Deltion Rallyteam start met de Skoda WRC in Wallonië

Zwolle – Komend weekend staat de derde rally van het seizoen voor het Deltion Rallyteam op het programma. De rally vindt plaats op 23, 24 en 25 april in het Belgische Jambes, een voorstad van het Waalse Namen. Deltion verschijnt met de Skoda Fabia WRC aan de start van deze rally.

rally.jpg

Bij het Deltion College staat het leren in de praktijk centraal. Dit wordt onder andere gedaan in leerbedrijven. Het Deltion Rallyteam is één van de leerbedrijven van de afdeling Motorvoertuigen, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Het Ministerie van Defensie stelt de komende twee jaar een World Rally Car (WRC) als onderwijsleermiddel beschikbaar aan dit leerbedrijf. Met deze auto komt het rallyteam uit in de A8 klasse, het hoogste segment van de rallysport. Studenten en leraren van de afdeling Motorvoertuigen, Carrosserie- en Tweewielertechniek zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de WRC voorafgaand, tijdens en na afloop van een rally. Met dit unieke onderwijsleermiddel leren de studenten zelfstandig, onder tijdsdruk en in teamverband te werken.

Het rallyteam komt daarnaast net als vorig jaar, met de Nissan 350Z uit in de Nissan 350Z Challenge. Aangezien de Rally van Wallonië niet meetelt voor het klassement van de Nissan 350Z Challenge, doet het Deltion Rallyteam alleen met de Skoda Fabia WRC mee aan de Rally van Wallonië. De WRC wordt dit jaar bestuurd door oud Nissan rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis. De Nissan wordt komend seizoen bestuurd door Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink.

Rally van WalloniëEr verschijnen naast de WRC van het Deltion College nog twaalf WRC’s aan de start van de Rally van Wallonië. De Rally van Wallonië vindt plaats op 23,24 en 25 april in en nabij de Belgische plaats Namen. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

Artikel delen:

Reageer