Kunstwerk op skatebaan Park Wezenlanden

Zwolle – Zwolle heeft er weer een kunstwerk bij. In het park de Wezenlanden zijn in de afgelopen dagen meerdere artiesten bezig geweest met een groot kunstwerk op de skatebaan.

pool.jpg
De pool ("een skatebaar leegstaand zwembad", als uitleg voor de niet-skateboarders) is in enkele uren veranderd van on-samenhangende taggs tot één groot schilderij! "Wat een plaatje", zeggen voorbijgangers.
Artikel delen:
Reacties 16
 1. moet je snel zijn, doorgaans houdt dit soort kunstwerken het nog geen dag droog.
  is er wel een of ander mispunt die er weer wat overheen heeft geklad!


  Maak melding

 2. ik vind het niks met skaten te maken hebben en verwacht ook dat dit niet lang zal blijven staan wat ik dan ook wel logisch vind.


  Maak melding

 3. @ John, ze geven voor de niet skateboarders toch een uitleg van de tekening:
  De pool (“een skatebaar leegstaand zwembad”, als uitleg voor de niet-skateboarders).


  Maak melding

 4. @John

  Buiten de reactie van Ingrid, zou het ook gewoon erg respectloos zijn om er overheen te kladderen. Graffity is een kunstvorm, maar het taggen is gewoon voor zielige personen die denken dat anderen het stoer vinden dat ze stiekum hun ‘naam’ ergens opzetten. Dit soort schilderijen in het holst vd nacht op n veel te lelijke geluidswal maken. Dat is pas stoer!!! En echte Graffity.


  Maak melding

 5. Wat weten ze het hier toch goed.. 😉 taggen is nog altijd het belangrijkste onderdeel ervan, getting your name up! of het nou met pieces of dikke etstags zijn, je zal er nooit maar dan ook nooit aan ontkomen 😉


  Maak melding

 6. graffitti is een kunstvorm ja, maar taggen is nog een kunstvorm daarnaast. Je kan het vergelijken met calligrafie. Elke keer op dezelfde wijze je letters herkenbaar taggen is all in the game.

  @Ingrid, graffitti hoort op sommige plekken gewoon underground te zijn. Zo’n skateplek moet een plek zijn van skaters die zelf af en toe een busje mee kunnen nemen om hun eigen kunsten aan elkaar te laten zien. Gesubsidieerde graffitti hoort op rolluiken te staan en daar vind ik de regel van het “niet crossen” meer op zijn plek.


  Maak melding

 7. @ John, hoe dit kunstwerk ook tot stand is gekomen, ik bedoel door of in overleg met de vaste gebruikers mag ik hopen, weet ik niet.
  Ik ken ook de “spelregels”van graffitti spuiten en tags plaatsen niet.
  Ik weet alleen dat ik deze er prachtig uit vind zien, dat ik sommige die ik tegen kom op schuttingen rondom bouwplaatsen en soms op rolluiken prachtig vind. Maar die overal zo maar neer gekladde graffitte en tags daar erger ik me dood aan, hoop dat ze dan gepakt worden en deze personen zelf de boel laten schoon maken.


  Maak melding

 8. tja, zo lang het maar mooi is en voor de kijker uitkomt…..zo werkt het dus niet.

  Alle grote namen beginnen eerst met “geklieder” dus zie de tags/burners maar als beginnende kunstenaars;).

  Al ben ik het er mee eens dat de huidige opkomende schrijvers zich meer richten op wie een “toy” is en elkaar lopen “crossen”. Dan zich te richten op de kwaliteit van de tags en throw ups.  Maak melding

 9. en de gemeenschap moet maar tegen dat geklieder aankijken en op kosten van deze zelfde gemeenschap weer worden schoongeaakt. en echt een serieuze stroom van van oorsprong met grafitti begonnen kunstenaars kennen wij ook niet.


  Maak melding

 10. Spreek anders even gewoon voor jezelf verdieping, want in die kleine wereld van jou is er veel wat jij niet kent.
  hahaha, ben wel benieuwd welke kunstenaars jij wel kent…  Maak melding

 11. ik kan nou niet echt zeggen dat ik die ondergekladde treinen en viaducten kunstzinnig vindt. maar iemand met een brede kijk op kunst en goede smaak zal daar ongetwijfeld anders over denken.


  Maak melding

Reageer