Algemeen Log 111

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 112 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 268
 1. Koko hopelijk helpt die spuit jongen.Alle sterkte gewenst elke dag pijn weet wat het is ,humor hoop dat je dat blijft houden en natuurlijk de onmisbare steun van je gezin.


  Maak melding

 2. mijn gedachten gingen ook direct naar een illegale hennep kwekerij. ik hoop voor de bewoners dat ze niet illegaal stroom hebben afgetapt, dat kan een duur geintje worden.


  Maak melding

 3. Jo,
  Iedereen bedankt voor jullie beterschapswensen en steun.
  Gezien de mate van pijn heb ik het spuitje eerder gekregen dan op de planning stond.
  Vanaf 1999 krijg ik jaarlijks 4 van die prikken en kon het tussentijds wel overbruggen.
  Helaas nu een keer niet dus werd er nu niet al te moeilijk gedaan.
  Het prikje doet al goed zijn werk.

  @Derk gefeliciteerd kerel, kost me zeker weer een HJtje:D

  @Wichert, vanaf 1995 weet ik niet beter. Het sloopt je wel.

  Begint het net lekker weer te worden om met scoot door het bos te knorren, krijgen we code droog>:( dan maar aan de pruimtabak;):D


  Maak melding

 4. Bericht door Koko Hattem, op 21 april 2010 om 20:23
  @Derk gefeliciteerd kerel, kost me zeker weer een HJtje

  hmmmm ik dacht meer aan

  Maak melding

 5. Bericht door ja-tja, op 21 april 2010 om 20:27
  code droog,,, hier niet hoor *plop*

  Verrek ja er zit een 5 in de klok *plop* proost!


  Maak melding

 6. Derk van harte jongen, hard voor gevochten en eindelijk gekregen. Laat Drama er maar weer in komen met de tussenstand 😀

  Prut, heb mijn 1e groene rakker net leeg.


  Maak melding

 7. Toen de wedstrijd begon, kwamen wij net uit Nijkerk. 2 verenigingen, grote verschillen. Veel sponsoren als overeenkomst.
  SVI-D1 werd er kampioen! Succes-coach maakt ze 2x achter elkaar kampioen. Tjonge wat is de zoon van Appie een goede keeper en wat een uittrap. 1x slechts licht getoucheerd om bij de de tegenstander in het doel te verdwijnen :D:D:D


  Maak melding

 8. @Natascha hebben jullie het goed gehad en nog kennis gemaakt met een dromedaris?
  Was er in Egypte ook een code droog afgegeven?

  Ik las dat je wel wat vertraging had maar gelukkig niet te lang.


  Maak melding

 9. Bericht door Koko Hattem, op 21 april 2010 om 21:51
  @Natascha hebben jullie het goed gehad en nog kennis gemaakt met een droameadaris?
  Ik typ soms 123 ook wel eens wat fout, maar wou je er nu toch even op wijzen.


  Maak melding

 10. Ingezonden:

  Ruben Blaauw wordt 1 mei alweer 4 jaar,
  hij heeft graag een stoere zonnebril op als hij op z`n fietsie aan het crossen is.
  Vandaar dat hij ook graag op zonnebrillen wou trakteren, dit niet alleen op de peuterspeelzaal,maar ook aan de kinderen in het ziekenhuis.
  zo`n lief gebaar sla je niet in de wind dacht zijn moeder, en belde het sophia in zwolle,
  en vandaag was het zover, er lagen 10 kinderen op de afdeling, voor allemaal was er een bril en kleurplaat, Ruben en zus Sanne vonden het spannend en waren best verlegen door de aandacht en bedankjes, maar ape trots op wat ze gedaan hebben!
  en ze gingen nietmet lege handen naar huis, ze kregen leuke knutsel en voorlees boeken mee.
  als klap op de vuurpijl mocht Ruben met de zusters op de foto, en heeft hij zelfs ambulance broeders een hand mogen geven!
  Dit is toch een mooi gebaar en het vermelden waard.  Maak melding

 11. De heenwedstrijd van de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord nadert snel. Zondag ontvangt Ajax de Rotterdammers in de Amsterdam ArenA. Het team van Martin Jol kan daarbij een uitverkochte Amsterdam ArenA goed gebruiken. Een goed begin (in de vorm van een fraaie overwinning) is immers het halve werk.

  Enkele feiten en feitjes over Ajax, Feyenoord en het bekertoernooi:

  * Ajax en Feyenoord stonden pas één keer eerder tegenover elkaar in de finale van het KNVB bekertoernooi. In het seizoen 1979 ?? 1980 won Feyenoord de eindstrijd in de Kuip met 3-1.

  * De bekerfinale van 1980 tegen Feyenoord was de laatste wedstrijd die Ruud Krol voor Ajax speelde. Krol speelde 457 officiële duels in Ajax 1.

  * De voormalig verdediger staat daarmee op de vijfde plek van het klassement van Ajacieden met de meeste duels op hun naam. ??Mister Ajax?? Sjaak Swart voert het klassement met zijn 603 Ajax-wedstrijden aan.

  Ajax en Feyenoord stonden 6 keer eerder in Amsterdam tegenover elkaar voor een bekerduel.

  Het allereerste bekerduel was de halve finale om de NVB-beker op 4 juni 1930. In het Olympisch Stadion verloren de Ajacieden van trainer Jack Reynolds die strijd met 1-2.

  In totaal sloot Ajax een thuiswedstrijd in het bekertoernooi 2x af als winnaar. 1x eindigde Ajax ?? Feyenoord gelijk en 3x wonnen de Rotterdammers.

  De bekerfinale Ajax – Feyenoord begint zondag om 18.00 uur in de Amsterdam ArenA. De return is donderdag 6 mei in De Kuip.  Maak melding

 12. Inderdaad het vermelden waard. Maare Sint geeft toch op zijn verjaardag kado’s weg? Of was dit het schoentje zetten?

  Bericht door Admin., op 21 april 2010 om 22:27
  Ruben Blaauw wordt 1 mei alweer 4 jaar 🙂
  Mooi toch 10 kinderen vandaag weer een leuke dag gehad en natuurlijk niet Ruben en Sanne vergeten :D:D:D


  Maak melding

 13. Zo, thuis van de kampioenswedstrijd :D:D:D Nu eerst de foto’s bekijken en een mooie uitzoeken voor; misschien wel voor op WLZ. Een Zwols D1 team dat kampioen wordt is wel een beetje aandacht waard toch?


  Maak melding

 14. @ Appie, dat Sparta Nijkerk kan gewoon als kampioen de topklasse in. In een competitie met oa IJsselmeervogels & Spakenburg. Jullie hebben hun beloften kansloos gelaten :D:D:D


  Maak melding

 15. Ja Kickert…die ene toptrainert!
  Die ander kan nog nacompetitie spelen met A1 en hoge ogen gooien op het Zwols Kampioenschap….’t is me wat met die meer dan talentvolle oefenmeesters :D:D:D

  PS Benny H. laatst bij BQ gesignaleerd in vol ornaat 😮 trui om de schouders, zonnebril etc….smullen!


  Maak melding

 16. Weet het niet Dick, we moeten nu opeens a.s. maandag voetballen tegen Lelystad, i.v.m. bekerwedstrijd van Lelystad a.s. zaterdag.
  En krijgen net bericht dat we a.s. dinsdag naar reaal dronten moeten,
  verplaatsen kan niet reaal heeft op de andere avonden al wedstrijden staan.
  En we staan 1 punt achter op BQ nu, dus of het allemaal nog wel wat gaat worden, heb mijn twijfels.
  En wanneer we nu tegen BQ moeten, officieel 8 mei.


  Maak melding

 17. Ik heb genoten van de wedstrijd. ’t Was leuk om even kennis te maken Dick. Enne; ik heb ook nog een aardige foto van je geschoten. Zie je nog wel terug op de D1site…


  Maak melding

 18. Oh ja, jullie zitten ook nog in de beker. Knap hoor!!

  Lekker op dinsdagavond naar Dronten.>:(

  Belachelijk altijd weer dat de competities zo donders vroeg afgelopen MOETEN zijn. Zeker als er grote tournooien zijn. Hemelvaartsdag, Pinkstermaandag etc zijn mooie dagen om in te halen.


  Maak melding

 19. @ Dick, nee de beker zijn we “gelukkig” uit Lelystad zit nog in de beker, en daarom de knvb de competitiewedstrijd naar maandag verplaatst.


  Maak melding

 20. @ Ingrid…oh vandaar. Blijf vinden dat de competities altijd (zeker bij grote tournooien) te vroeg zijn afgelopen. Maar de KNVB en veranderen gaat niet samen.


  Maak melding

 21. Ja, we hebben nu al een probleem om alle wedstrijden ingepland en bezet te krijgen, door de meivakantie die er ook nog tussen zit.


  Maak melding

 22. Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik met mijn kinderen naar de ballenbak ga of naar de speeltuin. Voetballen doet Thijmen ook maar dat samen met zijn oom want die wou het. Heerlijk dat ik ontlast ben al ik jullie geregel allemaal lees :D:D:D


  Maak melding

 23. Duik m’n bed in morgen de hele dag werken i.p.v. een 1/2 dus er op tijd uit. We gaan volgende week een opleiding verzorgen voor collega’s,
  om dat een systeem waar wij mee werken on aanvragen,klachten, bestellingen e.d. te verwerken, behoorlijk aangepast word.
  Wij hebben alleen een summiere opleiding gehad, systeem werkt nog niet,
  pas per 7-5, hebben door de opleidingen een achterstand van hier tot Tokio. En mogen volgende week in onze regio, de mensen die het systeem gebruiken gaan opleiden, terwijl we het systeem zelf amper kennen.
  Van mij mag het snel koninginnedag zijn, hebben we dat ook weer gehad.


  Maak melding

 24. Ach ja Derk, je denkt vaak als ze ouder zijn word het makkelijker, maar het lijkt wel of er steeds meer geregel bij komt. Maar het zijn zulke schatjes:)


  Maak melding

 25. @ Derk, goeiemorgen. Voetbal is ’s morgens wel een beregezellig sociaal gebeuren met veel ouders en oude bekenden. Bij de Edele-tapijtboeren weet ik het niet. 😉 Maar je komt toch naar Zwolle….


  Maak melding

 26. hmm dick mevr. derk twijfelt nog tussen het plan waar we mee bezig zijn en Attum. Maar ze moet wel aanmaken want ik wil volgende week een beslissing van d’r. Kun jij haar niet overhalen met je charmes?


  Maak melding

 27. Zucht….vrouwen. ‘Attum; ben je ook zo vanuit Zwolle en kom je weer in een durp. Gewoon niet al teveel keus voorleggen 😮
  Kan haar nog wel een alleraardigste parkwoning aanbevelen in het natuurlijk aangelegde park in Stadshagen. Zit je ook dicht bij Ria & Harold van het strandhuis. Kids met mooi weer lopend en/of fietsend naar de Milligerplaya.


  Maak melding

 28. Ik had haar nooit mee moeten nemen naar Koko want toen we daar weg reden wou ze nog even door de binnenstad. Tsja uiteindelijk is dit dus Koko zijn schuld he 😉


  Maak melding

 29. Tja, degene die het probleem veroorzaakt moet het ook maar oplossen. Zou niet met de kleine naar de Leemcuule gaan, anders wil ie daar ook niet meer weg. Maar Gelderland…..asjeblieft!


  Maak melding

 30. Gelderland is wel mooi hoor ben in Nunspeet op gegroeid en kon zo vanuit huis de straat over het bos in. Maarja vanuit je huis naar de Millingerplaya heeft ook wel wat he.

  Zo nu ga ik even wat rond bellen kijken of de vergunningen voor het schip al rond zijn dan heb ik over twee weken weer een overdracht. Jammer dat ik er niet naar toe hoef litouwse vrouwen zijn leuk hoor


  Maak melding

 31. Bericht door drama123, op 17 april 2010 om 14:40
  Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst blijven feliciteren:

  Dick, met z’n 17e gouden plak

  met 4: ja-tja

  met 5: Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 17: Dick

  Tussenstand log-openers t/m dit log:

  Ook goedemorgen.

  wij van de onbezoldigde felicitatiedienst waren er even niet, maar feliciteren:

  Derk, met z’n 2e gouden plak!!!!!!!!!!

  met 4: ja-tja

  met 5: Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 17: Dick

  :D:D


  Maak melding

 32. Mooi zeker. Mijn vader komt er ook vandaag: Wapenveld. Heb familie in Elburg en vrienden in ’t Harde. Ben daar gisteravond en dinsdag nog geweest. Maar…nee. Ook die bekrompen mentaliteit in veel dorpjes. Leuk om ff te kijken, om daarna gewoon weer naar Zwolle te tuffen. Zwolle, niet te groot, niet te klein niet betuttelend. Prima volk….


  Maak melding

 33. Tussenstand log-openers t/m dit log:
  2e poging
  Ook goedemorgen.

  wij van de onbezoldigde felicitatiedienst waren er even niet, maar feliciteren:

  Derk, met z’n 2e gouden plak!!!!!!!!!!

  met 4: ja-tja

  met 5: Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 17: Dick  Maak melding

 34. Dick wat bedoel je precies met Veldhuis en kemper.Ik ben daar naar toe geweest,maar ze zijn echt heel muzikaal en goed,soms iets minder te verstaan maar dat zal aan mijn leeftijd liggen.Er waren over het algemeen veel jonge toeschuowers.


  Maak melding

 35. Oh, ze waren net op 3fm bij Giel. Dan nemen ze met een lied altijd de week door. Net was het live uit Zwolle, van gisteravond. Het lied heet “zooooo…. laat maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar” ….en dat moet je “laat maaaaaaaaaaaaaar” door 3 letters vervangen die hier niet mogen. Zeg maar, de vriendinnetjes van katers.

  Misschien staat het wel op Youtube….helaas

  Deze vind ik wel leuk


  Maak melding

 36. M?gge!

  klagen over bekeuring Rode Torenplein

  Ja, dat vond ik ook wel een beetje sneu!
  Ook piepen, dat er al andere auto’s stonden en het eruit zag als een parkeerplaats en blablabla…
  Maar ja…als ze daar het glazen huis neerzetten is ie ook blij als er geen auto’s langs scheuren!


  Maak melding

 37. @Derk; we blijven oefenen. En wat je toekomstige vestigingsplaats betreft: blijf aan deze kant van de IJssel. Het wordt in die Gelderse dorpjes met de dag nog meer b-belts. In jouw geval dus van de regen in de drup… Maar volgens mij heb jij iets met water.

  Maar waar je ook naar toe gaat:
  “een zuinige vrouw is het mooiste stuk huisraad” 😮


  Maak melding

 38. Dick dat was inderdaad niet nodig geweest ,het was juist een goede show maar dit schijnt tegenwoordig er altijd bij te moeten


  Maak melding

 39. Er is nu ook een rap met dat nummer “k..kop” ….scoort natuurlijk als een tierelier bij de jeugd. Vieze woordjes. Dat weekdoornemen doen V&K altijd heel leuk en lekker vlot. Zal toch niet zo moeilijk zijn daar een ander woordje voor te vinden. Maar goed. Deze vond ik ook aansprekend half zo echt


  Maak melding

 40. @ Derk. Hier hier heeft Drama denk ik gelijk in

  Maar volgens mij heb jij iets met water.

  Voila…knooppunt van wateren: IJssel/Vecht/Zwartewater…Weerribben & Wieden in de buurt. Veluwemeer en IJsselmeer ook…..Zwolle waterrijkknooppunt!


  Maak melding

 41. En de Milligerplaya….Rioolwaterzuiveringsinstallaties…..zwembaden….De Agnietenplas….Wythemerplas….spuitende fontein…het regent er soms…Zwolle-waterstad idd


  Maak melding

 42. Water is ook mooi!

  Vanochtend toen ik terugkwam van het rennen zag ik in het water achter ons huis nog een rat zwemmen. Het zijn toch wel mooie beestjes! Ik hoop alleen, dat ie niet aan onze zandkering begint!


  Maak melding

 43. Heb je het waterschap niet gebeld? Mooie beestjes idd, muskusratten. Hier zwerven een paar opgezette muskus- en beverratten. Maar ze maken je de rotzooi wel kapot. Kijk maar eens naar de gaten in de dijken. Heb hier wel een nr. oh nee, das mobiel. Gewoon ff wgs bellen of mailen


  Maak melding

 44. Hoezo niet je hebt ook vlees etende planten toch?

  @Plantje jij zit in de ict he? Ik nodig je graag uit om bij ons eens te komen kijken op een meeting klik altijd interessant hoor


  Maak melding

 45. Bericht door Derk, op 22 april 2010 om 10:27
  Ren jij Plantje? Hoeveel km doe je nou zo in de ochtend? Ik ren alleen als vrouwe derk achter me aanzit.

  Aangezien ik op het moment geen project in Zwolle maar in Groningen doe zit ik meer in de auto en vrij weinig op de fiets. Dat en 6 jaar geleden gestopt zijn met roken zorgt dat de kilootjes erbij schieten en mijn conditie een duikvlucht neemt!

  Dus sinds kort ga ik op dinsdag- en donderdagochtend een rondje rennen. Ik bouw het langzaam op, maar ik ren nu tegen de 3 km. Vaak loop ik tussendoor nog stukjes als het me te zwaar wordt, maar vanochtend heb ik strak tot het einde door kunnen rennen! (Met uitzondering van een stukje “uitlopen” dan.)

  Bericht door dick, op 22 april 2010 om 10:28
  Heb je het waterschap niet gebeld? Mooie beestjes idd, muskusratten. Hier zwerven een paar opgezette muskus- en beverratten. Maar ze maken je de rotzooi wel kapot. Kijk maar eens naar de gaten in de dijken. Heb hier wel een nr. oh nee, das mobiel. Gewoon ff wgs bellen of mailen

  Ja, misschien toch maar eens doen… Ik zou niet graag de tuin opnieuw moeten doen! Op het moment zit het beestje wel aan de andere kant van het water; ik weet niet precies of ze snel op meerdere plaatsen nesten bouwen.  Maak melding

 46. De VVD is een conservatieve partij!
  21-04-2010 om 13:00 door AB

  De VVD is geen liberale partij, maar een conservatieve partij. Aangezien ze conservatieve standpunten uitdragen, wordt het tijd dat ze zichzelf als conservatieve partij presenteren.

  Wat is een liberale partij? Zoals met alle politieke stromingen, kun je daar vele kanten mee op. Thorbeckianen, oud-liberalen, jong-liberalen, revolutionair-liberalen en sociaal-liberalen: zomaar wat 19e-eeuwse benamingen voor liberalen. Ik wil er geen woordenspel van maken, dus ik laat de 19e-eeuwers voor wat ze zijn. De 21ste-eeuwse liberale opvatting is dat de staat zich zo min mogelijk bemoeit met het individu. Wat is zo min mogelijk? Weer een lastige. Laat ik er 3 concrete voorbeelden uitlichten: coffeeshopverbod, boerkaverbod en hypotheekrenteaftrek.

  Repressie

  De VVD is voor een coffeeshopverbod, voor een boerkaverbod en voor de hypotheekrenteaftrek. Enkele jaren terug dachten ze compleet anders over softdrugs en boerka??s. Ook over de hypotheekrenteaftrek was discussie mogelijk. Over softdrugs en boerka??s kun je van alles vinden. Over hamburgers en spencers ook. Iemands persoonlijke mening over een ongezonde leefstijl of een buiten de norm vallende kledingkeuze, is voor een liberaal irrelevant. Dan de hypotheeksubsidie. Hypotheekrenteaftrek is een subsidie voor (rijke) huizenbezitters. Net zoals de huursubsidie een subsidie voor (arme) huurders is. Een echte liberale partij is tegen elke vorm van door belastingbetalers betaalde woonsubsidie.

  Conservatisme

  Mensen mogen van standpunt veranderen, partijen mogen dat ook. Voortschrijdend inzicht, met de kennis van nu: noem het zoals je wilt. Als verbieden boven tolereren gaat en staatssubsidie boven de vrije markt, dan wordt het tijd jezelf niet langer als liberale partij te presenteren. Conservatisme heeft in Nederland voor velen een negatieve bijklank. In het buitenland is dat anders. De Britten, Amerikanen, Spanjaarden en anderen hebben allemaal een invloedrijke conservatieve stroming.

  Mark: ⤽Kom uit de kast, je bent een conservatief!⤝
  —-
  Dit bleef oa minimaal een half uur steken….zie sargasso.nl voor de vele linken!


  Maak melding

 47. Goedemorgen:D

  heerlijk geslapen, doorgeslapen en eens een x niet om 6 uur wakker worden van de warmte ondanks dat de airco aan het brullen was:D

  code droog geen last van in egypte, maar natuurlijk wel in nederland terwijl ik gewoon in de regen terug kwam gister hier:D;D


  Maak melding

 48. Slob link bleef voor 2e keer steken. Daarom maar zo.

  Zwollenaar Arie Slob:

  Slob (ChristenUnie): CDA, VVD doen hypocriet
  Kritiek op houding hypotheekrenteaftrek
  Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, noemt de argumenten van CDA en VVD om niet aan de hypotheekrenteaftrek te komen ‘hypocriet’. In werkelijkheid gaat het hen alleen om electoraal gewin, stelt hij.

  Het argument dat er niet aan de renteaftrek getornd kan worden vanwege de crisis, gaat volgens Slob niet op, legde hij uit tijdens een spreekbeurt aan de Universiteit van Twente. “Want toen het goed ging, wilden ze ook niet,” citeert dagblad TC Tubantia. “Niets doen is geen optie meer.”

  De ChristenUnie stelt in haar verkiezingsprogramma (pdf) “Hypotheekrenteaftrek blijft bestaan, maar wel in een eerlijker en afgeslankte vorm”. Zo wil de partij af van de aflossingsvrije hypotheek.
  —————————————————————–
  Laatste Reacties (19) Reageer Reacties in wachtrij: 0 paul dijkhuis, do 22 april 2010 10:36 Reageer op paul Arie heeft gewoon gelijk. Waarom zou de overheid verantwoordelijk zijn om de prijzen op de huizenmarkt kunstmatig in stand te houden. Het argument van de VVD klopt gewoon niet.

  Lichtpuntje is wel dat de VVD voor het eerst in haar geschiedenis de deur naar aanpassing van de HRA op een kier heeft gezet. De VVD is namelijk niet meer tegen aanpassing van de HRA, de VVD is er tegen om het nu te doen.  Maak melding

 49. Dick vanavond HCO neem ik aan?

  Wij zouden ook maar las in de krant dat het tweede deel de docu is van omroep zwolle van zoveel jaar betaald voetbal in zwolle en die heb ik al een x of 3 gezien dus wij twijfelen nu…


  Maak melding

 50. Had het wel op het programma staan. Er rekening mee gehouden ook. Maar denk dat ik niet ga. Eerst nog ff ergens anders heen en dinsdag-, gister-, morgen- en zondagavond ook al weg.

  Oh die docu wist ik niet. Heb ik ook al eens gezien. Gelijk weer de hele avond voorbij. Had vrienden gemaild maar die zijn voornamelijk met voetbal en voetbalgerelateerde zaken bezig. Denk niet dat ik ga.


  Maak melding

 51. @Plantje jij zit in de ict he? Ik nodig je graag uit om bij ons eens te komen kijken op een meeting klik altijd interessant hoor

  Inderdaad ik zit in de ICT. Dit ziet er wel geinig uit. Als ik tijd heb…..

  Ik zit nu ontzeeeeeettend te klooien om gewoon “even” Visual Studio op een virtual machine te installeren. Maar aangezien op de virtual machine Windows server 2003 draait valt het niet mee om de disk even groot genoeg te maken.


  Maak melding

 52. Het CPB spaart ambtenaren bij bezuinigingen. De rekenmeesters van het Centraal Planbureau geven de CDA en VVD geen groen licht voor verkiezingsplannen om miljarden te besparen op de lonen van overheidsdienaren.

  Tot woede van de politieke partijen weigert het CPB deze bezuiniging goed te keuren. Bovendien zet het planbureau een streep door veel andere besparingen op de overheid. Dezer dagen wordt achter de schermen druk onderhandeld over de verschillende verkiezingsprogramma’s.

  Om de overheidsfinanciën op orde te krijgen willen CDA en VVD de salarissen van ambtenaren koppelen aan de inflatie, zodat loonstijgingen worden beperkt. Dat zou een besparing van 2,25 miljard euro opleveren.

  Maar het CPB vindt de plannen niet haalbaar. De rekenmeesters voeren volgens ingewijden aan dat zo’n loonmatiging tijdelijk van aard is en dat eerdere pogingen verzandden.  Maak melding

 53. Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie noemt de argumenten van CDA en VVD om niet aan de hypotheekrenteaftrek te komen ‘hypocriet’. In werkelijkheid gaat het hen alleen om electoraal gewin, stelt hij.

  Electoraal gewin: daar heeft de CU gelukkig weinig mee….

  Hypocriet? it takes one to know one!


  Maak melding

 54. Cao-akkoord schoonmakers.

  De werkgevers en de vakbonden in de schoonmaakbranche hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De lonen gaan in twee jaar met 3,5 procent omhoog. Het akkoord is er gekomen nadat de bonden maanden actie hebben gevoerd voor een betere cao.

  Schoonmakers in het hele land hielden protestacties en legden het werk neer, wat soms tot een grote ophoping van afval leidde. Alle acties zijn nu van de baan.

  De bonden eisten 4 procent meer loon in twee jaar terwijl de werkgevers niet verder wilden gaan dan 2,5 procent. Met een loonsverhoging van 3,5 procent is er nu eindelijk een akkoord op tafel gekomen.  Maak melding

 55. @ Zwolse, Gehoord inderdaad: uitstekend resultaat van de bonden! Poot goed stijf gehouden tegenover de werkgevers. Komt toe aan mensen die het meer dan eens nodig hebben.

  Over werkgevers gesproken, gehoord hoe impopulair Zalm is bij het ABN-personeel 😮


  Maak melding

 56. Meer dan verdiend voor het schoonmaak personeel.

  Idd gisteren gehoord en gelezen over Zalm.Zijn prodent lachje werkt niet meer.

  Las vanochtend het rechtbreien van Jaap de Hoop Scheffer,hoe hij het rapport Davids probeert onderuit te schoffelen,en het laakbare optreden van het CDA te rechtvaardigen.:o


  Maak melding

 57. grote klasse van de vakbond. het werd hoognodig tijd dat dit ondergeschoven kindje van het bedrijfsleven eens een loonsprongetje ging maken. laten we wel zijn van een louzy 1700 euris gemiddeld in de maand betaald een gemiddelkd gezin nog niets eens de vaste lasten.
  de ongeschoolde arbeider van toen is tegenwoordig een onderrichtte chemicus, die met gesloten ogen de grote diversiteit aan schoonmaakmiddelen uit elkaar weet te houden en op ieder terrein weet toe te passen.
  nogmaals chapeau!


  Maak melding

 58. 1700 euries in de maand? bij welk schoonmaakbedrijf is dat dan? dat is zeker met nachttoeslag en alles?

  ik verdien voor gem 32 uur in de week ongeveer ??1000,- pm

  Ben blij dat het tot een goed uiteinde is gekomen, nu maar afwachten waar we dan op moeten inleveren.

  Ik krijg al niet eens meer bijzonder verlof als me schoonvader of moeder overlijdt. Heb vorig jaar ook geen bijzonder verlof gekregen met trouwen en meer van dat soort dingen.


  Maak melding

 59. @Natascha ; dat kun je zelf wel uittekenen: 3,5% loonsverhoging betekent 3,5% meer schoonmaken in dezelfde tijd. Let maar op: binnenkort komt je manager met een opgave van projecten waar je in minder tijd het zelfde moet schoonmaken als nu. Zo is het toch altijd al gegaan?


  Maak melding

 60. @ Natascha (in het vet meer over secundaire arbeidsvoorwaarden):

  Schoonmakers sluiten principe-akkoord

  Schoonmaakbranche investeert de komende twee jaar ruim 90 miljoen in lonen en arbeidsvoorwaarden… Bonden en opdrachtgevers werken aan ‘convenant voor goed opdrachtgeverschap’

  Aan de langste staking in de schoonmaaksector sinds de jaren ’30 lijkt een einde gekomen te zijn. Ondernemers en vakbonden hebben een principe-akkoord voor een nieuwe CAO bereikt. Dat hebben ze donderdagmiddag op een persconferentie bekend gemaakt.

  De schoonmaakbranche is bereid om de komende twee jaar ruim 90 miljoen euro in de lonenen andere verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden van schoonmakers te investeren. Dit meldt De Volkskrant donderdag.

  De werknemers krijgen er per 1 juli dit jaar 1 procent bij en op 1 januari 2011 nog eens. Op 1 juli 2011 komt er nog 0,75 procent bij. “Eind 2011 krijgen de schoonmakers een eindejaarsuitkering van 0,75 procent”, aldus Rob Bongenaar, directeur van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB), de grootste werkgeversorgsanisatie in de schoonmaak. Verder gaan opdrachtgevers en vakbeweging samen werken aan een ‘convenant voor goed opdrachtgeverschap’.

  OSB is erg blij met de doorbraak. Hierdoor loopt de continuïteit van schoonmaaksector en de werkgelegenheid voor haar 150.000 schoonmakers verder geen gevaar.

  Beide partijen moeten met het principe-akkoord nog naar hun achterban. Die moet goedkeuring geven, om vervolgens over te gaan tot het definitief afsluiten van een CAO.  Maak melding

 61. NL 2010:

  D66 gaat vrouwen weren als lid
  22-04-2010 om 13:41 door Perik

  Verbijstering in Den Haag deze middag: D66 gaat voorlopig vrouwen weren als lid. Aanleiding is de oproep van de voormalige SGP-voorman Bas van der Vlies aan de vrouwen in zijn achterban. Hij riep de vrouwen op lid worden van D66. ⤽Deze partij wacht op u. De heer Pechtold wacht op u. En wellicht heeft u die partij iets bevindelijks te bieden⤝, zo meldde hij gisteren in de papieren uitgave van het Reformatorisch Dagblad.

  SGP-vrouwen lijken massaal gehoor te geven aan de oproep van hun terugtredend voorman. Aanleiding voor de oproep is de recente uitspraak van de rechter over het vrouwenstandpunt van de partij. De rechter verklaarde op 9 april dat vrouwen weigeren als lid ongrondwettelijk is. D66-leider Pechtold juichte die beslissing nadrukkelijk toe.

  De sterke aanwas van vrouwelijke leden bij D66 kwam afgelopen weekend al aan het licht tijdens het partijcongres van D66. Tijdens dit congres bleek een kleine groep ??traditioneel geklede?? vrouwen consequent tegen de voordracht van vrouwelijke kandidaten op de kieslijst te stemmen. Een meerderheid haalden ze echter niet en het leidde niet tot wijzigingen in de kandidatenlijst.

  Na het weekend kwam de partijleiding van D66 er achter dat echtgenoten van mannelijke SGP-leden zich massaal als lid inschrijven bij de democraten. Het aantal nieuwe leden is sinds de uitspraak van de rechter toegenomen met bijna drieduizend en stijgt nog dagelijks. Het Reformatorisch Dagblad meldde vandaag dat Van der Vlies zijn oproep intern aan de leden deed op 10 april, de dag na de rechterlijke uitspraak.

  De actie van Bas van der Vlies kan grote consequenties hebben voor de links-liberalen. De SGP heeft ruim 27 duizend leden, allemaal mannen. D66 heeft er nog geen 13 duizend. Zouden SGP-dames braaf het advies van hun partijleider opvolgen, dan heeft dat grote consequenties voor zowel de kandidatenlijst als het programma van D66. Leden hebben op beide punten het laatste woord bij D66.

  Het besluit van Alexander Pechtold om vrouwen voorlopig te weigeren lekte rond het middaguur uit op BNR. De vrouwenstop zou zijn ingegeven om een dreigende noodsituatie in de partij te voorkomen. ⤽Het is een pijnlijke beslissing, omdat juist wij ons altijd sterk hebben gemaakt voor het vrije lidmaatschap van SGP-vrouwen. Wat Van der Vlies nu doet is vals spel⤝, aldus Pechtold. Overigens reageert het partijbureau van D66 nog niet op de uitspraken van Pechtold.

  Van der Vlies reageerde wel, maar hij legt de kritiek naast zich neer. ⤽Ik zeg koekje. Ik zeg deeg.⤝ Hij meent dat de recente uitspraak van de rechter SGP-vrouwen dwingt zich seculier te gedragen. ⤽En wij leggen ons neer bij het ons door God gegeven gezag van de overheid. Lid worden van D66 is wat onze vrouwen betreft een ultieme vorm seculier gedrag. De heer Pechtold zou blijgemoed horen te juichen bij zulks een aanwas aan struis nieuw bloed.⤝

  De geweigerde SGP-vrouwen hebben zich inmiddels verenigd in stichting. Nog niet duidelijk is of ze een proces tegen het besluit van D66 zullen aangaan. Een woordvoerder: ⤽Dat moeten ze thuis nog even overleggen.⤝  Maak melding

 62. Verbeek vind ik geen trainert voor een voetbalclub uit het westen van het land. Bovendien moettie nog maar zien wat er straks op de puinhopen van AZ is blijven staan c.q. niet verkocht is. Misschien liggen z’n ambities wel buiten de landsgrenzen. In dat geval kan een jaartje in ’t westen geen kwaad: kan je goed leren om arrogante koppen te trekken.


  Maak melding

 63. Haha Drama, nogal generaliserend maar zeker aansprekend. Zou best kunnen: niet in het Westen. Je kunt er idd in elk geval goed leren “arrogante koppen” te trekken. Heerlijk om ze op hun “andere/verheven gedrag” aan te spreken. Dan verstaan ze je zogenaamd niet, hebben geen fatsoenlijk weerwoord en gaan vrolijk verder met wenkbrauwen epileren. We zien het Westen gewoon als één arrogante lelijke vent. En het Oosten als een bloedmooie sympatieke vrouw. Vooruit, omdat ’t bijna weekend is 😉


  Maak melding

 64. @Drama, zo zal het ook altijd blijven gaan. Al moet ik eerlijk zeggen dat het bij mij in die 11 jaar nog maar 1 x is voorgekomen dat ik dezelfde werkzaamheden in minder tijd moest doen.

  Ben het trouwens met drama eens over Verbeek. Ik denk dat hij samen met Heracles een grotere club zou kunnen worden die successen zouden kunnen gaan halen.


  Maak melding

 65. De vrouw van Van de Vlies SGP loopt met een hoofddoekje ,ze heeft net als mijn schoonmoeder haar haar gewassen en in de krulspelden gezet.Zo liepen ze vroeger bij ons in de straat allemaal,geen politicus die daar wat op tegen had.En er waren weinig vrouwen die iets tegen een lid hadden.Natascha ik hoop niet dat je vaak gaat trouwen ,want als je daar al geen verlof meer voor krijgt.Alle gekheid op een stokje drama123 heeft wel gelijk,je ziet het overal dat je voor hetzelfde geld en in dezelfde uren meer moet kunnen schoonmaken.Ik ben geen schoonmaker (van beroep) maar als ik zie hoe het in de tehuizen werkt heb ik wel eens beklag met de hard werkende dames die uit liefde een vak uitoefenen maar niet aan die dingen toekomen waarvoor ze in de zorg zijn gegaan.


  Maak melding

 66. Bericht door wichert, op 22 april 2010 om 18:58

  Slap betoog. Wat wil je nou zeggen? Dat de tijden veranderen? Ja dat weten we en merken we.


  Maak melding

 67. Eureka’s 3 verdiepingenjamsessie

  Vrijdag 23 april organiseert Eureka aan het Assendorperplein de meest uitgebreide jamsessie die ooit in Zwolle heeft plaatsgevonden.

  En wel op drie verdiepingen tegelijk.

  Een brede selectie muzikanten en hun instrumenten zullen je een reis

  laten maken langs verschillende werelden van elektronische, (semi)akoestische en elektrische geluiden.

  Met in de bovenzaal een elektrische jamsessie, met onder vele anderen Roy K?schel, Klaas Klein, Niels Stremmelaar en Janez Hursepuny (ooit de organisator van de legendarische Smeltkroes jamsessies in Eureka). De verscheidenheid van deze muzikanten alleen al, wijst er op dat er hier verrassende combinaties zullen ontstaan.

  Beneden in het eetcafé zullen akoestische klanken de boventoon voeren onder leiding van Hans A. te Z., met onder nog meer anderen: Henk Zomers, Anneke Wilbrink, Buddhi Adiqari en Pepe Kerpel.

  Tijdens dit evenement kan de bezoeker ook kennismaken met het cultureel platform Achterbaks.org.

  Dit collectief gaat de eerste verdieping verbouwen tot een waar elektronika oord.

  Drumcomputers , synthesizers, keyboards, laptops en andere elektronisch gedreven apparatuur zorgen er voor dat de buren niet ongestoord blijven.

  Extra toevoeging op de elektronikajamsessie is dat er live met visuals zal worden geëxperimenteerd door James Lost. Dit duo heeft zichzelf reeds bewezen op diverse Zwolse evementen en zal ook deze keer laten zien wat ze in huis hebben door live te reageren op de muziek, mensen en omgeving.

  Kortom, geen gelikte show, maar muziek die afhankelijk is van het moment.

  Schrijf je in om mee te doen, via drieverdiepingenjam@gmail.com, of kom spontaan langs.

  Ter plekke kan er ingetekend worden voor een van de instrumenten tijdens een ongeveer twintig minuten durend blokje.

  In alle ruimtes wordt gezorgd voor een basisopstelling van microfoons, versterkers en drumstel

  maar een ieder die mee wil doen dient te zorgen voor z’n eigen instrument.

  Maar, gewoon kijken mag natuurlijk ook!

  Eureka’s drieverdiepingenjamsessie

  vrijdag 23 april 2010

  Eureka, assendorperplein 9

  aanvang: 21:00

  Einde 03.00u

  Deur sluit: 01:00

  kosten: 4 euro (excl. lidmaatschap)  Maak melding

 68. Bericht door dick, op 22 april 2010 om 20:31
  @ Derk; Gezellig gewandeld in een lauw zonnetje?

  Ja de bos nimf was weer aktief 😉 We hebben een leuke dag gehad tot dat tegen een uurtje of vijf een vriend van ons belde dat zijn vrouw was overleden. Dat was even een dompertje nu nog steeds trouwens


  Maak melding

 69. Eureka ;”Drumcomputers , synthesizers, keyboards, laptops en andere elektronisch gedreven apparatuur zorgen er voor dat de buren niet ongestoord blijven”

  Ik kan me voorstellen dat je daar als buren al jaren gestoord bent vanweges die herrie.


  Maak melding

 70. 42 dick en in 5 weken na opname overleden Koko weet ervan ik heb het met hem er over gehad. Was nl een rugmerg kanker dat uit gezaaid was.


  Maak melding

 71. Derk de tijden zullen nooit veranderen,er zullen altijd mensen zijn die alles serrieus nemen en er zullen altijd mensen blijven die overal wat over te zeuren hebben.Maar beste Derk neem het leven zoals het is ,het is n.l 1 slap betoog en dat weten we allemaal en dat merken we allemaal.


  Maak melding

 72. Herrie…zucht heb je een dag of 3 om dit onderwerp te belichten Drama?

  Helaas kan ik niet, maar het lijkt me geweldig imponerend om te zien!

  Succes!!


  Maak melding

 73. Bericht door wichert, op 22 april 2010 om 20:46
  Derk de tijden zullen nooit veranderen,er zullen altijd mensen zijn die alles serrieus nemen en er zullen altijd mensen blijven die overal wat over te zeuren hebben.Maar beste Derk neem het leven zoals het is ,het is n.l 1 slap betoog en dat weten we allemaal en dat merken we allemaal.

  Het leven nemen zoals het is doen we allemaal( neem ik ten minste aan) Maar de realiteit kan soms hard aan komen. Ach weer en leven les geleerd dat is het positieve er aan
  Het le


  Maak melding

 74. Vind het leven wel wat meer dan een slap betoog. Een slap betoog komt zo halfzacht/onbevredigend over.

  Had eigenlijk net zo goed naar die avond van/met Harry Bouwhuis kunnen gaan. Ga ff verder voor de voetbal hangen….later.


  Maak melding

 75. Bericht door dick, op 22 april 2010 om 20:54
  Wat erg Derk: Derk, 20:44!

  Live go on Morgen ven en uurtje eerder weg even wat bij praten? Of moet ik mijn heil in attem zoeken? ( krijgt mvr derk dr zin)
  8)


  Maak melding

 76. Morgen zit ik dus ook met die kinderverjaardag op het eind van de dag. Als het veranderd laat ik nog ff van me horen voor 10-en. Maar Koko kan je hulp goed gebruiken. En mevr.Derk d’r zin geven, kan nooit tegen je werken.


  Maak melding

 77. Ja maar dan kom ik zo meteen in hattem te wonen! Terwijl dat plekje waar we mee bezig ijn echt mooi is hoor. achja we zien het wel zolang zijn we toch niet meer in NL


  Maak melding

 78. Denk Derk dat je moet bedenken waarom je uit Genemuiden weg wil?
  De bekrompenheid? Ga je in Hattem zelf wonen, zit je daar denk ik zo weer midden in diezelfde dorpse wereld. Ook al wil je dat niet.
  Maar bijv. tussen Hattem en Wapenveld wonen lijkt me geweldig.
  Succes met het maken van jullie keuze.  Maak melding

 79. Derk dat zijn vreselijke dingen,sterkte.Verleden week heeft mijn kleindochter in het ziekenhuis gelegen ,schedelbasisfractuur door een ongeval,als je dan op die kinderafdeling bent en je ziet wat voor ellende zich daar afspeelt,dan zeur je niet meer over de pijn en de kwaaltjes die je hebt,maar ja ieder mens is dan toch met zichzelf bezig daar ontkom je niet aan als je midden in de nacht wakker wordt.Dat het leven een slap betoog is 20:46 is verkeerd geformuleerd,maar dat was meer een reaktie op18:58.


  Maak melding

 80. Naar school, hopen dat we er levend vandaan komen (examenstunts en dergelijken) en dan naar kampen, vanwaar er weer een dagje werken voor de boeg staat.


  Maak melding

 81. @ Tim, heb je al wat resultaten terug van je toetsweek, en viel het een beetje mee?
  Leuk een dagje examenn stunts, ben benieuwd wat ze doen?
  En dan na het weekend 4 dagen naar school en dan ruim een week vrij.


  Maak melding

 82. Nee Dick van mijn dochter,ja Ingrid ze is weer thuis maar moet natuurlijk 6 tot 8 weken heel kalm aan doen .Dat valt niet mee voor een meisje van dertien,ook net rot weken wat school betreft maar de gezondheid is het belangrijkste.


  Maak melding

 83. @ingrid, Ik ben ook benieuwd wat ze gaan doen. Heb wel gehoord dat het leuk zal worden. Eigenlijk moet ik al lang op de fiets zitten, maar goed, dan kom ik maar een keertje te laat. Resultaten vallen mee, zowaar de eerste voldoende voor wiskunde… 7,8. Was ik het meest blij mee. Ik heb voor duits deze periode 6 cijfers gehaald; 2, 5, 5.3, 6.3, 7.2, 9.6… Handvaardigheid heb ik ook 7,8 en voor natuurkunde iets van een 5.4, maar daar staat ook een PO van een 7,2 tegenover… Voor LO(gym) kunnen we een O(nvoldoende), V(oldoende) of een G(oed) halen. Een O kun je alleen halen als je er nooit bent of gewoon 0,0 inzet toont. Als je gewoon aanwezig bent en meedoet aan de les heb je altijd een V, maar ik ben meer van de G-tjes, zo ook deze periode.

  En dan na het weekend indd 4 dagen naar school, en dan ruim een week vrij. ‘k ga dan naar boord, hoop dat ik 5 mei in staat ben om naar Zwolle te reizen, dat wil Tim niet missen natuurlijk…

  Oh trouwens, examenstunt, ze houden meer van examengrappen. “Grappen”. De eerste was niet grappig. Brief bij iedereen in het postvakje (iedereen uit bovenbouw (=v456 + h45)) heeft een postvakje) dat we vrijdag 23 april vrij zouden zijn, omdat het de laatste schooldag zou zijn voor de examenklanten. Vandaag examenfeest maar daar ga ik niet heen, komt niet echt uit.

  Nou ja, weer genoeg privé informatie op straat gelegd, kan een zekere ZiB zijn dossiertje weer aanvullen ;D:D:D


  Maak melding

 84. @ Wichert; Gezondheid is idd altijd het kostbaarste bezit. Gelukkig dat het beter lijkt te gaan met je kleindochter. Mijn vader heeft het ook eens gehad. Je zult wel gehoord hebben dat het heel anders kan aflopen.


  Maak melding

 85. @ Tim…

  hoop dat ik 5 mei in staat ben om naar Zwolle te reizen, dat wil Tim niet missen natuurlijk…

  Het vermaarde/veelgeprezen Bevrijdingsfestival op de mooiste dag van het jaar, mag je zeker niet missen :D:D:D  Maak melding

 86. Mooi Tim, heb je niet voor niets je uit de naad gewerkt.
  Geniet op school maar van de examen grap, tis mooi weer du wie weet sta je straks wel buiten.
  Vind 30 april en 5 mei ook altijd gezellige dagen in Zwolle. Heb er zeker zin in.


  Maak melding

 87. @dick hoeveel verschillende urlshortners heb je al gebruikt? nu zit je alweer aan de bit.ly…Probeer anders deze eens… Krijg je zulke links: http://????.?.ws (linkt naar weblogzwolle, en werkt echt)…


  Maak melding

 88. Goedemorgen allen.

  @ASSENDORPER 22.00 Zo zie je maar weer: wijsheid komt met de jaren: dit is voor het eerst dat ik Marcel van Dam iets verstandigs hoor zeggen. Heeft overigens ook jaaaaren lang deel uitgemaakt van het selecte clubje, waarover hij in dit stukje afgeeft. Ook logisch, want hij mag niet meer mee doen.


  Maak melding

 89. Haha Exota Mars de betweter, schrijft vanuit zijn meer dan riante Gelderse villa wekelijks zwaar gefrustreerd in de VK. In 1 Opinie, niet zo lang geleden, gaf hij aan om Cohen misschien nog eens terug naar de PvdA te willen. Kan het niet terugvinden op VK-Opinie.

  Nu weer hoog pot verwijt de ketel gehalte…de Kant-Roemer wissel van zijn partij gebeurde in het geheim.
  Oeps….ongelukkige vergelijking van Mars: “Zij werden allen verkozen met percentages waarmee de Grote Leider van Noord-Korea wordt verkozen.”

  “De man van het gelijk” refereert naar het Communisme, 1 van de bronnen van de SP.

  Wat stem jij eigenlijk Drama?


  Maak melding

 90. @Dick ; ‘k stem toch maar. lokaal PvdA. Nationaal is het lood om oud-ijzer. Ik denk dat ik mijn stem aan kort-lontje geef: Groen-links heeft meer dan ooit het gevoel tegen de MACHT aan te schuren; Femke heeft zich met haar 3e termijn al ingedekt, want blijft so-wie-so in de kamer. En hoe groter GL hoe groter de kans op een progressief-getint kabinet.


  Maak melding

 91. Hoi Drama, ik vind dat er nogal wat verschil in zit. Een lijst als de PVV en tante TON staan toch voor een heel ander Nederland. Heb je nog de partijen die politiek bedrijven vanuit hun religie. D’66 vind ik in veel opzichten VVD-gerelateerd. Marktwerking stimuleren, volgens mij is dat lang niet overal een succes. SP en GroenLinks zijn mij vaak te extreem.

  Van mij mogen er wel minder partijen bestaan. Nu heb je ook weer de Piratenpartij? Pfff, Lijst Nul wilde meedoen.

  CPB heeft gister de verkiezingsplannen doorgerekend. CDA en VVD kondigen in hun programma??s forse bezuinigingen aan op ambtenaren. Minder ambtenaren en jaren geen loonsverhoging voor degenen die achter blijven. Dat soort werk. Dat moet miljoenen, miljarden euro??s aan besparingen opleveren……Het CPB gelooft er nixxx van. Het CPB prikt door de grote woorden van VVD & maatje CDA.
  Het PvdA-plan haalt het (volgens nos.nl wel). Bezuinigingen gekoppeld aan een vakbondsakkoord.

  Wel een belangrijke vraag: is je progamma realistisch? Daarom rekent het CPB het door. Beter vooraf, dan achteraf, als de bezuiniging niet gehaald wordt.
  ——-
  In DWDD had Marcel een discussie met Femke, over zijn mening. De laatste komt (bijna) altijd een stuk sterker op mij over. Gister niet met haar politie omder militaire begeleidingsvoorstel.


  Maak melding

 92. @ Drama, dit vond ik wel een vage actie van Femke:

  GroenLinks-leider Femke Halsema wil de plannen voor referenda doorzetten, ook al heeft het congres van haar partij afgelopen weekend de paragraaf hierover uit het verkiezingsprogramma geschrapt. Ze wil binnen haar partij een brede discussie voeren over de wenselijkheid van volksraadplegingen, zo stelt ze dinsdag in een interview in Trouw.

  Commentaar:
  Halsema zal samen met D66 de initiatiefwet voor bindende referenda verdedigen. De parlementaire behandeling daarvan duurt nog een hele poos dus de herkozen fractieleider denkt haar achterban te kunnen overtuigen. Dit meldt De Volkskrant dinsdag.

  Volgens Halsema is er nauwelijks discussie gevoerd over het onderwerp en heeft ze er zelf vrijwel niets over kunnen zeggen. Ze wijst erop dat de paragraaf met slechts drie stemmen verschil werd geschrapt en dat de zaal ook verrast was.

  Update 13:50: Op haar eigen website schrijft Halsema:

  “Na verschillende schriftelijke ronden en heel veel voorbereidend werk is onze initiatiefwet [voor het correctief referendum] nog geen maand geleden in eerste termijn in de Tweede Kamer behandeld. […] Pas over twee verkiezingen (dus die van 9 juni a.s. en die daarna) zijn wij gerechtigd om de wet in tweede lezing in het parlement te behandelen (d.w.z. dat het parlement al bij gewone meerderheid akkoord is gegaan maar dan met tweederde meerderheid moet instemmen om de grondwet te veranderen). Dit geeft onze partij alle kans en tijd om nog eens grondig te discussiëren of wij inderdaad deze democratische vernieuwing niet meer willen. Als de partij volhardt in haar gewijzigde opvatting zal de Tweede Kamerfractie haar stellingname moeten herzien. Maar het lijkt mij, gezien onze lange voorgeschiedenis van democratische vernieuwing en de inspanningen van de Tweede Kamerfractie, op zijn plaats eerst nog eens met elkaar hierover het debat te voeren. Ik wil ook graag het woord kunnen voeren en onze initiatiefwet en onze GroenLinks-tradities kunnen verdedigen.”

  Halsema heeft inmiddels contact gehad met Dwars (als indieners van het amendement tegen het referendum) “en zij steunen mij in de wens” om nader debat te voeren binnen GroenLinks over dit heikele punt.  Maak melding

 93. M?gge!

  Leest Koko nog mee? Sterkte dan in ieder geval!

  Dick, ik heb een melding van het rattebeestje gemaakt. Bedankt voor de link!

  Moeilijk, moeilijk! Ik ben aan het kijken voor een nieuwe laptop voor in de auto. En rond oktober ook nog eens een nieuwe auto. Ben benieuwd of deze niet te lomp is…


  Maak melding

 94. Graag gedaan Plantje. Het klapkassie kan niet groot, skerp en lomp genoeg zijn volgens mij. In de extra tijd die je nodig hebt om je op je laptop te concentreren kan er zo iets ergs gebeuren onderweg.
  Wederom: veel wijsheid!


  Maak melding

 95. Stijlvol Drama; Femke (nu op 3fm bij Clau) weigert gastoptreden bij RTL-Boulevard vlak voor de verkiezingen 😀 Peter v.d. V probeerde haar nog over te halen met “1.000.000 potentiële kijkers!”.

  PVV = partij voor straf en verbod & zijn potverteerders.


  Maak melding

 96. Bericht door Tsja, op 23 april 2010 om 11:51
  Kan je toch ook een internettelefoon aanschaffen Plantje?
  Klein, handig en met een mobiel internet-abbo.

  Die heb ik natuurlijk al één 😉

  Maar dat is me te klein. Werkt niet lekker in de auto. Bovendien te weinig aan harde schijf. Ik heb nu al een leuk apparaatje, maar het moet wat beter. Mijn eerste eis was namelijk: ik wil in de auto op dezelfde manier muziek kunnen luisteren als dat ik dat thuis kan.
  Dus met Windows media player en alle muziek.

  Dat daar bij is gekomen, dat het ook heel erg handig blijkt te kunnen msn’en, flitsers iedere minuut op te halen, internetten, navigeren middels interne of externe GPS ontvanger enz enz is een mooie bijkomstigheid 😉


  Maak melding

 97. Plantje, zin in een potje Scrabble, Risk of schaken? Heb hier nog gewoon een ouderwetse grote zwarte radio staan. Die als ie het niet doet ff keihard met zijn kont op de vensterbank moet worden getikt….klinkt ie weer als een tiet :D:D:D


  Maak melding

 98. Ach ja… ik hou me graag bezig met dat soort dingen.

  Zoals ik ook las op een ander forum. Als je bijvoorbeeld bij een meeting zit is het handiger een tablet te pakken en daar handgeschreven aantekeningen op te maken dan dat je de hele tijd zit te tikken op een keyboard. Het voordeel is dus dat je wel alles direct digitaal hebt!


  Maak melding

 99. @ Plantje volgens mij moet je in een auto rijden. Tsja kan zo wezen dat jij net als ik een chaffeur hebt en dan kan internetten………………


  Maak melding

 100. Hoef niet overal bereikbaar te zijn en te bellen. Vind het heerlijk als ik ff van de radar ben….Weet dat het uitzonderlijk is in deze tijd van technische multitasking. Op Twitter willen mensen zelfs gevolgd worden en volgen. Ook hier geldt…ieder zijn/haar ding.


  Maak melding

 101. Klaas-Jan H naar Man U.? Als ik hem was zou ik dat maar snel afronden, want zoveel spelminuten krijgtie nu niet en ook niet op ’t WK.


  Maak melding

 102. In dat alle muziek gedeelte kan ik me nog vinden, maar dat WMP………

  Haha! Nou, de interface die ik bij WMP heb geeft me knoppen met een doorsnede van 2 cm. Dat werkt echt wel lekker!


  Maak melding

 103. Haha! Nou, de interface die ik bij WMP heb geeft me knoppen met een doorsnede van 2 cm. Dat werkt echt wel lekker!

  Draait het echt bij jou om interface en niet op performance? 🙂


  Maak melding

 104. Bericht door dick, op 23 april 2010 om 14:30
  @ Tim, als ik schoonmaker was, ruimde ik het ook niet op. Heb je ook nog feest?

  Is t’r wel, maar ik gaat niet 😉


  Maak melding

 105. Bericht door dick, op 23 april 2010 om 14:54
  Kom op Timmy, zal je goed doen. Ff de zinnen verzetten met een lekker feest smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif Of heb je niet zo’n leuke klas? J’wuuh, maar ik doe nog geen examen en volgend jaar ben ik zeker van de partij… 🙂


  Maak melding

 106. Vanmorgen naar Berkum gefietst vanuit Zwolle-Zuid maar wat een opbrekingen voor fietsers. Tot aan Hortensiastraat geen last, maar dan is het fietspad op de Hortensiabrug versperd het wordt opnieuw gelegd, dus maar over het voetpad.

  Daarna sla ik bij de Zuidbroeklaan meestal linksaf de Herenweg in om via de woonwijk bij de nieuwe fietstunnel te komen. Ligt daar een middenberm op de Zuidbroeklaan, kun je niet meer oversteken.

  Dus maar rechtdoor steek bij de stoplichten de Ceintuurbaan over kom je bij de dr Spanjaardsweg. Staat daar een bord fietsers rechtsaf, maar ik wil niet rechtsaf. Ik wil naar links naar Berkum.

  Dus maar dwars door de kantorenwijk gefietst want het fietspad naar links langs de Ceintuurbaan is al sinds jaar en dag verdwenen. Kom ik achter de kantorenwijk zie ik daar opeens een splinternieuw fietspad liggen. Breed en van beton, fietst fantastisch maar voor wie is dat fietspad bedoeld en waar gaat dat fietspad heen.

  Opeens houdt het betonnen fietspad op en gaat over in een leemfietspad. Gelukkig zie ik het Roodhuizer fietspad. Via deze route kom ik op de Campherbeeklaan in Berkum.

  Voor autos kan het momenteel lastig zijn in Zwolle, voor fietsers wordt het ook niet makkelijk gemaakt…:)  Maak melding

 107. Zwolle ri R’dam / A’dam+D’haag: vertraging. Broertje zit in een trein die ongeveer t.h.v. heerde een jongedame heeft aangereden, die zelfmoord wilde plegen. (of de trein ervoor, inzittenden weten het zelf ook niet, het is erg hectisch daar). Jongedame leeft nog, maar het spoor lijkt niet meer heel te zijn; m’n broertje heeft vanuit de trein brandweer gezien die met kettingzagen en andere ontzetten grof gereedschap daar aan het werk waren (vooraan de trein). Erg vaag, maar in ieder geval: vertraging.


  Maak melding

 108. Bericht door Tim, op 23 april 2010 om 17:39
  géén dominoday 2010. Mooi.

  Waarom mooi Tim, als ik thuis was keek ik meestal wel, vind altijd wel leuk om te zien, wat ze nu weer hadden bedacht om de stenen in beweging te houden.


  Maak melding

 109. alles tegelijk het is een zzoitje in ons mooie Zwolle het lijkt wel of het laatste geld op moet.In de stad ook als er een poller omhoog staat kun je al helemaal nergens meer heen.Alle rotondes ten goede er is er geen 1 meer veilig. gelukkig kunnen wij nog op de fiets maar als van buiten Zwolle komt ???? Gek dat ze in de dorpen om ons heen gaan shoppen??Al zou ik niet graag naar Genemuiden gaan als ik Derk mag geloven.


  Maak melding

 110. Bericht door drama123, op 23 april 2010 om 09:32

  @ASSENDORPER 22.00 Zo zie je maar weer: wijsheid komt met de jaren: dit is voor het eerst dat ik Marcel van Dam iets verstandigs hoor zeggen. Heeft overigens ook jaaaaren lang deel uitgemaakt van het selecte clubje, waarover hij in dit stukje afgeeft. Ook logisch, want hij mag niet meer mee doen.

  drama, een tijdje geleden heb ik hem ook nog iets verstandigs horen zeggen. Ik heb dat hier nog geplaatst maar weet 123 niet meer waar dat over ging. Het is natuurlijk logisch dat hij dat nu pas doet. Als hij dat had gedaan toen hij nog deel uitmaakte van het selecte clubje dan hadden ze hem er meteen uitgegooid. Kritiek wordt niet op prijs gesteld.


  Maak melding

 111. Bericht door dick, op 23 april 2010 om 09:51
  Haha Exota Mars de betweter, schrijft vanuit zijn meer dan riante Gelderse villa wekelijks zwaar gefrustreerd in de VK.

  Dat hij zo riant kan wonen, heeft hij te danken aan de PvdA en de VARA.


  Maak melding

 112. Bericht door dick, op 23 april 2010 om 10:26
  CPB heeft gister de verkiezingsplannen doorgerekend. CDA en VVD kondigen in hun programma??s forse bezuinigingen aan op ambtenaren.

  Het lijkt mij logisch dat Cohens Planbureau deze plannen heeft afgekeurd. CPB is toch een onderdeel van het Ministerie van Economische zaken? Die willen toch niet dat er gesneden wordt in hun eigen apparaat?


  Maak melding

 113. beste assendorper,
  het is niet nodig om continue op dick zijn post te reageren. dick is een drukbezet man en heeft niet altijd tijd om op zijn reacties te reageren.  Maak melding

 114. Wichert ik ben afgelopen zaterdag bij WVF geweest, toen heb je in de bestuurskamer een hele lieftallige dame een hand gegeven, maar een paar minuten daarvoor had je net een vervelend telefoontje uit het ziekenhuis gekregen, en daar was je behoorlijk over van slag. En terecht, je vertelde toen gelijk dat je gelijk weg moest en dat deed je toen ook.


  Maak melding

 115. Bericht door wichert, op 23 april 2010 om 18:37
  alles tegelijk het is een zzoitje in ons mooie Zwolle het lijkt wel of het laatste geld op moet.

  Volgens mij hebben de meeste mensen hun salaris weer gebeurd en dan moet iedereen naar die koopgoot. Als je rustig wilt winkelen dan kun je beter een week eerder gaan omdat dan het laatste geld op is.


  Maak melding

 116. Hé Assendorper 19:40, niet alles geloven wat verongelijkte politici van VVD & CDA je proberen wijs te maken[/url]

  Sinds jaar en dag worden politieke programma’s vooraf en later (soms)doorgelicht. Zonder wanklank, als het dan tegenvalt heeft de boodschapper het gedaan en gaan ze huile. Beginnen al op de lijst van Geert te lijken, die noemt het gewoon een linkse club. De man vrouw in de straat weet niet eens het verschil tussen links en rechts meer.


  Maak melding

 117. @ Assendorper, idd Mars is jaren voorzitter en programmamaker van de VARA geweest. Succesvol ook, maar door die Exotazaak heeft ie de VARA enorm veel gekost. Het staat je uiteraard vrij, fan van een azijnzeikert te zijn.


  Maak melding

 118. @ Ingrid, ToTo vlamt weer als het straks belangrijk wordt in de play-offs.

  Overigens Langs de Lijn zondag extreem lang, ivm Parijs-Roubaix & …..Ajax-Feyenoord :D:D:D


  Maak melding

 119. Gelukkig mag je geloven in dit land wat je wilt Assendorpert. Gelukkig gaat het doorrekenen ook al tientallen jaren zonder gezeur en slachtofferrollende huilwouzen.

  Maar wat het CPB ook is, voor jou maakt het niet uit toch, jij stemt toch niet?


  Maak melding

 120. dick 20:39, als iemand kritiek heeft dan is ie een azijnzeikert?

  Ik heb niet gezegd dat ik een fan van hem ben. Dat maak jij er weer van.


  Maak melding

 121. @ Assendorper, heb duidelijk uitgelegd waarom ik de kritiek zielig vind.

  Dit blijft staan?
  Maar wat het CPB ook is, voor jou maakt het niet uit toch, jij stemt toch niet?  Maak melding

 122. Ik neem het CPB ook met een korreltje zout. Ook Wouter Bos heeft een paar maand geleden in de Volkskrant gezegd dat hij aan die berekeningen van het CPB van een procentje meer of minder niet veel waarde aan hecht.

  Niet stemmen wil niet zeggen dat je niets volgt.

  Wanneer kom jij hier een keer met een overzicht van de politieke voorkeur van alle bezoekers zoals drama dat doet met die gouden plakken? Je vraagt aan iedereen waar ze op stemmen. 😀


  Maak melding

 123. @ Assendorper, vertrouwen is subjectief en zie maar hoe je het verdeelt. Je kunt ook overal complotten achter zoeken, mag ook. Heeft meer met wantrouwen te maken.

  Weet je de vorige (2e Kamer)verkiezingen nog; op het eind vond iedereen het zo belangrijk wat het CPB van de (onbetwiste!) cijfers vond.
  Verder hebben wij beiden gewoon een verschillend “gevoel” bij de doorrekenaars.

  Vind het zo bijzonder dat je schijnbaar zo betrokken bent, alles wilt volgen en toch je stem (invloed) verloren laat gaan.

  Iedereen? Haha, nee joh van de meesten interesseert het me niet. Vind het vreemd als mensen met een uitgesproken mening niet zeggen waar ze op stemmen. Vandaag het ik het Drama gevraagd, omdat hij vaak verstandige teksten over politiek heeft. Noem het gezonde interesse, of wat anders maak mij eigenlijk niet zoveel uit. Als de directrice zo ver is ga ik nl naar een verjaardag 😀

  (voorlopig?) lekkere avond verder!


  Maak melding

 124. dick 21:14, met die cijfers van het CPB is het volgens mij net als met die cijfers over de inflatie. In België hadden ze een paar jaar geleden een inflatie van 7% en toen hebben ze de aardappelprijzen niet meer meegerekend en was de inflatie nog maar 2%.

  Ik ben er gelukkig niet bij betrokken maar volg het wel.

  Fijne avond nog.  Maak melding

 125. @Plantje ; eet ze met hapjes, en morgen direct relaxed de tuin in, want eind volgende week gaat het (eindelijk….) regenen. Happy holidays!


  Maak melding

 126. Holidays is een vrije dag, vacation is de vakantie…. Tenminste, zo moest ik het indertijd gebruiken

  a hole day of, holiday, als ik het me nog goed herinnering in ieder geval..;):o

  Maar het kan beiden hoor 😛


  Maak melding

 127. Diep in mijn geheugen schoot me dat te binnen, we hadden een hele oude saaie leraar engels op het MBO en dat is eigenlijk nog het enige wat me bij is gebleven van zijn lessen hahaha


  Maak melding

 128. Mijn leraar Engels op het MBO was zeker niet saai, en heeft het ongetwijfeld over vakanties etc. gehad (Amerikaans/Engels), maar er is wat dat betreft weinig blijven hangen.


  Maak melding

 129. Holliday is ook Amerikaans, alleen gebruiken de Amerikanen het voor korte vakanties rond feestdagen zoals Memorial Day, Independence Day, Labor Day, Thanksgiving Day etc. Vacation is de ‘echte’ vakantie in Amerika.


  Maak melding

 130. Ingrid wat naar ik heb je helemaal geen kofie aangeboden ,maar sorry hoor dat ging over mijn kleindochter,ik was evn van de kaart.Ik maak het nog wel een keer goed.Ga nu weer naar mijn zaterdagse plekje.Prettig weekend


  Maak melding

 131. @ Wichert, geeft niets heb wel koffie gehad hoor, er zijn belangrijkere dingen op de wereld dan voetbal en een kopje koffie. Je vertelde nog dat het om je kleindochter ging en zag inderdaad dat je behoorlijk van slag was. Heb je nog sterkte gewenst, en gezegd doe rustig aan onderweg. 1 in het ziekenhuis is genoeg.
  Was ook blij toen je uit jezelf aangaf dat het beter met haar ging, durfde er neit zo goed hier naar te vragen.

  Komt nog wel een volgende keer.


  Maak melding

 132. Eerst maar eens sporten denk ik.

  Op het moment ben ik nog wat software aan het zoeken voor het aanpassen van de brightness van de nieuwe laptop die ik besteld heb voor in de auto. Moet goed komen!

  Dan heb ik het vrouwtje ook nog eens beloofd de keuken dit keer wel opgeruimd te hebben 🙂


  Maak melding

 133. vlooienmarkt in berkum, eens per jaar wordt ons groene dorp bedolven door een legioen van koopjesjagers.
  lieden van bedenkelijk pluimage die zich moeiteloos door de bergen afgedankte rotzooi heenworstelen. het gekke is dat na die tijd stapels afval rondom de emmauskerk liggen, waar dit volk evenvreemd ook moeiteloos omheen loopt. erg jammer en ik zie dit in de toekomst graag veranderen.


  Maak melding

Reageer