Lizzy gered door dappere Navigators

Zwolle – In de nacht van maandag  19 april jongstleden, heeft NSZ (Navigators Studentenvereniging Zwolle), na een grondige voorbereiding, de Koe van Boreas gebrast. Voorafgaand aan dit feit, werd Z.S.R. Boreas ontvangen in ‘Café Het Beugeltje’ om het bestuur van NSZ te feliciteren met haar XVII verjaardag in het kader van de diesweek der Navigators Studentenvereniging Zwolle.

Een groep van elf dappere NSZ-mannen zijn er op uit gegaan, in de bus of op de fiets, om zich naar de sociëteit van Z.S.R. Boreas te begeven. Daar aangekomen bleek het terrein zwaar bewaakt en vol alarmsystemen. Gelukkig waren er technische leden meegegaan die alle  systemen konden omzeilen. Eenmaal binnen werd het pas echt spannend! Terwijl twee dappere leden de bus bewaakten drong een groep van vier het terrein binnen. Een hevige worsteling vond plaats, maar uiteindelijk konden deze vier mannen de koe overmeesteren en mee tillen naar het hek. Met elf mannen, de fietsers waren intussen gearriveerd, is de Koe over het hek getild en in de bus geladen, om naar zijn nieuwe onderkomen voor de komende nacht, café Sally O’Briens, te gaan.

Tijdens het externfeest van NSZ dat hier dinsdag 20 april plaats vindt, is de Koe  te bewonderen. Volgens de reglementen van de Zwols che studentenverenigingen, is Z.S.R. Boreas aan hun stand verplicht een tegenactie uit te voeren om hun dierbare bezit terug te krijgen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Bewaking omzeilen om verenigingseigendommen mee te nemen? Begint op jatten te lijken… En dat voor de brave Navigators.
  Het diesfeest op donderdag was leuk!


  Maak melding

 2. Jatten.. voor diefstal heb je nog altijd wederrechterlijkheid nodig..
  ‘regelementen van Zwolse studentenverenigingen’
  Brassen is iets anders dan jatten. Elke student weet dat. :D8)


  Maak melding

 3. Is dit niet dezelfde koe als die schijnbaar bij Erben voor’t huus stond te grazen in de Veerallee?

  Met elf mannen, de fietsers waren intussen gearriveerd, is de Koe over het hek getild en in de bus geladen, om naar zijn nieuwe onderkomen voor de komende nacht, café Sally O??Briens, te gaan.

  Waarom stallen jullie em niet in de stal van GEZELLIG….samen met de BBB op stal….ruimte zat én bijzonder goed afgegrendeld ivm lentekriebels 8)


  Maak melding

Reageer