WK inloopspreekuur GGD Reizigerszorg

Zwolle – Het spreekuur Reizigerszorg van GGD IJsselland staat donderdagavond 29 april onder andere in het teken van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Veel Oranjefans vertrekken in juni naar Zuid-Afrika om het Nederlands elftal bij te staan. Daarbij is het belangrijk om te zorgen voor een goede en tijdige voorbereiding op de reis.

Veel voetbalfans denken bij een reis naar Zuid-Afrika aan plezier en niet zo zeer aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. De afdeling Reizigerszorg van GGD IJsselland adviseert de reiziger dan ook zich voor het vertrek op de hoogte te stellen van de gezondheidsrisico’s.

Voor Zuid-Afrika worden maatregelen tegen infectieziekten als malaria , tuberculose, Hepatitis A en DTP aangeraden. Ook komt in het land dengue koorts ( knokkelkoorts) voor. Veel ziekten worden opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen. De meeste risico’s kunnen met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten kan gevaccineerd worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan ‘vertrouwd, deskundig en betrokken’ hanteert, kan iedereen daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties.

Donderdag 29 april, de avond voor Koninginnedag is er een inloopspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor alle reizigers naar alle bestemmingen. Reizigers die in de mei vakantie nog weg willen en nog geen afspraak hebben, zijn ook van harte welkom. Wel wordt aan deze avond een oranje tintje gegeven vanwege het WK in Zuid-Afrika. Reizigers kunnen zonder afspraak tussen 17.00 en 20.00 uur terecht in het gebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. De reiziger wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen en gelijk voorzien van voorlichting en de benodigde vaccinaties.

Artikel delen:

Reageer