Zwols voetbal in beeld

Zwolle – Vandaag, 22 april vertellen medewerkers van het Historisch Centrum Overijssel: Ester Smit en Roland de Jong, het verhaal over de geschiedenis van het Zwols voetbal doormiddel van films en foto’s uit de collectie van het HCO. Het verhaal achter de foto’s wordt aangevuld door twee sprekers: Harry Bouwhuis(sportjournalist) en Friso Schotanus (schrijver van het boek “Desespereert Nimmer”).

Harry Bouwhuis (1951) is vanaf 2005 als sportjournalist werkzaam bij weekblad De Swollenaer en Brugmedia. Daarvoor was hij jarenlang Radio en TV sportverslaggever bij lokale en regionale omroepen. In 2006 maakte hij voor Omroep Zwolle samen met journalist Michiel van de Peppel de documentaire ‘Zwolse Strijd, een halve eeuw betaald voetbal in Zwolle’. In december 2008 werd het boek ‘Eregalerij FC Zwolle, Portretten van FC Zwolle spelers door de jaren heen, geschilderd door Henk Heideveld’ gepresenteerd. De informatieve teksten voor het boek werden geschreven door Harry Bouwhuis. De schilderijen van de clubiconen hebben inmiddels een prominente plek in het nieuwe FC Zwolle stadion gekregen.

Friso Schotanus (1976) studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als advocaat en juridisch adviseur bij Deloitte specialiseerde hij zich in arbeids- en ondernemingsrecht. Nadat hij enige tijd het juridische werk met de journalistiek combineerde, ging hij in 2003 als zelfstandig tekstschrijver aan de slag. Hij schreef voor NRC Next, FEM Business en zibb.nl. Friso Schotanus is medehoofdredacteur van Sport & Strategie en medeoprichter van Het Sportbureau, het communicatiebureau voor sportieve organisaties. Zijn in november 2009 verschenen boek “Desespereert Nimmer’ gaat over de ups en downs van het Zwolse profvoetbal vanaf 1954.

VANAVOND: DONDERDAG 22 APRIL: ZWOLS VOETBAL IN BEELD

Aanvang 20.00 uur

Toegangsprijs: Gratis

Reserveren: niet nodig

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer