SVI D1 kampioen Hoofdklasse A

Zwolle – Na het kampioenschap van vorig jaar is SVI D1 met trainer René Schuit er dit jaar opnieuw in geslaagd kampioen te worden. Al bijna het hele seizoen staat SVI D1 bovenaan in de competitie; er werd maar één wedstrijd verloren en drie keer gelijk gespeeld. Het doelsaldo is ook prima; 75 doelpunten gemaakt en maar 9 keer viel er een tegendoelpunt.

svi_3.jpg

Woensdag was de beslissende uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk D1. Er moest gewonnen worden om voldoende afstand te nemen van de nummers 2 en 3, respectievelijk Schalkhaar D1 en Zeewolde D1. Voor Sparta Nijkerk staat er ook wat op het spel; dreigende degradatie. Het beloofde dus een spannende pot voetbal te worden.  Binnen 5 minuten valt het eerste doelpunt; Mikel Velthuis passeert met een strak schot de keeper. Als Tijn Idzerda nog geen 5 minuten later al de 0-2 laat noteren, zakt de ergste spanning bij de supporters weg en maakt men zich op voor een doelpuntenfestijn. Toch moet men wachten tot de 2e helft voor het volgende doelpunt valt. Een penalty die genomen wordt door Gerjan Apperloo, de keeper van SVI, verdwijnt achter de Nijkerkse keeper. Het laatste doelpunt is een verre uittrap van Gerjan; de bal landt in de 16 meter waar Mikel hem nog net raakt en de keeper van Nijkerk mag opnieuw de bal uit het netje vissen. Met een overwinning van 0-4 is het kampioenschap een feit en promoveert SVI D1 naar de 2e divisie; een historische gebeurtenis in de geschiedenis van SVI!

svi_1.jpg

svi_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 21
 1. :D:D:D We mochten er getuige van zijn. Allemaal van harte gefeliciteerd! Wat een goed voetballend en combinerend team zeg.

  René S. en zijn mannen voor het 2e jaar op rij kampioen!


  Maak melding

 2. Hahaha, “Hilbert” (naar van der Duim) noemden we hem vrogger als ie een poging tot dansen deed….Hij beperkte het echter meestal tot “Stiekum dansen”; maar hij staat er mooi op met zijn jongens. Hulde 😀


  Maak melding

 3. dick ze zeggen wel eens in het zelfde schuitje zitten ,nou Rene ik wou er wel bij in ,gefeliciteerd.ik heb zelden een trainer meegemaakt die er zoveel voor over had en er zo voor leefde ,petje af


  Maak melding

 4. @ Appie, wat een leuke, creatieve, aansprekende en skerpe foto’s! Potverdorie je weet sommige momenten wel héél nauwkeurig af te drukken 😮

  Had R. vandaag nog aan de telefoon, “Hij vroeg o.a. nog wie dit stuk aan weblogzwolle had aangeboden….haha!!”


  Maak melding

 5. Zonder spelvreugde, sfeer en teamspirit kan een sportteam nooit presteren. Al hebben ze individueel nog zoveel kwaliteit.

  1e taak van de trainert lijkt mij. Bij de samenstelling van de groep al.

  Je zoontje gaat naar Zwolle C1? Is Jan Leunk daar ook bij betrokken? Zou mooi voor hem zijn: da’s een hele goeie begeleider!!


  Maak melding

 6. Teamindeling wordt pas 15 mei bekend gemaakt.
  Hij heeft afgelopen zaterdag eerst bij D1 en daarna bij C1 gekeept, omdat die geen keeper had. En bij B1 op de bank gezeten; keeper was geblesseerd.


  Maak melding

 7. Oh komt ie Jan L. vast wel tegen. Volgens mij zitten er wel meer goede mensen in de begeleiding van de jeugd bij de FC. Natascha weet daar wel meer van.

  Mooi man: alles uit de kast!


  Maak melding

 8. O wacht foutje… ik lees je post nu pas goed. Niks bij de FC hoor, gewoon bij SVI. Ik heb niks gehoord van de plaatselijke FC.


  Maak melding

 9. Oeps, niet teveel de gedachten van jullie toptrainerT hierop zetten. Want je weet dat spelers op alle velden en in alle databases gescout worden….maar met het succes van Nederlandse trainers…..zijn zij ook roofgoed 😉


  Maak melding

Reageer