Oudste inwoonster van Zwolle (106) overleden

Zwolle- De oudste inwoonster van Zwolle, mevrouw J.M. Flik, is donderdagochtend 15 april 2010 overleden. Mevrouw Flik woonde nog altijd zelfstandig en zou dit jaar in mei 107 jaar zijn geworden.


Mevrouw Flik vorig jaar mei in het zonnetje gezet door burgemeester H.J. Meijer…

Mevrouw Flik behoorde tot de zestien oudste inwoners van Nederland en was sinds 2009 naast oudste inwoonster van Zwolle ook de oudste inwoonster van Overijssel. Een geheim voor het bereiken van die hoge leeftijd had zij niet. Ondanks dat ze twee wereldoorlogen had meegemaakt is mevrouw Flik altijd een positieve en hartelijke vrouw gebleven. ‘Beter klein en kregel dan een grote vlegel’, was een vaak gehoorde uitspraak van haar. Mevrouw Flik – geboren en getogen in Zwolle – woonde vanaf 1977 zelfstandig aan de Fuchsiastraat. Vanaf haar honderdste verjaardag hebben meerdere leden van het college tijdens een bezoek kennis met haar mogen maken. Mevrouw Flik keek uit naar die voor haar speciale bezoeken en genoot van de aandacht.

Mevrouw Flik was een gezonde, opgewekte, goed geïnformeerde en vooral bereisde dame die nog tot op hoge leeftijd haar familie in Canada bezocht.

 

Tijdens de bezoeken die het college mevrouw Flik de laatste jaren mocht brengen hebben wij haar bewonderd om haar levenslust, energie en blijmoedigheid.

Artikel delen:

Reageer