Zwolse Asperge 10-Daagse

Zwolle – Het begin van de lente, het begin van het aspergeseizoen. De eerste asperges zijn er weer. Zestien restaurants uit Zwolle slaan de handen ineen voor de organisatie van de tweede editie van de Zwolse asperge-10 daagse.

Van 30 april tot en met 9 mei presenteren alle deelnemende restaurants een 3-gangen menu voor € 27,50. Elk restaurant met zijn of haar chef-kok geeft op eigen wijze invulling aan receptuur en presentatie. Librije’s zusje serveert binnen dit concept een aspergelunch. Er bereiken de organisatie al vele enthousiaste berichten van creatieve koks. Sommigen komen met een aspergesoufflé, asperge bitterbal, terrine van witte asperge, een ander gaat traditioneel voor de asperges met ham, ei en Hollandaisesaus, maar ook lauwwarme aspergesalade met gebakken zwezerik en z’n eigen jus doet de smaakpupillen tintelen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hmm, het is weer aspergetijd! Al eens asperge-ijs geproefd? Vorig jaar heb ik dat bij een van de deelnemende restaurants geproefd. Dit jaar ga ik er weer heen. Eet smakelijk alvast!


  Maak melding

 2. Tsja, ik begrijp niet zo goed waarom dit zo enthiousiast gevierd moet worden. ik denk dan altijd gelijk aan die arme oosteuropeese aspergestekers die voor een apendaalder zich de handen kapot wroeten in de kleigrond. veel te krap en onhygienisch behuisd zijn.


  Maak melding

 3. Verdieping,

  jij hebt altijd dermate veel kritiek op veel zaken zodat ik mij afvraag wat jij allemaal doet om wantoestanden te voorkomen of op te heffen. Volgens mij zit gewoon altijd op je luie kont achter de geraniums de notoire zuurpruim uit te hangen!


  Maak melding

Reageer