Meer bankjes voor ‘Rondje Zwolle’

Zwolle – Het gaat nu hard met het plaatsen van de bankjes. Afgelopen vrijdag werd het ‘oudste nieuwste’ bankje geplaatst bij de Agnietenberg. Edward Otten gebruikte voor zijn bankje 2000 jaar oud oerhout. Het hout is afgelopen jaar opgegraven in Stadshagen en na dateren van het hout bleek dat de ouderdom ligt tussen 150 voor Christus en 350 na Christus. Oud hout dus! Het hout is zeer hard en daardoor heel duurzaam. Het is daarom behandeld met metaalbewerkinggereedschap.

oerbankje_edward_otten.jpg

Dit bankje is onderdeel van ‘het bankjesproject’ van Samen maken we de Stad, waarin verschillende kunstzinnige bankjes langs de fietsroute ´Rondje Zwolle´ worden geplaatst. In het ‘bankjesproject’ ontwerpen kunstenaars bankjes en zorgen Zwolse organisaties en ondernemers voor financiering voor de plaatsing. Vorige week werd  ‘het Slingerbankje’ geplaatst bij Het Engelse Werk in Zwolle, nabij Uitspanning Het Engelse Werk. Dit bijzondere bankje is ontworpen door Sandra Luesken-Steen en is  geadopteerd door een vriendinnengroep, ter nagedachtenis aan hun overleden vriendin.

Er wordt binnenkort ook een bankje van Kees Hoogendam geplaatst. Zijn ‘Eco-shelter’ is gemaakt van strobalen uit het Vechtdal, leem uit Markelo, gebruikt hardhout uit de wijk Holtenbroek en gebruikte golfplaten van de schroothoop uit Zwolle.

Lees meer over dit project  op www.samenmakenwedestad.nl/bankjes.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer