Afscheid wethouders Kastelein en Kenkhuis

Zwolle – Vrijdagmiddag werd in de hal van het stadhuis aan he tGrote Kerkplein afscheid genomen van de wethouders Alida Kastelein (CDA) en Hennie Kenkhuis (GroenLinks/De Groenen). Kastelein kondigde tevens haar afscheid als raadslid aan.

23-04-2010_afscheid_wedhouders_stadhuis_5.jpg

Na de recente gemeenteraadsverkiezingen en als gevolg van een nieuwe collegeakkoord keren de twee wethouders niet terug in het college van Zwolle. Voor hen werd vrijdag een afscheidsreceptie, die goed werd bezocht, aangeboden.

23-04-2010_afscheid_wedhouders_stadhuis_2.jpg

23-04-2010_afscheid_wedhouders_stadhuis_3.jpg

23-04-2010_afscheid_wedhouders_stadhuis_4.jpg

23-04-2010_afscheid_wedhouders_stadhuis_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Hoelang is die Alida Kastelein eigenlijk wethouder geweest? Die “carnavalsdj/Zuidduitse campingbaas en vriend van Lowie, tevens man van De Ambelt/De Wiekslag en De Kubus” jetzt (waarschijnlijk?) van het CDU, is toch nog niet zo lang weg?


  Maak melding

 2. En krijgen deze wethouders die er uitgaan soms ook weer voor lange tjd zo,n dikke wachtgeld regeling van de gemeente mee.Zo ja dan kost dat weer bakken met geld voor 2wethouders die er amper hebben gestaan en ook nog eens een mooie job hebben gehad .Zag ze zo vaak in de krant staan opening hier en opening daar lekker glaasje erbij en dan ook nog dik verdienen.


  Maak melding

 3. @pieters Wat weet je allemaal precies van het werk van deze 2 wethouders? Heb je bijgehouden wat ze gedaan hebben? Je reactie is erg fel en ik ben benieuwd of je alle beschikbare informatie hebt bekeken voordat je de uitspraak deed.


  Maak melding

 4. @ pieters jaloers, zou zeggen stort je in de politiek, misschien kom jij ook nog eens in aanmerking voor zo’n “luizenbaantje”. 4 jaar allerlei feesjes en partijen aflopen en dan wachtgeld, zo is het toch. Wat een leven.


  Maak melding

 5. Mooi dat Kenkhuis weg is. Slechte wethouder aller tijden. Bereidde zich altijd heel slecht voor op presentaties waardoor hij diverse keren stond te schutteren. Bijkomend feit is dat hij naar mijn optiek bij de verkeerde beweging zit.

  Hoogachtend, A. de Raaf


  Maak melding

 6. Ik ben inderdaad ook bang dat de gemeentekas op jaarbasis heel veel (wacht)geld kwijt is aan weggereorganiseerde en gesjeesde wethouders, het kunnen er zo onderhand wel een dikke 20 zijn die tot hun AOW onderhouden moeten worden. En sollicitatieplicht kennen ze niet.


  Maak melding

 7. Nou Ingrid ik ben zeker niet jaloers maar als ik zo,n post zou moeten bekleden zou ik mij zekers daarvoor inzetten waar de grootste noodzaak onder de burgerbevolking van Zwolle.Maar noem jij mij nou eens goede daden op die deze twee voor de burgerij hebben gedaan . Ik heb ze alleen maar bij ingebruikname van bepaalde projecten en op receptie,s zien staan in de krant en verder heb ik met name Kenkhuis veel kritiek gelezen over zijn werkmethode,s.Kijk verder hier tussen de reactie,s dat er wel mensen tussen zitten die deze mening ook zijn toegedaan.


  Maak melding

 8. Is dit niet een beetje erg zwartgallig??Kastelein en Kenkhuis zijn er wel ingerold omdat hun voorgangers de boel niet hebben afgemaakt.Wat dat wachtgeld betreft daar moet zo gauw mogelijk een eind aan komen.Vooral als je zelf opstapt moet je toch nergens recht meer op hebben.Kenkhuis heb ik meegemaakt als wijkwethouder en veel meegemaakt zelfs ,ik vond het een heel aardige man die altijd een luisterend oor had en altijd netjes antwoord gaf ook via de mail.Kastelein is maar 1 jaar geweest en dan liggen er nog zoveel dingen van je voorganger dat je zelf nauwelijks de ruimte hebt om zelf iets te ondernemen.Ik wens ze allebei veel succes .


  Maak melding

 9. Goedemorgen allen.
  @Wichert “Wat dat wachtgeld betreft daar moet zo gauw mogelijk een eind aan komen.Vooral als je zelf opstapt moet je toch nergens recht meer op hebben”

  Beetje kort door de bocht? Stel, je wordt gevraagd om wethouder te worden, en je hebt op dat moment een goede baan en goede vooruitzichten. Als wethouder ben je je baan niet zeker, zelfs niet tot de volgende verkiezingen, en daarna is het ook weer afwachten of jouw club gaat besturen, en of je wethouder kunt blijven. Als er geen financieel vangnet achter zou hangen, zou je die stap (om desgevraagd wethouder te worden) nooit nemen; lijkt me.

  Dat de wachtgeldregeling wel aangepast moet worden, OK, want 1 x wethouder, en dan voor eeuwig wachtgeld, neuh.


  Maak melding

 10. @ Pieters, het is zo moeilijk een oordeel te geven over de inhoud van een functie (wethouder) als je er zelf niet bij betrokken bent.
  Het zou niet mijn functie zijn, of je doet het volgend de gemeente niet goed, of volgens de inwoners niet goed.

  Wachtgeld, waarom? misschien voor een 1/2 jaar maar dan is er toch net zo als voor iedere ander inwoner van Nederland een ww uitkering beschikbaar.


  Maak melding

 11. Ja precies Ingrid gewoon in de WW net als iedere burger die werkloos wordt en niet jarenlang op wachtgeld .En in de WW heb je als plicht sollicitatie,s te plegen om weer aan het werk te komen.Er zijn hier wethouders eruit gegaan voor jaren geleden die nu nog steeds op wachtgeld teren dat vind ik schandalig.Werk zelf al 46jaren en heb er altijd voor gezorgd als ik ergens weg moest ik gelijk een andere betrekking had en is altijd gelukt .Waar een wil is isc een weg .


  Maak melding

Reageer