Waterval Vertelfestival op tournee op 5 mei

Zwolle – Waterval Internationaal Vertelfestival, dat wordt gehouden in het eerste weekeinde van juni, geeft een voorproefje van haar programma tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei in Zwolle. Zes nieuwe verteltalenten laten op die dag hun verhalen horen vanuit boomhutten en een tent op het 5-meifestivalterrein. Nieuw verteltalent de kans geven, zijn verhaal te vertellen en een tipje van de sluier oplichten van de programmering van Waterval, dat is het doel van ‘Waterval op tournee’.

Het Zwolse vertelfestival, dat dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden, focust sterk op talentontwikkeling. Uit diverse podiumdisciplines worden artiesten gedurende het jaar opgeleid tot vertellers. Dansers, acteurs, zangers: elke artiest voegt zijn of haar ding toe aan het vertellen, waardoor deze oeroude discipline zich ontwikkelt tot interessante nieuwe theatervorm. En ook uit de Vertelschool van festivalorganisatie De Verhalenboot zijn diverse vertellers afkomstig. Zes van hen geven acte de présente op 5 mei met verhalen voor kinderen van vier tot twaalf jaar. De Waterval-vertellers zijn op 5 mei tussen 12.30 en 16.30 uur te vinden op Via del Mondo. In deze ‘straat van de wereld’ staan twee boomhutten voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en een tent voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. In carrouselvorm zullen de vertellers om-en-om optreden. Hoe komt de kater aan zijn zwarte oortjes, De avonturen van het Indonesische dwerggeitje Kantjil, Het elixer voor de doodzieke koning. Het is maar een greep uit de vertellingen.

Na 5 mei kan het publiek zich dus gaan verheugen op het eerste weekeinde van juni. Dan bruist Zwolle van de verhalen tijdens Waterval Internationaal Vertelfestival van 4 juni tot en met 6 juni. Op het festivalterrein voor Verteltheater De Verhalenboot, aan de Thorbeckegracht, en in locaties daaromheen worden vrijdagavond, zaterdag en zondag meer dan honderd voorstellingen gegeven. Het zijn vertellingen voor jong en oud, volwassenen, kinderen, families. Van fantastische verhalen tot muzikale vertellingen, ghost stories, vrouwenverhalen, creation stories, historische verhalen. Internationale storytellers, nationale topvertellers en nieuwe verteltalenten, clowns en muzikanten laten hun kunsten zien en horen. Op het festivalterrein vindt het publiek terrassen, eten, drinken, kunst en heel veel live muziek. Zaterdag en zondag zijn er non-stop kindervertellingen! Op zaterdag wordt bovendien samengewerkt met het straattheaterfestival Overijssel op straat en Gedichten aan de Melkmarkt, zondag met de Zwolse Boekenmarkt. Door acts en stands uit te wisselen ontstaat er een boeiend, bruisend weekeinde vol verhalen, met Waterval als kloppend hart. Houd de website in de gaten voor meer programma-informatie! http://www.waterval-vertelfestival.nl/.

Voor een voorproefje, zie filmpje editie 2009 op You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=KxY3d3pLz5E&feature=player_embedded#!

Artikel delen:

Reageer