‘De meiden van de bouw’

Zwolle – Woensdag vond voor de zevende keer in Zwolle een Meidendag plaats. De dag werd georganiseerd door stichting Meidendag en was bestemd voor alle meiden die geïnteresseerd zijn in de bouw, van VWO tot VMBO en van HBO tot MBO. De dag was bedoeld om deze meiden op een leuke manier kennis te laten maken met de bouw en de civiele techniek.

22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_3.jpg

De dag begon met een inleiding van Jessica Otto, ingenieur in de civiele techniek, die ooit aan een opleiding toerisme was begonnen. Tijdens de Meidendag in Zwolle werd onder andere De Oude Ambachtsschool (DOAS) en de bouwplaats van de nieuwe Islala Klinieken bezocht. De dames mochten daar ook zelf de handen uit de mouwen steken! Verder stonden er voor de dames, die op een step door Zwolle reden, diverse andere activiteiten op het programma. Dit was van alles, waaronder beton storten, wapening vlechten, kwaliteit betonwand testen en veiligheid op de bouwplaats controleren. Uiteraard werd er ook aan de hand van een presentatie verteld hoe het gebouw er straks uit gaat zien!

22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_6.jpg

22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_4.jpg

22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_1.jpg

22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_2.jpg

 22-04-2010_meidendag_nieuwbouw_isala-sophia_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Heerlijk aanstekelijk fluitje idd Derk 🙂 Fluiten is uitstekend, blazen is ook altijd goed. Zingen, neuriën, binnenpretjes opwekken….er lopen er al genoeg te ze*ken, chagerijnen, ergeren, zielig te zijn. Daarvoor duurt het toch echt allemaal te kort.

  Oeps ontopic: goeie zaak meiden in de bouw, waarom niet?


  Maak melding

 2. Wat grappig dat hier zo’n beetje alleen maar mannen op reageren!?!

  Vrouwen kunnen prima werken in de bouw. Ik ben zelf ook uitvoerder geweest en heb mannen nog nooit zo hard zien rennen. Beregezellig op de bouwplaats als vrouw tussen de mannen, voor beide partijen leuk en prima te doen!


  Maak melding

 3. Goed initiatief. In de waterschapswereld lopen ook heel wat civiele techneuten en studenten bouwkunde rond. Er zitten nog steeds weinig vrouwen tussen. Nog een lange weg te gaan dus. Was BAM een belangrijke sponsor? Succes in elk geval!


  Maak melding

 4. Dank je Dick! Waterschapswereld is misschien wel de volgende stap. Of werktuigbouwkunde, of autotechniek, of elektrotechniek of… BAM was inderdaad een belangrijke sponsor, hebben we hard nodig zo tijdens de zogenaamde ‘crisis’!


  Maak melding

Reageer