Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Dinsdag komen er in het hele land veel wolkenvelden voor en ’s ochtends kan er wat lichte regen vallen. Dinsdagmiddag is het wisselend bewolkt, maar overwegend droog. De noordwestenwind is meest matig boven land en vrij krachtig tot krachtig in het hele kustgebied. De wind voert koele lucht aan; het wordt zo’n 9 graden op de Wadden en 14 graden in het binnenland.

19-04-2010_weerfoto_zwolle_vanaf_isala.jpg
Fraaie blik op Zwolle

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag is er veel bewolking en kans op een beetje regen. In het noordelijk kustgebied blijft het flink waaien. In het zuiden zijn er eerst nog enkele opklaringen, waardoor de minima uitkomen rond 3 graden. In het noorden en aan zee ligt de minimumtemperatuur rond 5 graden. Woensdag zijn er veel wolkenvelden en is er kans op wat lichte regen. Er staat een frisse noordwestenwind, meest matig tot vrij krachtig. Met maxima tussen 8 en 10 graden wordt het geen aangename dag. In de nacht van woensdag op donderdag is het overal erg koud, de minima schommelen gemiddeld iets boven het vriespunt. Op grote schaal wordt er aan de grond een paar graden vorst verwacht.

Donderdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het wordt iets warmer dan op woensdag met middagtemperaturen tussen 10 en 14 graden. Er waait een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

Vrijdag is er af en toe zon, maar komt er ook nog veel bewolking voor. De meeste zon wordt in het zuidwesten verwacht. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richtingen. Hierbij wordt het 11 tot 15 graden.

In het weekend lopen de temperaturen weer op richting 17 graden, maar neemt ook de kans op regen toe.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooie foto! Zo kunnen de vrienden van de stadskern mooi zien dat de hoogbouw langs de a-28 het oude centrum totaal niet aantast 🙂


    Maak melding

Reageer