Première vertelvoorstelling Majem

Zwolle – In de bibliotheek van Stadshagen ging woensdagmiddag de nieuwste vertelvoorstelling van Majem in première. Het sprookje ‘Gesponnen goud’ is een verhaal vol spannende tegenstellingen, over trouw zijn aan je hart en aan jezelf, over een held kunnen zijn en toch mogen huilen. De aanwezige kinderen luisterden aandachtig naar het sprookje.

img_5646_copy.jpg

In dit sprookje wordt een meisje gedwongen om goud te spinnen uit stro. Het meisje krijgt als zij moet spinnen, onverwacht hulp. Een oud grijs mannetje biedt zijn hulp aan, in ruil voor iets dat haar het meest dierbaar zal zijn, namelijk haar eigen zoon.
Jaren later wordt zij herinnerd aan haar belofte. Wanneer zij deze niet nakomt, verdwijnt op een dag plotseling haar zoon. Hij komt terecht bij een steen oud vrouwtje. Net als zijn moeder krijgt ook hij hulp bij de arbeid die hij moet verrichten. Ditmaal van een zwarte gesluierde jonkvrouw. En net als zijn moeder vergeet hij zijn belofte….

img_5570_copy.jpg

img_5699_copy.jpg

Majem

Drie vrouwen vormen Majem. Verhalenvertelster Janna van den Berg is reeds lang actief als verhalenvertelster. Zij vertolkt al jaren een breed repertoire van sprookjes, volksverhalen en sagen tot de klassieken. Violiste Maaike Gerritsen studeerde in 1988 af aan het conserva-torium in Zwolle. Sindsdien maakt zij deel uit van diverse ensembles en orkesten. Momenteel legt zij zich toe op de vrije improvisatie en het muzikaal verklanken van verhalen en gedichten.

img_5598_copy.jpg

Beeldend kunstenares Elsa Visser rondde in 1989 haar studie af aan de kunstacademie in Kampen. Na haar studie heeft zij de vormgeving gedaan voor meerdere theaterproducties, waarbij haar voorkeur uitgaat naar het maken van theatermaskers.

img_56752_copy.jpg

Majem is steeds op zoek naar de grenzen van de diverse disciplines en de wijze waarop zij elkaar kunnen versterken.

Andere producties van Majem zijn ‘Inanna’ en ‘De rode vogel’.

Artikel delen:

Reageer