Diederik Samsom bij één mei-viering in Zwolle

Zwolle – Tweede Kamerlid Diederik Samsom vervangt Eberhard van der Laan als hoofdgast van de Zwolse één mei bijeenkomst, die, zoals ieder jaar, op die datum plaats zal vinden op begraafplaats Kranenburg. Diederik Samsom is sinds 2003 prominent lid van de PvdA Tweede Kamerfractie. Daarvoor was hij directeur van het groene energiebedrijf Echte Energie en eerder campagneleider bij Greenpeace Nederland.

Samsom is woordvoerder milieubeleid en houdt zich verder bezig met duurzaamheid, klimaat en energie, spoorwegen en grote railprojecten. Bij het graf van de bekende Zwolse dominee Horreüs de Haas zal de Samsom een toespraak houden. Daarna zullen er op het graf van de Haas en op het graf van Helmig van der Vegt, één van de twaalf oprichters van de SDAP (nu PvdA), bloemen worden gelegd. De bijeenkomst wordt afgesloten in theehuis de Agnietenberg waar de Zwolse PvdA leden die 25 en 50 jaar lid zijn in het zonnetje worden gezet.
De 1 mei viering vindt plaats op begraafplaats Kranenburg, Kranenburgerweg 5 in Zwolle en zal om 11.45 van start gaan. Iedereen is van harte welkom.

Artikel delen:

Reageer