Voorjaarsschoonmaakactie Palestrinalaan weer van start

Zwolle – Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar een voorjaars- schoonmaakactie voor de bewoners aan de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek. Bewoners worden opgeroepen om mee te helpen hun omgeving schoon te houden. De actie start op zaterdag 24 april om 11.00 uur bij de Elvis Presleyflat. De dag wordt georganiseerd door het team "Samen gaan voor de Palestrinalaan", waarin de woningcorporaties SWZ, deltaWonen, TRAVERS, Politie en gemeente Zwolle samenwerken.

Op een terrasje kunnen de ‘schoonmakers’ eerst een kopje koffie/thee drinken, waarna vervolgens in vier groepen (bewoners en medewerkers van betrokken partijen) de omgeving van de vier flats wordt schoongemaakt. Maxi Axi van Travers zorgt voor de begeleiding van de deelnemende kinderen, die allemaal na afloop een cadeautje ontvangen. Per flat wordt vervolgens de schoonste galerijverkiezing gehouden. De winnende galerijen krijgen per woning een bloembakje aan de regenpijp. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door draaiorgel ‘De Parel’.

Om 12.30 uur wordt het nieuwe speeltuintje bij de Louis Armstrong flat geopend. Deze speelgelegenheid is voor de helft bekostigd uit het wijkbudget en voor de andere helft uit een bijdrage van woningcorporatie SWZ. De schoonmaakactie eindigt om 13.15 uur.

Artikel delen:

Reageer