Nominatie Desespereert Nimmer beste sportboek 2009

Zwolle – Desespereert Nimmer, het boek over de historie van FC en PEC Zwolle maakt bij de verkiezing van beste sportboek van 2009 een goede kans op de publieksprijs. Het boek staat in de top 10 en de onderlinge verschillen zijn volgens de organisatoren klein.

De geschiedenis van het betaald voetbal in Zwolle. In 1977 vertrekt een groen-witte karavaan bussen en auto’s vanuit Zwolle naar Nijmegen. In totaal willen ruim 12.000 supporters de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Twente bijwonen. “Iedere keer als ik met de auto de Rijnbrug bij Arnhem oversteek, zie ik die lange stoet weer voor me, het was een sliert van wel 120 bussen”, vertelt oud-speler Klaas Drost. De bekerfinale gaat verloren, maar de supporters zijn toch apetrots op hun club. Ruim dertig jaar later knokt FC Zwolle met man en macht voor de terugkeer naar het hoogste niveau. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Het jaar 2010 is een mijlpaal voor het Zwolse voetbal. FC Zwolle bestaat twintig jaar en het is precies honderd jaar geleden dat voorganger PEC werd opgericht. Zwolsche Boys heeft onlangs zijn negentigste verjaardag gevierd. Desespereert nimmer gaat over de ups en downs van het Zwolse profvoetbal vanaf 1954. Vele coryfeeën vertellen over hun tijd in Zwolle, zoals Co Adriaanse, Ron Jans, Johan Derksen, Rinus Israël, Johnny Rep en natuurlijk Fritz Korbach. Ook echte Zwolse helden komen aan het woord, zoals Leo Koopman, Ben Hendriks, René IJzerman en Henk Timmer.

“Over het wel en wee van het Zwolse profvoetbal, over al diegenen die daarin een rol speelden, leest u anekdotes en avonturen in dit prachtige boek. Want je hoeft de Europacup niet te winnen om een boeiend tijdsbeeld over voetbal te componeren.” Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International.

Auteur: Friso Schotanus
Prijs: € 22,17 excl. btw / € 23,50 incl. btw
ISBN: 978-90-5472-116-1

Geef dit boek het beslissende zetje en stem hier op Desespereert nimmer.

De huidige top 10:

1.      Karl Vannieuwkerke – Merckxissimo

2.      Menno Haanstra –  Jan Ykema. Pikstart, verslaving en comeback van een hypersprinter

3.      Friso Schotanus – Desespereert Nimmer

4.      Wilfried de Jong –  De man en zijn fiets. Wielerproza

5.      André Stuyfersant – Flirt met de dood

6.      M. Dubach en A. Renders –  Mijn PSV DNA. Het ultieme clubgevoel

7.      Joop Holthausen –  Fedor. Eenzaamheid in de school van het genie

8.      Gerrit-Jan van Heemst –  De dag van Pim en Pierre. Het verhaal achter de UEFA Cupwinst van Feyenoord

9.      Job van Schaik –  Hardloper Huizenga. Het verhaal van een vergeten wonderatleet

10.  Nico Dijkshoorn – De tranen van Kuif den Dolder

Het boek is uiteraard ook nog steeds te koop! Interesse? Klik hier om online te bestellen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Nee, was donderdag helemaal gaar, waren dikke files overal, heb 1 uur en 3 kwartier over Almere Zwolle gedaan, een stukkie van 80 km>:(


    Maak melding

Reageer