Sportdag ‘Zwolle Senior Actief’ geslaagd!

Zwolle – Stichting Samenwerkende sportclubs ‘de Pelikaan’ en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle organiseerden woensdag de Sportdag ‘Zwolle Senior Actief ’. Deze sportdag bood senioren een overzicht van alle mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Door een hagelbuitje lieten de senioren zich niet uit het veld slaan. Door middel van demonstraties, informatie, meedoen, workshops en aansprekende presentaties maakten senioren kennis met de mogelijkheden in Zwolle én met hun eigen mogelijkheden. Olga Commandeur en Duco Bauwens, bekend van het tv-programma ‘Nederland in beweging’ verzorgden een interactieve show. Ex-profvoetballer Jan Verheijen begeleidde het onderdeel voetbal. Er kwamen een kleine 300 senioren op de activiteit af!

bal_3.jpg

Studenten van Landstede en Windesheim waren woensdag aanwezig om de diverse groepen te begeleiden. De sportdag voor Senioren komt voort uit de samenwerking tussen SWO-Zwolle en Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan. Deze samenwerking startte een jaar geleden met de doelstelling om senioren te interesseren voor het buitensporten.  SWO-Zwolle biedt structureel een programma met meer dan vijfentwintig verschillende mogelijkheden. Fietsen, wandelen en Nordic Walking zijn daar een onderdeel van, maar activiteiten op het sportveld bij de sportvereniging nog niet. De Pelikaan constateerde die behoefte en in het kader van de NOC*NSF-proeftuin konden de sportleiders van SWO-Zwolle en De Pelikaan gezamenlijk de eerste groepen senioren reeds verwelkomen. De verwachting is, dat meerdere senioren zich na deze geslaagde Sportdag gaan melden op Sportpark De Pelikaan of bij een sportvereniging.

bal_1.jpg
Ex-profvoetballer en Zwollenaar Jan Verheijen enthousiast!

bal_6.jpg

bal_4.jpg
Organisatoren Diederik Meijntjes (Pelikaan) en Janneke de Groot (SWO-Z) tussen Olga Commandeur en Duco Bauwens…

Via Lees verder meer foto’s…

“Een prima ontwikkeling” aldus Diederik Meijntjes, manager namens de Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan. “De velden hier worden overdag weinig gebruikt, de verenigingen kennen relatief laag aantal oudere leden en we willen graag iets betekenen voor de groeiende groep senioren door ontwikkeling van een sportaanbod speciaal voor hen ontwikkeld.” Janneke de Groot, projectleider namens SWO-Zwolle, kan die behoefte beamen: “Als SWO-Zwolle hebben we vorig jaar hier de eerste senioren-groepen gestart. We zetten nu een volgende stap: de mensen gaan van onze groepen over naar de sportverenigingen. Dat senioren de sportverenigingen weten te vinden en dat de clubs weten hoe ze daar mee om moeten gaan, dat is belangrijke winst van onze samenwerking.”

bal_2.jpg

Sporten en bewegen is hot onder senioren, er was een super programma, een goede lunch en het kost bijna niets!. Het programma van ‘Zwolle Senior Actief’ had twee kanten: mensen konden zien wat er te doen is in Zwolle op het gebied van sport en bewegen voor senioren. Tegelijkertijd konden sportende senioren er laten zien wat ze kunnen. “Dat podium is belangrijk,” constateert De Groot. “Sport voor senioren is weliswaar niet competitief, maar mensen doen wat ze kunnen en dat mag gezien worden!”

bal_5.jpg

Op de sportdag kon er volop worden gekeken maar mensen kunnen vooral ook meedoen. Er vonden verschillende activiteiten plaats zoals: korfbal, knotshockey, voetbal, beachvolleybal, discgolf, zumba, tennis, Nordic walking en fietsen. Daarnaast zijn er verschillende workshops en demo’s. Ook waren Olga Commandeur en Duco Bauwens aanwezig, bekend van het tv-programma ‘Nederland in beweging’. Zij verzorgden een interactieve show. Jan Verheijen, huidig trainer van zondag hoofdklasser Babberich en oud-speler van o.a. Pec Zwolle en Feyenoord liet op deze sportdag zien dat 55-plussers wel degelijk nog tegen een balletje kunnen trappen. De 55-jarige in Zwolle woonachtige Verheijen toonde zich bereid om tijdens de sportdag zijn medewerking te verlenen en een 2-tal voetbalclinics te verzorgen voor de deelnemende senioren. ’s Middags waren er demonstraties line-dancing en internationale dansen. De Zwolse senioren genoten zichtbaar!

bal_11.jpg

bal_7.jpg

bal_8.jpg

bal_9.jpg

bal_10.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer