Opening gerenoveerde Wilhelminaschool

Zwolle – Op donderdag 29 april iss de officiële opening van de gerenoveerde Wilhelminaschool. Woningstichting SWZ heeft in dit voormalige schoolgebouw aan het Assendorperplein 25 zelfstandige studio’s gerealiseerd voor (conservatorium)studenten. De studenten hebben in februari hun intrek in de studio’s genomen.

wilhelminachool.jpg

De officiële opening met aansluitend optredens van conservatoriumstudenten vindt plaats op donderdag 29 april van 16.30 uur tot ongeveer 19.30 uur op het Assendorperplein. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. Consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar. Het volledige programma staat op www.swz.nl. Naast de opening wordt ook gevierd dat de Muziektent 60 jaar en de Wilhelminaschool met een aantal woningen rondom het plein de dag erna 100 jaar bestaan.

Voor SWZ is het ook een feestelijke afsluiting van verschillende SWZ-projecten in hartje Assendorp. In 2007 was de ver-/nieuwbouw van de oude Enkschool aan de Enkstraat. In 2008 is er een nieuwbouwproject van drie woningen en zes appartementen gerealiseerd op de hoek Celestraat/Van Ittersumstraat, achter het wijkcentrum De Enk. Tevens is enige jaren geleden de karakteristieke Tulpstraat grondig gerenoveerd.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. ik vraag me af of eureka er nog naast zit. ik zou persoonlijk niet naast zo’n vergaarbak van nachtbrakers willen zitten. maar goed als je conservatorium student bent zul je zelf ook de nodige decibellen voortbrengen.
  wel een mooi e doelstelling van de swz om assendorp eens even te pimpen. een markante buurt, die dit goed kan gebruiken.


  Maak melding

 2. @verdieping, ik zou zeggen, pak de fiets en ga er eens een kijkje nemen. Het is mooi weer en ze schenken er ook nog een biertje.


  Maak melding

 3. Ja Assendorper je nodigde ons nog uit tegen betaling van 7.50 euro mochten we toch ook komen. Dus niet zulke feestnummers als buren, er zat te veel verdieping in. En weinig lol.


  Maak melding

 4. Hehehe, wat een geestige aannames van Verdieping.

  paar feiten:

  – Sociaal-culturele vereniging Eureka sluit om 02:00 uur, in het weekend is dat 03:00 uur. Dat nachtbraken was, maar is niet meer.
  – In Eureka draaien desgewenst 6 Gamko bierkoelkasten om altijd koud bier te kunnen serveren. Lauw bier is daardoor een zeldzaamheid.
  – De conservatoriumstudenten en Eureka zijn inderdaad buren, met als overeenkomst een passie voor cultuur. Het muzikale programma tijdens de opening op de 29ste is denk ik echt een tip!

  Overigens is het Assendorperplein de dag erna, Koninginnedag natuurlijk weer op zijn jaarlijkse mooist, met voor elk wat wils! Voor het programma kun je onder meer terecht op:

  http://www.eureka-zwolle.nl/Eureka_Programma.html#Anchor-Koninginnedag-49575


  Maak melding

Reageer