Sportiviteit en plezier tijdens Expeditie TAK

Zwolle – Ook dit jaar kwam expeditie TAK weer aan bod. Deze jaarlijkse expeditie, voor alle leerlingen van het Thomas a Kempis College en Jena XL, werd dit jaar op de koude ochtend van 20 april begonnen. Het beloofde een spectaculaire dag te worden vol sportiviteit en teamwork!

expeditie_tak_2.jpg
Foto: A. Poelman

De ochtend begon ietwat koud, en er waren dus ook de nodige twijfels over het weer. Maar toch was maar liefst 56% van de leerlingen het eens met de stelling ‘Ik weet zeker dat het een leuke dag gaat worden!’. Vaak kwam de opmerking “als het weer maar snel opklaart” voorbij, maar al snel arriveerden de groepjes en beloofde het een dag te worden vol fanatieke gedachten. Onderweg naar het eerste checkpunt, werd al snel de verontrustheid van de leerlingen duidelijk. “Ik kom niet uit Zwolle, dus ik vind het saai!”, “Ik vind  het saai, maar het is beter dan les” en “Nee! Les is beter! Het is koud!” waren verschillende uitspattingen van eerstejaars die het toen duidelijk niet erg naar hun zin hadden.

Aangekomen bij het checkpunt CSE werd al snel duidelijk dat mevrouw Barenbrug alles uit de kast haalde om er een goed georganiseerde dag van te maken: “Allemaal je fietsen in de fietsenrekken zetten!” riep ze tegen een aantal CSE’ers. “Waarom?” was het veelmondige antwoord. “We hebben klachten gekregen van de Brandweer!” antwoordde ze, waarna we haar vragend aankeken en ze verduidelijkte, “Een leugentje om bestwil mag best.”

expeditie_tak.jpg

Bij het tweede checkpunt, de Pelikaan, bleek dat er erg veel groepjes verdwaald waren. Veel groepjes klaagden over dat de routes moeilijk te ontcijferen waren, en zelfs dat ze niet bleken te kloppen. “Ik ga de kaartenmaker heel hard uitlachen! Er klopt helemaal niks van!” riep een uitbundige leerling vol lof.

De activiteiten werden begeleid door examenleerlingen en leraren. Bij het paalwerpen werd streng beoordeeld: “Mag je creatief gooien?” vroeg Alec (4H) die er een beetje lol in begon te krijgen. “Nee!” werd er, bang voor chaos, geantwoord.

Op naar de volgende plek! Bij de Wythmerplas aangekomen zat de stemming er al goed in. Na enkele verhalen over het lange wachten op het eerste groepje, kwamen de verhalen al snel los. “Mevrouw Goosen had vanochtend de radio aan laten staan, en toen was haar accu leeg!” was het verhaal van de docent ter plekke. “En gelijk bij het eerste groepje dat hier aankwam, viel de kano om midden op de plas!” aldus Vivian (V6).

Terug op TAK centrum bleek de gezelligheid daar ook goed op gang te zijn. Er werd van het gebouw afgesprongen, er stond een enorm springkussen met een bult voor de school en er werd kano gevaren in de gracht. Veel mensen hadden het naar hun zin, en toen ook nog eens de zon doorbrak was de dag helemaal compleet!

Artikel delen:

Reageer