Van der Capellen Zwolle organiseert W.A.T.E.R.

Zwolle – Leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap, locatie Lassuslaan in Zwolle ontvangen 33 Europese leerlingen en docenten. Van 22 april t/m 29 april nemen al deze leerlingen en docenten samen deel aan de door de Van der Capellen Scholengemeenschap georganiseerde internationale conferentie over het project W.A.T.E.R. (What Are The Environmental Risks). Dit project is ontwikkeld door docenten uit Frankrijk, Spanje, Zweden en Nederland.

In het verleden zijn leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap in het kader van dit project zelf naar het buitenland geweest (in 2008 naar Benidorm, in 2009 naar Bourg-en-Bresse en Stockholm), dit jaar is de Van der Capellen Scholengemeenschap de ontvangende en organiserende school! Het project staat in het buitenland volop in de aandacht van de media, er komt zelfs een Franse journaliste (Aurélie Sobocinski) mee naar Zwolle om verslag te kunnen doen van de conferentie.

De Van der Capellen Scholengemeenschap, locatie Lassuslaan, participeert sinds 1996 in een Europees netwerk, het Comenius netwerk genaamd. Het doel van deze samenwerking is leerlingen in contact met leeftijdsgenoten in Europa te brengen in het kader van Europees burgerschap en oriëntatie op het buitenland voor hun toekomst. Ook wordt door middel van deze samenwerking het zelfvertrouwen van leerlingen vergroot omdat ze ervaring opdoen in het buitenland en hun taalvaardigheid vergroten. Vorig jaar is het project W.A.T.E.R gestart. Het doel van dit project is tweeledig: Leerlingen leren waar worden belangrijke beslissingen worden genomen en leerlingen bewust maken van het belang van water.

Gedurende de conferentie vinden tal van activiteiten plaats waar door de leerlingen van de diverse landen gezamenlijk aan wordt deelgenomen:

– Maandag 26 april vanaf 13:00 uur doen de leerlingen een foto-puzzle tocht in Zwolle

  • De leerlingen gaan dinsdag 27 april rond 11:00 uur een fietstocht doen over de dijk langs de IJssel.– Er wordt in groepen met kinderen uit verschillende landen gewerkt aan de slotpresentaties met oplossingen voor de waterproblematiek. Deze – presentaties zullen dinsdag 27 april om 14:00 uur gehouden worden aan de Lassuslaan in Zwolle– Woensdag 28 april staat er een dagtocht voor betrokken docenten en leerlingen op het programma naar Giethoorn en omgeving. We bezoeken van 09:30 – 12:00 uur in twee groepen het vlonderpad (onder leiding van een gids) en gemaal Stroink in Vollenhove. ’s Middags is er ruimte om te punteren, kanoën of een tocht met de fluisterboot.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. leuk dat ze zoo iets organiseren ik hoop alleen dat de school eindelijk de boel goed regelt met betrekking op het parkeerbeleid want dat vergeten ze altijd.
    steeds als er iets te doen is op die school is het een zooitje in de straat en de bewoners kunnen de auto niet meer kwijt.


    Maak melding

Reageer