Zorgverleners aan de slag in Zwolle

Zwolle – Zwolse zorgverleners gaan aan de slag met overgewicht in Zwolle. De aanpak van overgewicht is een actueel thema in Zwolle. Zwolle mag zichzelf sinds 19 februari JOGG stad noemen (Jongeren Op Gezond Gewicht). Bij een gezonde stad hoort ook goede preventie en behandeling van overgewicht en obesitas.

Woensdagmiddag 21 april organiseert de Academische Thuiszorgwerkplaats Overgewicht de werkconferentie ‘Zorgverleners aan zet’. Vanuit het perspectief van Zwolse burgers en professionals zijn de wensen en behoeften rondom de preventie en behandeling voor kinderen en senioren met overgewicht in kaart gebracht. Het Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht Zwolle en Icare hebben deze resultaten samen met professionals van verschillende ketenpartners samengevoegd tot een zorgprogramma Gezond Gewicht kinderen en jongeren en een zorgprogramma Gezond Gewicht Senioren. In het zorgprogramma staan de concrete activiteiten voor alle betrokken professionals beschreven rondom de preventie en signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van overgewicht en obesitas.

Na een periode van onderzoek, informatie verzamelen en bundelen is de Academische Thuiszorgwerkplaats Overgewicht aangekomen in de fase van terugkoppeling en het bieden van concrete handvatten naar de praktijk. Zoals de lancering van een website voor professionals. Vanaf vandaag hebben professionals de kans zelf een bijdrage te leveren aan de preventie en behandeling van overgewicht vanuit een keten.

Artikel delen:

Reageer