Het weer: zomers

Zwolle – Zaterdag is het een prachtige dag. De ochtend kent eerst nog een frisse start, maar zodra de zon erbij komt, lopen de temperaturen snel op. De wind komt uit meest oostelijke richtingen en is zwak. In de middag blijft het onverminderd zonnig.

23-04-2010_weerfoto__diezerkade_.jpg
Diezerkade

De temperatuur loopt op tot maximale waarden tussen 16 graden in het noorden en 20 graden in het zuiden. De wind trekt overdag iets aan en wordt matig. ’s Avonds is het helder en koelt het geleidelijk af tot ongeveer 10 graden. De oostenwind draait geleidelijk naar het zuidoosten en trek met name in het noorden en noordwesten iets aan. In de nacht daalt de temperatuur tot minima rond 5 graden. Het blijft droog en nagenoeg helder.

Ook zondag wordt een schitterende voorjaarsdag die op veel plaatsen zomers zal aanvoelen. De temperatuur stijgt tot waarden tussen 18 en 22 graden. Lokaal kan het zelfs nog iets warmer worden. In het zuidoosten is 25 zelfs niet uitgesloten. De wind is zuidoostelijk en is zwak tot hooguit matig van kracht.

Na een prachtig weekend start de werkweek met een dip. Er is er meer bewolking en er is kans op een paar buien. Het wordt ook duidelijk minder warm dan op zondag het geval zal zijn. De temperaturen liggen maandag tussen 14 en 19 graden. De westenwind is matig tot lokaal vrij krachtig aan zee. Dinsdag herstelt het mooie voorjaarsweer zich en is er weer volop ruimte voor de zon.

Dit droge zonnige weertype lijkt in ieder geval tot en met Koninginnedag aan te houden. De middagtemperatuur ligt daarbij gemiddeld rond 20 graden. In de nachten koelt het af tot een graad of 7.

Artikel delen:

Reageer