SportService Zwolle lanceert bewegings(zorg)kaart

Zwolle – SportService Zwolle heeft een ‘bewegings(zorg)kaart’ ontwikkeld. Met de kaart biedt de uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid een overzicht met daarop de sport- en beweegmogelijkheden voor kinderen die meer zorg nodig hebben dan hun leeftijdsgenoten. Deze zorgkaart wordt – met de daarbij behorende folders – verspreid onder alle docenten van de brede scholen en het speciaal onderwijs in Zwolle.

Gisella van Olst van SportService Zwolle: “Groepsleerkrachten en intern begeleiders hebben heel veel contact met kinderen en hun ouders. Zij kunnen dan ook een belangrijke rol spelen in het signaleren van achterstanden op het gebied van sport en bewegen. Dit signaal kunnen ze vervolgens bespreken met de ouders van het desbetreffende kind. De bewegings(zorg)kaart en bijgevoegde folders bieden de docenten/begeleiders ondersteuning en de juiste informatie over de mogelijkheden in Zwolle. Op deze wijze dragen we allemaal een steentje bij aan een lifetime sportdeelname van de Zwolse jeugd!”

Op de nieuwe kaart van SportService Zwolle staan vier organisaties vermeld: Jeugdsportfonds Zwolle, SportMix, Club Extra en KIDSclub. Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning om sporten voor alle kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar mogelijk te maken. SportMix fungeert als een sportvereniging voor kinderen die nog nooit lid zijn geweest van een sportvereniging, of die juist gestopt zijn met een sport. Club Extra is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een bewegingsachterstand. KIDSclub is er voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Naast de genoemde mogelijkheden op de zorgkaart bieden ook diverse Zwolse reguliere sportverenigingen en sportverenigingen voor aangepast sporten een aanbod voor kinderen die meer zorg nodig hebben dan hun leeftijdsgenootjes. Wanneer je hierover meer wilt weten,  kun je contact opnemen met SportService Zwolle: 038-4236686 of info@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer