Het weer: zonnig

Zwolle – Vrijdag begint de dag opnieuw fris met temperaturen rond of net onder het vriespunt. In de ochtend zijn er nog wat wolkenvelden, in de middag is het overwegend zonnig. De wind is zwak tot hooguit matig uit variabele richting. De temperatuur loopt iets op in vergelijking tot vandaag. Het wordt 12 graden in het noordwesten en 16 in het zuidoosten.

22-04-2010__weerfoto__oosterenk_.jpg
Oosterenk

Zaterdag begint het weekend zonnig. In de vroege ochtend is het fris, met temperaturen net boven het vriespunt. Zodra de zon opkomt zullen de temperaturen snel stijgen. Het wordt een fraaie en droge dag met temperaturen die oplopen tot waarden tussen 15 en 20 graden. Er waait een zwakke tot hooguit matige wind uit een meest oostelijke richting. 

Ook zondag verloopt de dag volop zonnig en droog. Het wordt nog warmer en op grote schaal gaat het kwik in het land boven de 20 graden uitkomen. Op veel plaatsen in het binneland wordt het ruim 22 graden. De wind kiest een iets meer zuidoostelijk richting. Aan het eind van de dag neemt de bewolking iets toe.

Maandag verandert het weerbeeld iets. Het is met 15 tot 20 graden iets minder warm en bovendien kan er een bui vallen. Het is wisselend bewolkt en de wind is naar het westen gedraaid.

Na maandag herstelt het fraaie en droge voorjaarsweer zich. De dagen na maandag verlopen zonnig en droog, met temperaturen tussen 16 en 21 graden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer