Anita Wink en Miranda Wesselink raadslid

Zwolle – Door de benoeming van mw. N. Vedelaar en dhr. E. Dannenberg tot wethouder van de gemeente Zwolle zijn er twee vacatures in de raad ontstaan. Tijdens het raadsplein van maandagavond werden twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd.

Met betrekking tot de opvolgers in de raad, mw. Anita Wink (PvdA) en mw. Miranda Wesselink (CDA) constateerde dhr. Koster (voorzitter geloofsbrieven) dat er geen bedenkingen zijn tegen hun installatie als raadslid. Door het afleggen van de eed/gelofte werden mw. Wink en mw. Wesselink vervolgens geïnstalleerd als raadslid.

Wie is Anita Wink, naast dat zij gemeenteraadslid voor de PvdA in Zwolle is?

· Zij is in 1965 geboren in Assendorp en hier heeft ze tot haar 20e gewoond.

· Daarna is zij gaan wonen in Holtenbroek, Assendorp, Dieze-Oost en tot op de dag van vandaag weer in Holtenbroek.

· Zij is getrouwd met Ron, moeder van Riëtte en de bazin van hondje Pepon. · Sinds 2001 werkt ze als teammanager/senior adviseur bij Kenniscentrum voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven ECABO, met als werkgebied Zwolle e.o.

· Ook heeft ze nog een periode gewerkt bij de gemeente Zwolle als Trajectbegeleider Inburgering bij het toenmalige Bureau Opvang Nieuwkomers (BON).

· Tot het moment dat zij gemeenteraadslid werd was ze voorzitter van de wijkorganisatie Holtenbroek N.U.

· Daarvoor was ze altijd al actief als vrijwilliger bij diverse organisaties in Zwolle. Waarom wil Anita Wink gemeenteraadslid voor de PvdA in Zwolle zijn?

· Omdat zij wil dat iedereen in Zwolle van goed onderwijs gebruik kan maken. · Daarnaast vindt zij dat Zwollenaren van elkaar en met elkaar zouden moeten leren.

· Ook wil ze dat iedereen op zijn of haar niveau meedoet in de maatschappij en wie daar moeite mee heeft, moet ondersteuning kunnen krijgen.

· Om mee te kunnen doen, vindt ze het ook van belang dat iedereen Nederlands kan spreken.

· Verder vindt zij dat niemand zich verloren mag voelen in de “grote” stad die Zwolle langzamerhand geworden is.

· Dat wil ze bereiken door voorzieningen, waar mogelijk, op wijkniveau aan te bieden.

· Dit alles kan zij echter niet alleen en hiervoor wil ze dus draagkracht kweken bij andere raadsleden.

· Daarnaast wil ze ook graag de input van zoveel mogelijk Zwollenaren.

· Daarom zal zij zo vaak als mogelijk haar gezicht laten zien bij bedrijven, instellingen, organisaties en bijeenkomsten in Zwolle.

· En staat zij open voor al uw goede suggesties en ideeën en zal ze deze naar beste vermogen proberen te verwezenlijken.

Bron: zwolle.pvda.nl

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ik vind het heel leuk dat er over een nieuw raadslid zoveel informatie wordt gegeven,ik wens Anita een hele goede tijd toe en de Pvda heeft er een mensen mens bij gekregen.


  Maak melding

 2. Succes dames, “onthanen” die hap 😉
  Ken alleen Anita. Slechts via een zeer secundaire manier van communicatie, de mail. Maar dat gaf al genoeg vertrouwen. Dus het komt vast goed.


  Maak melding

 3. Bedankt voor jullie lieve woorden. Ik ga mijn best doen de komende 4 jaar, jullie mening is natuurlijk altijd van harte welkom!


  Maak melding

Reageer