ArtEZ Kamermuziek Festival 2010

Zwolle – Van 26 t/m 29 april vindt in Zwolle het ArtEZ Kamermuziek Festival 2010 plaats. Tijdens dit festival zijn er drie gratis openbare concerten in het Stedelijk Museum (Melkmarkt 41).

Dinsdag 27 april is er om 19.00 uur een concert van studenten klassieke zang als afsluiting van de tweedaagse masterclass van de beroemde Canadese sopraan Barbara Hannigan. Zelf leidt Hannigan het concert in met een lezing over schoonheid. Op woensdag 28 april om 19.30 uur treedt een klassiek ensemble op o.l.v. Peter Gaasterland. Zij spelen Octet van Igor Strawinsky en La création du monde van Darius Milhaud. Het concert wordt afgewisseld met een lezing van kunsthistoricus Hans den Hartog Jager over de zoektocht naar het sublieme in de kunsten. Het slotconcert van het Kamermuziek Festival op donderdag 29 april om 19.00 uur wordt uitgevoerd door het Aurelia Saxofoonkwartet en het Alioth Ensemble o.l.v. Pieter Bosma.

Zij spelen onder meer nieuw werk van compositiestudenten van ArtEZ. Het Aurelia Kwartet coacht als ‘Ensemble in Residence’ tijdens het festival de kamermuziekensembles en geeft een workshop voor de compositiestudenten.

Verder treden die avond op: Dagmara Siuty (sopraan), Jevgenijs Pastuhovs (accordeon) en het ArtEZ Slagwerkensemble.

Een groot deel van de activiteiten van het Kamermuziekfestival zijn opgenomen in het programma van dAcapo, het studium generale van ArtEZ. Informatie hierover is te vinden op www.artez.nl/dacapo

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer