Daklozen delen Herbergkrant uit tijdens raadsvergadering

Zwolle – Bij wijze van verrassing deelden Herbergbewoners maandagavond 19 april Herbergkranten uit tijdens de Zwolse gemeenteraadsvergadering. De speech van dakloze Anton Govers, waarin hij doelstelling en ideologie van de Herbergkrant verwoordde, werd met luid applaus ontvangen.

gemeenteraad_anton_2.jpg

Met deze actie wilden de daklozen de krant onder de aandacht brengen van de politiek. De doelstelling van bestuurlijk en politiek Zwolle is immers dezelfde als die van de Herbergkrant en de Herbergkrantmakers: participatie, verbinden en vertrouwen – een stad waar iedere burger meetelt en meedoet. Ook bij de Herbergkrant gaat het om het dichten van kloven, om lezers inzicht te bieden en om de daklozen weer mee te laten doen aan de samenleving.

De 16 pagina’s tellende, onafhankelijke Herbergkrant wordt met veel enthousiasme gemaakt door enthousiaste daklozen en is daardoor uniek in z’n soort. Zij worden bij hun werkzaamheden begeleid door een klein team van professionals. De inhoud biedt de lezer niet alleen inzicht in de wereld der daklozen in de regio, maar ook in hun visie op de samenleving en op hun toekomst. Mensen die proberen wat te bereiken krijgen volop ruimte in de krant. Naast het bieden van daginvulling en een zakcentje door krantenverkoop, is een belangrijk doel van de krant daklozen te laten kennismaken én ervaring opdoen met diverse, bij het maken van een krant behorende vakgebieden: journalistiek, fotografie, vormgeving en bijvoorbeeld commercie (advertentieverkoop). De krant verschijnt eerst eenmaal per twee maanden en na verloop van tijd eenmaal per maand. Het blad is bedoeld voor de wijde regio Zwolle en heeft geen winstoogmerk. Alle eventuele verdiensten komen ten goede aan de Stichting De Herberg en zullen worden gebruikt voor speciale activiteiten waar anders geen of weinig middelen voor zijn.

De Herbergkrant is een initiatief van: Eelke Blokker – Herberg, Joop van Ommen – WRZV, Henri Bouwmeester – Bouwmeester&Bouwmeester Communicatiemakers, Peter Dees en Gerda Kramer – ZinOntwerpers, Marijke Mosterman – Magnolia Journalistieke Producties.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer