in het arbeidstrainingscentrum paaseitjes verpakt en deze vervolgens verkocht voor War Child.”

Voorafgaande het feest bekijken leerlingen van 16 jaar en ouder de film ‘Wit Licht’ (gebaseerd op de verhalen van kindsoldaten), waarin ook artiest en War Child ambassadeur Marco Borsato mee speelt. De jongere leerlingen gaan aan de slag met een War Child-lessenpakket.

Onderwijs en zorg in het Hengeveld CollegeHet Hengeveld College biedt, naast de onderwijsafdelingen van de Twijn en de Ambelt, ook onderdak aan de Ambulante diensten van de Ambelt, de Twijn, Bartiméus en Kentalis. Tevens is revalidatiecentrum Vogellanden, ten behoeve van de leerlingen van de Twijn, gevestigd in het Hengeveld College. Er wordt ook samengewerkt met de naastgelegen zorginstellingen Karakter, Accare en Vitree.

Artikel delen:

Reageer