Nachtelijke werkzaamheden aan IJsselallee

Zwolle – De werkzaamheden aan de IJsselallee gaan aanstaande maandag 26 april een nieuwe fase in. Vanaf dat moment gaat er gewerkt worden aan het kruispunt Hanzeland, het punt waar de IJsselallee aansluit op de Hanzeallee en de Burgemeester Van Walsumlaan. In de periode van 25 tot en met 29 april vinden er ook ’s avonds en ’s nachts werkzaamheden plaats.

In de avond en nacht vindt er alleen grondwerk plaats. Dit houdt in dat er grond wordt afgegraven, grond afgevoerd wordt en de verkeerslichten worden verwijderd. Er worden geen zware werkzaamheden uitgevoerd, zoals freezen of asfalteren. Wel kan de inzet van groot verkeer, zoals vrachtauto’s en rupskranen, enige geluidsoverlast voor omwonenden opleveren. De nachtelijke werkzaamheden duren van 19.00 uur tot 5.00 uur.

In deze fase wordt aan verschillende onderdelen gewerkt: aan de ene kant de Hanzeallee en de rijstrook vanuit Zwolle-Zuid en aan de andere kant de Burgemeester Van Walsumlaan en de rijstroken vanaf de A28. Daarnaast wordt de hele kruising gefreesd en geasfalteerd. Tijdens de spitsuren blijven er twee keer twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer, buiten de spits twee keer één rijstrook. Actuele informatie over de werkzaamheden aan de IJsselallee is te vinden op www.ijsselalleezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer