Muziek in de Tent: Swelter

Zwolle – Op zondag 9 mei a.s. treedt de Zwolse Band Swelter op in de muziektent aan het Assendorperplein. Swelter kent in 2006 een opvallende start door een indrukwekkende reeks optredens met stijlgenoten als The Frames, Johan, The Veils en Bettie Serveert. De shows leiden tot airplay op nationale radio- en televisiezenders. Een jaar later begint de Zwolse band aan de opnames van debuutalbum ‘Songs of Distance’. Deze worden in 2008 afgerond en in Belgie gemixt door Werner Pensaert (Manic Street Preachers, Johan) en gemasterd door Uwe Teichert (dEUS, Novastar).

‘Songs of Distance’ is een eerlijke plaat vol persoonlijke liedjes. Met teksten over hoe we langzamerhand verleren met elkaar te praten. Over onbegrip, angst en verwijdering, zowel op individueel als op maatschappelijk vlak. Over situaties, waarin mensen zich geen raad weten.

Kwaliteitslabel CoraZong Records valt onmiddellijk voor de volwassen sound en de thematiek van Swelter’s debuut en tekent de band, waarna de plaat al snel in de winkels ligt (feb. ‘09). De melancholische gitaarpop van Swelter wordt vervolgens lovend onthaald: Kink FM benoemd ‘Songs of Distance’ tot ‘Album van de Week’, de plaat staat wekenlang op de 1e plek in de ‘Ondergrond Top 5’ van OOR en is geruime tijd de hoogst gewaardeerde act op de 3voor12 Luisterpaal.

Ook in de Engelse media wordt Swelter opgepikt. Maverick Magazine noemt ‘Songs of Distance’ een ‘Excellent album’ en Rock n Reel Magazine vindt het ‘An impressive album’. Hierop volgen live optredens en airplay bij Kink Fm, 3fm, Radio 2 en zelfs de Duitse televisie. Single ‘Saddest Meal’ staat 10 weken in de Kink 40 en behaalt de 1e plaats in de Indie Chart. Met ruim 100 optredens in drie jaar, waaronder gerenommeerde festivals als Eurosonic, Popronde, Oerol, Metropolis en Bevrijdingsfestival, laat Swelter ook live “heel duidelijk zien waarom de band niet alleen in Overijssel, maar in heel Nederland zijn sporen flink aan het verdienen is,” aldus 3voor12.

 

Swelter is:
Bart Drost: zang, gitaar, mondharmonica, samples
Erik Delobel: gitaar
Gelke Boontje: viool, toetsen, zang
John Zoet: bas, zang
Otto de Jong: drums

 

 

Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.

Aanvang: 14.00 uur

Artikel delen:

Reageer