Start spoedaanpak A28 Zwolle – Meppel

Zwolle – Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat verricht woensdag 28 april 2010 de starthandeling voor de A28 Zwolle – Meppel, één van de dertig Spoedaanpak Wegen projecten. De minister doet dit samen met de heren Van den Broek Humphreij (algemeen directeur EVO) en Willem de Jager (lid TaskForce MobiliteitsManagement).

De A28 tussen Zwolle en Meppel vormt een belangrijke ontsluitingsader voor noord- en noordoost-Nederland. Ten zuiden van dit traject, bij knooppunt Hattemerbroek, komen de A28 en de A50 samen. Verder naar het noorden, bij knooppunt Lankhorst, splitst deze zich in de A32 naar Friesland en de A28 naar Drenthe en Groningen. Met het verbreden van de A28 tussen Zwolle en Meppel wordt een belangrijk fileknelpunt aangepakt en een grote verbetering van de bereikbaarheid van Noord-Nederland gerealiseerd (“De Poort naar Noord”).

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ach kan er ook nog wel bij, eerst een hele poos stil staan op de centuurbaan of de ijsselallee om de snelweg op te komen. Kun je straks mooi aansluiten in de file op de A28 ri Groningen.


    Maak melding

Reageer