Definitief ontwerp voor nieuw zwembad Zwolle in zicht

Zwolle – Nu het gunningbesluit definitief is, kan het plan van Pellikaan Bouwgroep voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe hoofdzwembad in Zwolle worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Deze stap kan gezet worden dankzij de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle. De uitspraak komt er op neer dat de gemeente Zwolle terecht de bouw van het nieuwe zwembad aan Pellikaan Bouwgroep heeft gegund.

Nu het gunningbesluit definitief is, kunnen gemeente en Pellikaan Bouwbedrijf BV een basisovereenkomst sluiten. Hierna werkt Pellikaan haar plan uit tot een definitief ontwerp. Gelijktijdig bereidt de gemeente de aanbestedingsprocedure voor ten behoeve van de exploitatie van het hoofdzwembad. Naar verwachting gaat de aanbestedingsprocedure na de zomervakantie 2010 van start om uiteindelijk te resulteren in de selectie van de toekomstige exploitant.

De rechter deed de uitspraak naar aanleiding van het kort geding dat door Wind Vastgoedontwikkeling BV was aangespannen. Deze partij eindigde als tweede in de aanbestedingsprocedure voor de bouw van het nieuwe hoofdzwembad. De rechter wees de vorderingen van Wind Vastgoedontwikkeling BV tot ondermeer ongeldigverklaring van de inschrijving van Pellikaan Bouwgroep alsmede een herbeoordeling van de inschrijvingen af.

De bestaande zwembaden in Aa-landen en het Hanzebad voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente Zwolle werkt daarom ter vervanging van deze baden aan een nieuw hoofdzwembad op de locatie De Vrolijkheid. Naast het hoofdbad komt er een satellietbad op de Campus van Hogeschool Windesheim. Bovendien is er een plan voor een zwemvoorziening in Stadshagen.

Artikel delen:

Reageer