Overijssels talent op Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – Afslag Oost is dé plek om op 5 mei Overijssels talent te beleven. Op drie verschillende podia presenteren bands, singer-songwriters, stand-up comedians, theatermakers en filmers zich. Afslag Oost, voorheen Oogst Area, wordt gepresenteerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO), Stichting Zwols Popfront en Studentertainment. Naast de drie podia is ook de Bloementuin aangesloten bij Afslag Oost.

Podium De Doorbraak is de opvolger van Podium De Oogst en het nieuwe podium van Kunst & Cultuur Overijssel. Met De Doorbraak toont KCO bands die op het punt staan om door te breken. KCO slaat met dit podium een nieuwe weg in en toont bands uit heel Overijssel met elk een eigen stijl, variërend van pop/rock tot metal en hiphop. Vergeleken met voorgaande jaren krijgen de bands een stuk meer speeltijd.

Cultureel Podium Studentertainment heeft dit jaar voor de zevende keer een eigen podium op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ze staan met een zeer luxe theatertent op het festival. Uniek dus! Met een artistiek karakter en een plek voor ongekend en nieuw talent programmeert Cultureel Podium Studentertainment de volgende All Arts line-up: muziek,  film, mode performance, Kunstbende winnaars uit de categorie DJ – muziek – dans. En er is plek voor comedy, dubstep, en natuurlijk theater.  

Stichting Zwols Popfront zet zich in voor de beginnende muzikant. Zij heeft verschillende, goed verzorgde en betaalbare oefenruimtes, een kleine studio en een mooi café waarin beginnende bands elkaar kunnen ontmoeten en eerste optredens verzorgen. In de lijn van deze kleinschalige insteek is het Popfront podium. Mooie, intieme acts met een eigen tint. Semi-akoestische acts die een sfeer neerzetten die bij past bij een festival, genietend in het gras. Dit aangevuld met singer-songwriters die dit podium compleet maken.  Dit jaar is het Plein van de Vrijheid in de Bloementuin. De samenwerkingspartners staan met een spelparcours op het plein. Deze partners bestaan uit; Cordaid, War Child, Vluchtelingen Werk Nederland en Amnesty International.  De Europese Nieuwe heeft een Kava Kucá (koffiehuis) waar onder het genot van een kopje koffie meer informatie verkregen kan worden over de Balkanlanden. LizzBizz staat er met een cafeetje geheel in stijl van de Bloementuin waar mensen kunnen relaxen en iets eten en drinken. Verder is er het dansproject ‘Dansen Wereldwijd’. Dansgroepen uit verschillende bevolkingsgroepen treden op. Ook kan worden deelgenomen aan een van de workshops.

De samenwerking tussen KCO, Stichting Popfont Zwolle en Studentertainment zorgt tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel voor een groot en gevarieerd aanbod aan Overijssels talent. Het programma van Afslag Oost is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer