Code droog treft ook Zwolle

Zwolle – Vanwege aanhoudende droogte is vanaf twaalf uur vanmiddag code droog van kracht in de veiligheidsregio IJsselland. Aangezien omliggende regio’s dit alarm ook hebben afgegeven is open vuur momenteel verboden vanaf het midden van Gelderland tot aan de Duitse grens.

Tijdens code droog is het verboden om open vuur te gebruiken in de duinen, bossen, heide etc.. Ditzelfde geld voor barbecueën en roken. Tevens mag de landbouw geen gebruik maken van boormalingen. Code droog is afgegeven voor een onbepaalde tijd. Aangezien de weersvoorspellingen pas begin mei weer durven te spreken over neerslag is de kans groot de regeling de komende twee weken stand houdt.

De afgelopen dagen zijn er op verschillende plaatsen in het land al bos- en heidebranden uitgebroken. Zo stond eind vorige week een groot deel van de Schoorlse duinen bij Bergen aan Zee in de brand. En gisteren waren er bosbranden in onder andere Hoog Soeren en het Limburge Baexum.

Het afkondigen van een code droog in eind april is niet uitzonderlijk. In de afgelopen jaren is het meerdere malen voorgekomen dat er half april al een code droog van kracht was.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja Tim, het water komt hier ook nog uit de kraan al zou ik graag willen dat het buiten ging plenzen maar dat zit er voorlopig niet in.8)


    Maak melding

Reageer